Mně se to stát nemůže… JIŘÍ KUČERA GOB A SOŠ TELČ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ochrana dětí na internetu
Advertisements

Sociální sítě Střední odborná škola a Střední odborné učiliště
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotacePrůmysl Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje odvětví průmyslu v ČR.
Brána firewall a její využití
VYPRACOVALA MGR. ILONA SADÍLKOVÁ SRPEN/2011 Úvod do Software VY_32_INOVACE_ICT34.10.
IPhone 5 Sysel Patrik 5.A. • Jeden z produktů společnosti Apple • Kombinuje funkce mobilního telefonu s kapesním počítačem • Je ovládán pomocí dotykového.
Úvod Roviny bezpečnosti Softwarová bezpečnost AntiviryFirewall Bezpečnost na internetu PhishingSpam Datová komunikace Soutěž Bezpečně na netu 2014.
Bližší informace o Spyware, adwere, spam.
III/2 8.ABC XVII Informatika prevence, bezpečnost, zabezpečení, ochrana, údržba, aktualizace, update, brána firewall, antivir, malware,
Počítačové viry.
Počítačové viry.
* Jedná se o aplikační software, který umožňuje střih a další zpracování videozáznamů a jejich export do různých formátů, případně i finalizaci DVD. *
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 6. ročník Anotace: Deník Anny Frankové informace o životě.
Antiviry.
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar ZŠ Na Planině 1393/3, Praha 4 Krč Zdroj obrázků: Alfacomp.cz (pokud není uvedeno jinak)
Systémový software Aplikační software
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
SLUNCE Přírodověda 5.ročník Gabriela Mikulková 2012.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_13_16_operační systém.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Počítače a marketing ve venkovském cestovním ruchu Počítačový kurz Lektor: Ing. Marta Kočková.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Zpracováno v rámci OP VK - EU peníze školám Jednička ve vzdělávání.
Název, který upoutá Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády Milevsko
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_123_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_13 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiálu Státy jižní Evropy Anotace V prezentaci žák určuje.
ESET - Chytré řešení bezpečnosti dat Filip Navrátil, Sales Engineer, ESET Software spol. s r.o.
Informační a komunikační technologie
Prostředí počítače Složky Soubory. Prostředí počítače Složky Soubory.
Počítačová bezpečnost
Anotace Žák definuje aplikační SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat aplikační software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
NázevOperační systém Windows Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky a úkoly.
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
Počítačové Viry a antivir
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_15 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluStáty východní Evropy Anotace V prezentaci žák určuje.
EXCEL 2010 Úvod. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
CHEMIE CHEMICKÉ ROVNICE.
Informační a komunikační technologie
Jak na to : Počítačový Virus.
* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_381_Internet AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 5. ročník,
Operační systémy I Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Programové vybavení počítače
ÚPRAVA OXIDAČNĚ REDUKČNÍ ROVNIC
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
SOFTWARE.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.10 Téma: Úvod do Software.
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
Malware - opakování.
Bezpečnostní pravidla při používání internetu
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systémy.
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu.
Bezpečnost počítače – viry a antivirové programy
Zálohování a posílání fotografií Hrušková Markéta.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
BEZPEČNOST V POČÍTAČI Jiří Beran BezpečnostJiří Beran.
CENTRUM BIOSTATISTIKY A ANALÝZ Lékařská a Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita Uživatel počítačové sítě b) Vyučující tým: Daniel KLIMEŠ Ivo ŠNÁBL.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
MALWARE Malware je počítačový program určený k poškození nebo vniknutí do počítačového systému. Výraz malware vznikl složením anglických slov „malicious“
VIRUS - je program - dokáže se sám šířit bez vědomí uživatele tím, že vytváří kopie sebe sama - některé viry mohou být cíleně ničivé (např. mazat soubory.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
ANTIVIROVÉ PROGRAMY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
BEZPEČNOSTNÍ RIZIKA INTERNETU
Kurz přežití na Internetu
SOFTWARE II Aplikační software.
Bezpečnost práce s počítačem
Transkript prezentace:

Mně se to stát nemůže… JIŘÍ KUČERA GOB A SOŠ TELČ

K čemu by někomu byla má data? To by musel být nějaký zkušený hacker… Nebudu přece platit za antivir! Co je to hacker? Mně se to stát nemůže.

Použitý software Útočník: Kali Linux Metasploit Oběť: Android 4.2

1) Útočník vytvoří aplikaci 2) Útočník nastaví počítač pro „poslouchání“ na určitém portu

3) Oběť stáhne a nainstaluje aplikaci Infikované aplikace často vyžadují spoustu oprávnění

Nakažený může být prakticky jakýkoli soubor Existuje i databáze chyb v jednotlivých programech

Co může útočník provést? Mazat soubory Přesouvat soubory Používat fotoaparát a mikrofon Spouštět a vypínat aplikace Zachytávat veškerou činnost oběti

Jak se bránit ? Nestahujte aplikace z neznámých zdrojů Používejte antivir Nahlédněte do zdrojového kódu Neotevírejte neznámé y a hlavně jejich přílohy Např. Avast! (zdarma), AVG, NOD32

Jak poznat podezřelou webovou stránku? Velká spousta reklam Několik tlačítek download "Surveys"

Děkuji za pozornost

Zdroje   Author: SamsungTomorrow;License:Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0);Changes: cropped and deleted the background     