Odborové zväzy Čo je to a na čo to vlastne je (treba to vôbec?)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VEŘEJNÁ PODPORA CO LZE A CO NELZE hledání optimálních možností financování zdravotnictví Praha, 24. dubna 2008.
Advertisements

Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření27.
Volný pohyb pracovníků
tříletý učební obor – Číšník, servírka
AGENTURNÍ ZAMĚSTNÁVÁNÍ
Prekérní pracovněprávní vztahy větší flexibilita na úkor zaměstnanců Jaromíra Kotíková VÚPSV.
P RACOVNĚPRÁVNÍ VZTAHY ÚŘEDNÍKŮ ÚSC Prameny právní úpravy.
Technická normalizace v České republice 1.Tvorba českých technických norem 2.Mezinárodní spolupráce 3.Postavení českých technických norem.
5. téma:. Práce jako výrobní faktor  půda, práce, kapitál ( + know-how)  „Lidský kapitál“ (vzdělání + praxe = kvalifikace)  Státní politika zaměstnanosti.
Komerční a nekomerční pojištění
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Pracovní právo ES a změny v pracovně právních předpisech v ČR.
Koordinace dávek v nezaměstnanosti
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
PRACOVNÍ PRÁVO Vznik pracovního poměru JUDr. Petr Čechák, Ph.D.
VEŘEJNÉ ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
Rovnost a zákaz diskriminace ve veřejné správě. Rovnost ve veřejné správě ideologický požadavek rovnosti všech lidí - hluboké filozofické a náboženské.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Oblasti úpravy pracovního práva 1. Volný pohyb osob (pracovníků) 2. Rovné zacházení a boj s diskriminací 3. Pracovní podmínky 4. Ochrana zaměstnanců 5.
3. PŘEDNÁŠKA ü   Zákoník práce struktura hlava pátá první tři paragrafy.
Návrh znění pracovní smlouvy. Pracovní smlouva uzavřena v souladu s ustanovením § 33 zákona č. 262/2007 Sb., zákoníku práce ve znění pozdějších předpisů.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Dokumentace k zajištění BOZP
Sociální zabezpečení v EU Základní zásady, osobní a věcný rozsah.
ZÁKONÍK PRÁCE. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1124Ročník:2. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Personální činnosti Téma: Zákoník.
JUDr. Jaroslav Stránský
Pracovní právo a právo sociálního zabezpečení
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1262Ročník:3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Mzdy Téma: Pracovní smlouva Jméno autora: Ing. Zdeňka.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v EU – prameny ke studiu
Základy pracovního práva a sociálního zabepzečení v ES Přednáška č. 5.
Volný pohyb osob, volný pohyb pracovní síly v EU
Rovné zacházení a zákaz diskriminace v zaměstnání a povolání BEV802K přednáška č JUDr. Jana Komendová, Ph.D.
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES Sociální ochrana zaměstnanců Přednáška č. 6.
Kdo je rodinným příslušníkem občana Evropské unie
PRACOVNÍ PRÁVO. Definice Pracovní právo je právní odvětví zahrnující prvky soukromého a veřejného práva Upravuje právní vztahy mezi zaměstnanci a zaměstnavateli,
Pracovněprávní vztahy v organizaci Pracovní vztahy, prvky pracovních vztahů, přijímání do pracovního poměru Změny pracovního poměru.
MEZINÁRODNĚPRÁVNÍ A EKONOMICKÉ POSTAVENÍ CIZINCŮ (V ČR A VE VYBRANÝCH ZEMÍCH EU) Z HLEDISKA DEMOGRAFICKÉHO VÝVOJE Ing. Mgr. Magda Uxová, DiS.
VY_62_INOVACE_ Pracovněprávní vztah.
Pracovní právo Ostrava 16. – 17. června 2014 Mgr. Klára Holubová
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_19.
Ekonomická, finanční, právní a insolvenční andragogika určená lektorům, poradcům a dalším účastníkům vzdělávání - CZ.1.07/3.2.11/ Vzdělávací program:
Předsmluvní vztahy, vznik a změny pracovního poměru JUDr. Jaroslav Stránský, Ph.D. 1.
Vnitřní trh EU, volný pohyb pracovníků - funguje bez problémů? Magda Faltová.
Téma 1 ZÁKLADNÍ POJMY z oblasti vzniku pracovněprávních vztahů.
Zaměstnání v sousední zemi a související právní předpisy EU David Chlupáček poradce EURES Úřad práce ČR Krajská pobočka v Jihlavě Jihlava
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Legislativa v oblasti RP (žen a mužů) Mgr. Veronika Šprincová.
Pracovní právo pro veřejné správu Prameny práva Vznik pracovního poměru.
Správa sociálního zabezpečení
Koordinace dávek v nezaměstnanosti
Pracovně právní vztahy
OBČAN Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
práva a povinnosti občana ČR
Tel , Problematika zaměstnávání zahraničních pracovníků z pohledu inspektorátu práce Mgr. Dagmar Lahresová.
Základy pracovněprávních vztahů
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Služební poměr státních zaměstnanců
Sociální politika Předmět, metoda a prameny právní úpravy SZ
Základy pracovněprávních vztahů
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Sociální politika Předmět, metoda a prameny právní úpravy SZ
Další vnitrostátní předpisy
Téma VÝVOJ NÁZORŮ NA PODSTATU MZDY
Sociálna politika Charakteristika, nástroje sociálnej politiky
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
JUDr. Milan Tomeš - Profil
Transkript prezentace:

Odborové zväzy Čo je to a na čo to vlastne je (treba to vôbec?)

Čo sú to OZ je právnická osoba, ktorá je politicky, ekonomicky a organizačne nezávislá hlavne na vláde, orgánoch štátnej správy a samosprávy, zamestnávateloch, politických stranách a hnutiach, církviach a náboženských spoločnostiach

Dôvod existencie 1 ochrana, obhajoba a presadzovanie práv a oprávnených záujmov členov predovšetkým v oblasti pracovnoprávnom, mzdovom, bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, sociálnej oblasti a zamestnanosti Citát zo stanov

Dôvod existencie 2 presadzuje princíp sociálneho právneho státu, odstránenie akýchkoľvek forem diskriminácie, presadzuje právo slobodného združovania v zmysle Listiny základných práv a slobôd a medzinárodných zmlúv, ktorými je Česká republika viazaná

Členstvo Členem Odborového svazu může být každý zaměstnanec v pracovněprávním vztahu nebo služebním poměru bez rozdílu politické příslušnosti, národnosti, náboženství, rasy a pohlaví Právo být i nadále členem Odborového svazu se zachovává členům, kteří pro svůj zdravotní stav nebo věk přerušili či skončili pracovní nebo služební poměr a pobírají důchod Dokladem o členství v Odborovém svazu je členský průkaz

Práva členov Všichni členové Odborového svazu jsou si rovni Právo volit a být volen do všech odborových orgánů Svobodně se vyjadřovat ke všem projednávaným otázkám Právo být informován o všech otázkách činnosti OS Právo na bezplatnou právní poradu poskytovanou odborovými orgány v pracovněprávních věcech požadovat finanční pomoc v případě nemoci, úmrtí rodinného příslušníka, narození dítěte a v dalších sociálních případech Všechna práva člena Odborového svazu jsou podmíněna řádným plněním povinností

Zmena zákoníka práce Je-li zaměstnanec vyslán k výkonu práce na území jiného členského státu Evropských společenství nebo je-li zaměstnanec zaměstnavatele z jiného členského státu Evropských společenství vyslán k výkonu práce na území České republiky, vztahuje se na něho úprava členského státu, ve kterém je práce konána Zaměstnavatelé jsou povinni pečovat o vytváření a rozvíjení pracovněprávních vztahů v souladu s tímto zákoníkem, s ostatními právními předpisy a dobrými mravy Zaměstnavatel je povinen informovat o opatřeních zaměstnavatele směřujících k zajištění rovného zacházení a k zamezení diskriminace V kolektivní smlouvě lze dohodnout okruh zaměstnanců, se kterými nelze sjednat pracovní poměr na dobu určitou

Kto sa nič nepýta, nič sa nedozvie