"Čistota obalů a cisteren zvyšuje kvalitu produktů"

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Environmentální profil společnosti Czasch spol. s r.o.
Advertisements

1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
PROF SVAR s.r.o. Tento dokument je v tištěné podobě neřízený, pokud není podepsán ředitelem společnosti !!! Příručka integrovaného systému managementu,
let TRINS Ukázka zásahu jednotky HZS Karlovy Vary při úniku chemické látky z cisterny Střední odborná škola logistická a střední odborné.
Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s.
Jištění kvality technologických procesů
Aktuální informace z oblasti NCTS
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Ekolabeling.
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
II. ŘÁDNÁ VALNÁ HROMADA ČESKÁ ASOCIACE ČISTÍCÍCH STANIC
Integrovaný systém řízení (ISŘ)
Správa IT infrastruktury: lépe, snadněji, bezpečněji a levněji
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. 22. PŘEDNÁŠKA Logistika a jakost.
Product Stewardship: Responsible Care v podnikání.
Přeprava zboží podlehající dohodě ADR
HISTORICKÝ VÝVOJ 1900 Výrobková normalizace, vojenský průmysl
Kodex řízení evropské akvakultury FEAP. EIFAC – evropská komise pro sladkovodní rybářství (FAO) FEAP – federace evropských chovatelů ryb –( Federation.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
První Evropský dokument o vyčištění (ECD) vystavený ve Slovenské republice!
Facility management ČSN EN
Společenská odpovědnost Responsible Care a SQAS 25. – Křtiny.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Z pohledu studentů.  Obory jsou koncipované pro vzdělávání odborníků pro dopravní praxi  Znalosti evropského dopravního systému  Znalosti dopravního.
VÝNOSY, NÁKLADY, VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ
Prezentace společnosti ZAJDO Transport Logistics s.r.o.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MŽP Od regulace k ekoefektivnosti – nové zkušenosti a podpora pro podniky Tomáš Kažmierski
První Evropský dokument o vyčištění (ECD) vystavily dne společnosti AQUATRUCK – Karel Nedorost, s.r.o., Říčany u Prahy a TANK WASH s.r.o.,
PŘEPRAVA NEBEZPEČNÝCH VĚCÍ
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
1. mezinárodní odborný seminář BohumínŠilheřovice
PIAQ Lenka Němcová. Schůzka přípravného týmu – únor 2011 Schiedam 6 účastníků (NL, IT a CZ) Diskutována zpráva z 1. workshopu v Praze Diskuse týkající.
Představenstvo CACS informuje… III První jednotný Evropský atest o vyčištění vystavený na čistící stanici KOVOPROGRESS, spol. s r.o., Střelice u Brna.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
1 SCHP ČR a REACH Seminář – Kongresové centrum Praha 5. října 2006 RESPONSIBLE CARE Ladislav Novák.
Enviros s.r.o. | Vlasta Švejnohová | Národní kontaktní místo čistší produkce Projekt ActClean – ENVIROS, s.r.o. Česká republika 11. dubna 2011 Vlasta Švejnohová.
Collective member of Czech Chemical Association
SDRUŽENÍ PRO DOPRAVNÍ TELEMATIKU ČR Platební karty ve veřejné dopravě Doc. Dr. Ing. Miroslav Svítek President SDT ČR.
Systém managementu jakosti QMS
Strana 1 Příprava a implementace pilotního projektu Speed Chain 13. listopadu 2013 Dr. Ing. Jiří Došek, DEKRA Automobil, a.s.
Obaly v chemickém průmyslu Konference „REACH, GHS, Přeprava“ – 26. březen 2008 Radoslav Černý hodnotitel SQAS.
© Creditreform-Group Pracovní snídaně: Škola řízení pohledávek Hotel Jalta, Praha 1,
Představenstvo CACS informuje… II První jednotný Evropský atest o vyčištění vystavený na čistící stanici VADS, a.s., Bohumín. VADS, a.s., Bohumín.
První Evropský dokument o vyčištění (ECD) vystavila společnost J&P TANK WASH s.r.o., Bratislava.
SCHP ČR výbor HSE, výbor logistiky Seminář SQAS Semtín, březen 2006 SQAS & R.C. Vladimír Novotný UNIPETROL, a.s.
Daně na energie z pohledu velkého odběratele paliv a elektřiny Ing. Petr Matuszek Seminář AEM/SVSE – Spotřební daně na energie Praha 27. listopadu 2007.
JISTOTA VÝKONNOST VSTŘÍCNOST ORIENTACE NA BUDOUCNOST.
EKO VY_32_INOVACE_EKO_12 MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
S Q A S (Safety and Quality Assessment System)
4. řádná valná hromada CACS 16. – SOKOLOV Kulatý stůl Vedení lidí a téma rovné příležitosti.
Ing.K.Šimeček Stav otvírání trhu s energií v ČR z pohledu SVSE Září 2002.
Představenstvo CACS informuje… VI Dne zahájila vydávání jednotného Evropského atestu o vyčištění (ECD) čistící stanice PRAŽSKÉ SLUŽBY, a.s.
Důvody vstupu na zahraniční trhy
Vydání prvního ECD u příležitosti druhé řádné valné hromady CACS v místě jejího konání, na čistící stanici SPETRA CZ s.r.o. SPETRA CZ s.r.o. Třanovice.
Integrovaná prevence 26. dubna Osnova přednášky úvodní poznámky cíl integrovaného rozhodování principy základní pojmy právní úprava integrované.
Sdružení automobilových dopravců Role ČESMADU BOHEMIA v oblasti silničních přeprav chemikálií a dodržování bezpečnostních a kvalitativních parametrů v souladu.
1 RESPONSIBLE CARE 20 let TRINS Ladislav Špaček Svaz chemického průmyslu ČR Výroční zasedání TRINS Praha
Prezentace společnosti PROFI REGAL s.r.o. Pro XXII. Valné shromáždění Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR 23. – 25. října 2011.
ETICKÝ KODEX Klastru sociálních inovací a podniků - SINEC.
Asociace dodavatelů montovaných domů Dokument národní kvality pro dřevostavby Zasedání odborné sekce Rady kvality ČR "Kvalita v průmyslu a stavebnictví",
FIREMNÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST SKUPINY ČEZ 5. prosince 2014 JUDr. Michaela Chaloupková, M B A člen představenstva ČEZ, a. s.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 8: Finanční řízení MSP.
CS ES SS GS Cíle společnosti KOITO CZECH pro rok Navýšení ziskovosti, Nové zakázky Nové zakázky & Splnění střednědobého obchodního plánu zavedením.
ŽOFÍNSKÉ FÓRUM Armáda a bezpečnost, nová role zbrojního průmyslu
Česká inspekce životního prostředí
Jištění kvality technologických procesů
FINANČNÍ GRAMOTNOST Hospodaření podniku.
Legislativní otázky (část 2) Mgr. Hana Nenutilová Ing. Jan Slavík, Ph
Transkript prezentace:

"Čistota obalů a cisteren zvyšuje kvalitu produktů" 26.3.2008

Představení CACS – KDO JSME? přidružený člen SCHP ČR řádný člen EFTCO sdružujeme společnosti zabývající se čištěním cisteren a kontejnerů sdružujeme společnosti podporující tyto aktivity založena 12. října 2006

CACS – mise a vize CACS představuje spolehlivého a důvěryhodného Sdružení, které si vytklo za cíl srovnat krok s Evropou v oblasti čištění cisteren a kontejnerů pro přepravu chemických látek. Naše hlavní cíle přispívají ke snížení zbytečných přesunů prázdných cisteren po ČR a tak ke snížení energetické náročnosti přepravy, odlehčení dopravních tras a snížení znečištění životního prostředí, to vše v souladu odpovědným zacházení s nebezpečnými chemickými látkami. CACS představuje spolehlivého a důvěryhodného partnera pro „čisté“ přepravní obaly.

Kolik nás je? ………..9 členů (viz. mapa)

Jak nám to jde (ne/úspěšně) 5 členské organizací provozující čistění cisteren splňují podmínky pro vydávání ECD (83%) Ostatní společnost je připravena splnit podmínky SQAS v roce 2008 SQAS – safety and quality assessment system CACS plní principy Responsible Care Ambice na zastřešení čistících stanic působícím ve Slovenské republice Vzájemná užitečná výměna zkušeností v oblasti technických a kvalitativních aspektů čištění mezi členy x zákazníky x dodavateli Přispění k rozvoji mezinárodní spolupráce v oblastí čistění Aktivní účast na zasedáních EFTCO

Spolupráce s výrobci a dopravci v oblasti zdraví, bezpečnosti a život Spolupráce s výrobci a dopravci v oblasti zdraví, bezpečnosti a život. prostředí (HSE) P Ř Í K L A D I. čistící stanice (členské organizace CACS) splňují základní podmínku pro vydávání ECD: absolvovaly hodnocení SQAS CACS zajistila vzor ECD a aplikaci k vyplňování formulářů ECD vynaložení značného množství práce i finančních prostředků od členských organizací CACS

1. mezinárodní odborný seminář P Ř Í K L A D II. 31.10.2007 ve spolupráci s VADS,a.s. Bohumín hosté ze Slovenska, SRN a Holandska

Dlouhodobé cíle CACS Přispívat k bezpečnější přepravě chemických látek Spolupráce s výrobci a dopravci v oblasti zdraví, bezpečnosti a životního prostředí (HSE) Aktivní přístup k rozvoji této oblasti podnikání v Evropě jako řádný člen EFTCO (The European Federation of Tank Cleaning Organisations) Přispívat k lepšímu image chemického průmyslu u široké veřejnosti Správné používání národní verze ECD (European Cleaning Document) pro všechna realizovaná čištění Lepší komerční využití umístění ČR v tranzitním středu Evropy Soustředěný tlak na neautorizované čističky, kde nejsou dodržovány předpisy v bezpečnosti práce a životního prostředí

Neautorizovaná čistící stanice Dopravní řetězec a ECD Příjemce - vykládka Dopravce Neautorizovaná čistící stanice čištění následující přeprava Čistící stanice: ECD Odesílatel - nakládka Dopravce

Proč ECD? – pohled výrobce Aby si byl výrobce jistý, že jeho produkt dodaný v obalech (cisternách), které byly vyčištěny v souladu s požadavky EFTCO nemohou způsobit kontaminaci výrobního zařízení jeho zákazníka. Aby si byl výrobce jistý, že je minimalizováno riziko znehodnocení jeho produktu a tak sníženo riziko reklamace kvality jím dodávaného zboží. Aby si byl výrobce jistý, že i kdyby došlo průběhu přepravy k mimořádné události, nedojde k následné mimořádné události vlivem chemické reakce vyvolané smísením zbytků z předchozí nakládky a loženého zboží.

Proč ECD? – pohled příjemce Aby si konečný zákazník - příjemce zboží byl jistý, že stočením dodaného produktu nedojde ke kontaminaci jeho zásobníků z důvodu nedokonale vyčištěné a následně naplněné cisterny. Snížení rizika sekundárních efektů - ohrožení výroby (odstávka pro nutné čištění), ekonomické ztráty, možnost chemické reakce – mimořádná událost, atd.

Proč ECD? – pohled dopravce Aby si byl dopravce jistý, že v průběhu přepravy nedojde k mimořádné události např. vlivem chemické reakce vyvolané smísením zbytků z předchozí nakládky a loženého zboží. Aby dopravce ušetřil čas, ujeté kilometry, náklady na opakované čištění v zahraničí - v západní Evropě je před nakládkou ECD striktně vyžadováno !!! Aby dopravce mohl lépe řešit reklamace, v případech kdy se při vykládce zjistí, že materiál nemá požadované kvalitativní parametry. (znečištěný, zásobník, potrubí, cisterna, atd.)

Neautorizovaná čistící stanice Dopravní řetězec a ECD Příjemce - vykládka Dopravce čištění Neautorizovaná čistící stanice Čistící stanice: ECD Odesílatel - nakládka Dopravce následující přeprava

ECD – shrnutí v mnoha společnostech v ČR je věnována tomuto tématu v souladu s Responsible Care patřičná pozornost, naprostou spokojenost je však možno vyloučit proto je nutné před nakládkou svých produktů provádět kontrolu čistoty obalů a cisteren, požadujte navíc po dopravci ECD, který snižuje tyto zmiňovaná rizika dopravce se musí ve vlastním zájmu rozhodnout o tom, zda po vykládce absolvuje čištění: a, u neautorizované čistící stanice (areály ČSAD, JZD, atd.) b, využijte služeb ukončeným dokladem o čištění (ECD) !!!!

Vzory ECD používané v ČR Z A T Í M

Děkuji za pozornost Ing. David Pinka předseda představenstva CACS tel.+420 476 162 734, +420 736 506 735 david.pinka@unipetrol.cz sekretariát: Ing. Špaček tel. +420 226 793 574 Dělnická 12, 170 00, Praha 7 www.cacs.cz