 KBA, Willeke, Print Fórum Praha 2007 KBA-QualiTronic Inspekční systém kontroly archů, označování makulatury a vytříďování archů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jehličkové tiskárny.
Advertisements

Přídavná zařízení.
na interaktivní tabuli
Trendy ve vývoji podílů tiskových technik v polygrafickém průmyslu studie pro členy Svazu polygrafických podnikatelů.
Technická dokumentace
Společnost Rok založení : 1969 Centrála: Via Ludovico d’Aragona, Milano - ITALIA Partneři: GRAFIKONTROL VERTRIEB GmbH Kurhausstrasse 52 D
Kamerová kontrola Online Verifikace 1D & 2D kódů Monínec, Seminář pro zákazníky Roman Trtík.
TISKÁRNY.
TISKÁRNY VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC.
Projekt ININ 2 Jednoduchý systém pro generování a vyhodnocování testů v Excelu Martin Šimeček Pavla Maršíková Martin Langer 2009, kruh ININ.
Základy práce v aplikaci Adobe Illustrator 1. část
Obchodní prezentace systému PRACANT 2008 Věnujte této prezentaci 3 minuty Vašeho času a sami uvidíte, jak je jednoduché pracovat efektivněji.
Standardizace a stabilizace ofsetového tisku
Informační a komunikační technologie
Příprava plánu měření pro lopatku plynové turbíny
Technická kontrola a evidence.
Výstupy z GIS Pojmy a typy výstupů, aneb pro koho, co a jak Ing. Jiří Fejfar, Ph.D.
Vady tiskových dat z pohledu praxe. SVOBODA Press s.r.o. Vady tiskových dat z pohledu praxe Společnost je na trhu více než 60 let Kapacita: více než
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Strojírenská technologie Elektronická měřidla (UvP_STROJ_ST34_001) Vladimír Pata STROJÍRENSTVÍ.
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen.
Přední dodavatel slitin mědi a dalších kovů, převážně od firmy ALBROMET.
Kvalita potravin, příležitost pro české produkty
Úvod do používání digitálního fotoaparátu
6. Grafická dokumentace desek plošných spojů..
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA VY_32_INOVACE_F3-03 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
MANET … přehled dostupných modulů …. MODULARITA: MANET je plně modulární což značí jeho otevřenost dalšímu rozvoji. V okamžiku vzniku nového modulu lze.
TISKÁRNY Tiskárna je výstupní zařízení, které slouží k přenosu dat uložených v elektronické podobě na papír nebo jiné médium (fotopapír, kompaktní disk.
Výstupní počítačová zařízení tiskárny
ISDN a jeho využití Petra Sedlinská 4.I.
GRAFIKA.
Návrh systému evidence komponent měřícího řetězce stanic SampleFx.
Podle principu tisku se dělí na:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Vlastnosti stránky a tisk
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Grafické formáty Autor: Mgr. Petr Vanický.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Scanner.
Digitální učební materiál
Printfórum 2011 Vliv nasazení JDF workflow na efektivitu výrobních procesů Peter Smékal, Heidelberg Praha.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Typy počítačových sítí Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_238.
MICROSOFT OFFICE 2007/2010. Důvod změny Inovace technologií Nové možnosti použití Kompatibilita Ukončení tech. podpory starších verzí Office 2003 –
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 4.
Počítačová grafika VY_32_INOVACE _GRAF_19. TISK Z VÝŠKY  tisknoucí místa jsou na tiskové formě vyvýšena nad úroveň míst netisknoucích  jako způsob tisku.
POKART spol. s r.o. provozovna: POKART spol. s r.o. Holešovská Holešov.
SP4 - RD PROVÁDĚCÍ v ARCHICADU ing. arch. Vladimíra Jínová 12 - kontrolní tisk a kompletace.
Grafické systémy II. Ing. Tomáš Neumann Interní doktorand kat. 340 Vizualizace, tvorba animací.
Ovládací panely Šablona 32 VY_32_INOVACE_1_7_Windows-ovládací panely.
TISKÁRNY  Jehličkové  Inkoustové  Laserové  Termosublimační  Termální.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
NEPOČÍTAČE – DALŠÍ DIGITÁLNÍ PŘÍSTROJE. OBSAH 1) Počítače Počítače 2) Pojem „digitální“ Pojem „digitální“ 3) Využití dig. technologií ve spotřební elektronice.
Strojírenské výrobky Zbožíznalství 1. ročník Strojírenské výrobky ➔ Tvoří výrobní základnu každého průmyslově vyspělého ➔ státu ➔ Výroba navazuje na.
Periferní zařízení počítače - opakování
konfigurace tisku účetní pásky
Diagnostika jedoucích železničních vozidel DJŽV
Jednoduchá evidenční pokladna s EET
Výstupní zařízení počítače - skener
Jak předcházet chybám na stavbách z pohledu projektanta.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Přední dodavatel slitin mědi a dalších kovů, převážně od firmy ALBROMET.
POKART spol. s r.o. provozovna: POKART spol. s r.o. Holešovská 1677
Počítačová grafika základní pojmy. Počítačová grafika základní pojmy.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Číslicové měřící přístroje
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Mgr. Miroslava Telingerová
Transkript prezentace:

 KBA, Willeke, Print Fórum Praha 2007 KBA-QualiTronic Inspekční systém kontroly archů, označování makulatury a vytříďování archů

 KBA, Willeke, Print Fórum Praha 2007 KBA-QualiTronic Funkční princip a zkušenosti z praxe

 KBA, Willeke, Print Fórum Praha 2007 KBA-QualiTronic Nastavení pozice kamery ve vykladači stroje

 KBA, Willeke, Print Fórum Praha 2007 KBA-QualiTronic Vlastnosti a funkce 100%-ní kontrola archů až do rychlosti archů/h Oboustranná kontrola archů (při oboustranném potisku - 2. kamera před obracecím zařízením Díky použitému vzorku barvy (takzvanému porovnávacímu vzorku) je tento systém velice citlivý na odchylky barevnosti (např. nárůst tónové hodnoty) Dvoustupňové vyhodnocování odchylek při tisku (výstrahy a vady) Odchylky při tisku jsou znázorňovány živě Protokoly ve formě seznamů a zobrazení závad (opční) označování archů pomocí zařízení pro nastřelování pásků do stohu

 KBA, Willeke, Print Fórum Praha 2007 KBA-QualiTronic Rozeznávání odchylek ve vybarvení

 KBA, Willeke, Print Fórum Praha 2007 Vyhodnocování zobrazených závad Oblasti využití: Dodatečné zpracování: (odebrání vadných archů). Zajištění kvality: (kontrola výroby, doklad o kvalitě - interní i externí). Pohled do vykladače: Zobrazování uložených obrázků se závadami ze zařízení Qualitronic je možné pro libovolné zakázky na libovolných počítačích. Číslo archu Číslo stohu Znázornění stohu ze strany Oblast výskytu vady Zoom oblasti výskytu vady

 KBA, Willeke, Print Fórum Praha 2007 Principiálně je možno vady v potisku rozeznávat od této velikost. Rozhodující pro rozeznání vady je kontrast dané vady společně s nastavením systému respektive jeho citlivosti! Rozlišovací schopnost systému Typ strojeVelikost bodu obrazu (cca) RA1050,5mm x 0,5mm = 0,25mm 2 RA1420,7mm x 0,7mm = 0,49mm 2 RA1620,8mm x 0,8mm = 0,64mm 2 KBA-QualiTronic

 KBA, Willeke, Print Fórum Praha 2007 Zkušenosti z praxe cca. 40 instalací ve středním a velkém formátu (Rapida142 a Rapida162) převážně v obalovém tisku (mimo jiné farmacie, cigaretový průmysl) vůbec žádné reklamace ohledně citlivosti na vady; systém není zpravidla využíván až na samé mezi svých možností užívání systému pro nastřelování značících proužků není v oblibě centrálním tématem je vytříďování vadných archů / jednotlivých užitků KBA-QualiTronic

 KBA, Willeke, Print Fórum Praha 2007 KBA-QualiTronic označování archů & vytříďování archů

 KBA, Willeke, Print Fórum Praha 2007 Zařízení pro označování archů -Inkoustová tryska ve vykladači stroje Systém: Inkoustová tryska

 KBA, Willeke, Print Fórum Praha 2007 Označování na hraně archu Obarvená hrana archu umožňuje vizuální rozeznání vadného archu ve vyloženém stohu. Označení slouží k vytřídění vadných archů ve skládacích a výsekových strojích, nebo v lepících strojích na výrobu skládaček.

 KBA, Willeke, Print Fórum Praha 2007 Označování jednotlivých užitků Označování archů ve vykladači

 KBA, Willeke, Print Fórum Praha 2007 Označování makulatury „Kurandt“- kód - znečitelnění kódu Vytyčený cíl: Vytřídění makulatury v průběhu dalšího zpracování respektive nanesení strojně čitelného označení na zálepku skládačky

 KBA, Willeke, Print Fórum Praha 2007 Integrace inkoustového tisku: zaznamenání čísla archu zaznamenání čísla stohu

 KBA, Willeke, Print Fórum Praha 2007 Vytříďování makulatury ID-Systém rozezná obarvenou hranu stránky nebo archu, respektive Kurandt-kód. Pro nezalepované výrobky se označený arch sice vysekne, ale nevyláme.

 KBA, Willeke, Print Fórum Praha 2007 Vytříďování makulatury Vyseknutý arch se odloží na stoh s přířezy a může být bez problému identifikován personálem obsluhy stroje a vytříděn.

 KBA, Willeke, Print Fórum Praha 2007 Vytříďování makulatury Ve stroji na lepení skládaček Přířezy označené na kódu pro další zpracování (Kurandt kód) jsou ID-Systémem rozeznány a vytříděny zcela automaticky.

 KBA, Willeke, Print Fórum Praha 2007 KBA-QualiTronic Výhled na další vývoj a inovace

 KBA, Willeke, Print Fórum Praha 2007 KBA-QualiTronic Další vývoj a inovace Inline měření barev na kontrolním proužku a v obraze Porovnávání nátisku (obrazu QualiTronic) s předlohou v souboru PDF zákazníka za účelem kontroly úplnosti

 KBA, Willeke, Print Fórum Praha 2007 Děkujeme za pozornost Koenig & Bauer AG, Werk Bielefeld Westring 31 D Leopoldshöhe