Informace o možnostech EVVO a ekologického poradenství pro školy v Jihočeském kraji Ing. Lenka Smržová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Reg. č. CZ.1.07/1.2.00/ od do
Informační vzdělávání uživatelů Co je nového?. Vznik sekce IVU při SDRUKu Přehled aktivit Přehled aktivit Odborné semináře Brno – duben 2010 Brno – duben.
Základy projektu - rozvoj NNO ŽP Regionální centrum ČSOP Pověřenou organizací je ZO ČSOP Kněžice, celkem 18 základních organizací v kraji Koordinační.
Projekt Bolzanova kreativní škola • Vývoj školního vzdělávacího programu • Informační centrum (knihovna) • Zvýšení kvality výuky cizích jazyků • Elektronický.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Představení zajímavých projektů OPVK
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
okres Frýdek - Místek 1040 obyvatel 860 ha KO SPOV MsK příklad dobré praxe (komunitní spolupráce, zelené úřadování)
Petr Kurz Krasec, o.s. Fr. Šrámka České Budějovice KRAjská Síť Environmentálních Center
Hřbitovy- naše kamenná historie
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
THE GARDEN A PLACE FOR LIFELONG LEARNING Projekt partnerství Grundtvig.
Organizace chránící přírodu a životní prostředí
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Environmentální Vzdělávání a výchova.
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Nabídka slu ž eb v oblasti EVVO a ekologického poradenství pro školy Ing. Lenka Smržová.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
EVVO v Karlovarském kraji
EVVO v Jihočeském kraji v roce 2010
Úmluva primátorů a starostů v podmínkách ČR Yvonna Gaillyová Ekologický institut Veronica Seminář NSZM, Praha,
Ing. Lubomír Mokráš Jaderná elektrárna Dukovany
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
EVVO v Plzeňském kraji.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
EVVO EVVO V LIBERECKÉM KRAJI. EVVO NA LIBERECKÉM KRAJI SAMOSPRÁVA ODDĚLENA OD STÁTNÍ SPRÁVY oddělení samosprávy na odboru ŽP a zemědělství – vedle EVVO.
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Komunitní a otevřená škola
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
VOŠL a SLŠ Bedřicha Schwarzenberga Písek, Lesnická 55 Aktivity (zkušenosti) v oblasti EVVO.
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
1. setkání nového EKOtýmu Jubilejní Masarykovy ZŠ Sedliště
PaedDr. Eva Schneiderová NIDV. * Články * Aktuality aktuálních zpráv Aktuality * O nadání a nadaných – 12 článků O nadání a nadaných * Představujeme.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
PROJEKT R E G I O N PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY V ÚSTECKÉM A KARLOVARSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
PRAKTICKÁ PODPORA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY S VYUŽITÍM AUDIOVIZUÁLNÍCH PROSTŘEDKŮ reg.číslo:CZ.1.07/1.1.00/ Člověk v tísni o.p.s. vzdělávací program.
Síť podpory nadání. Poslání Sítě Vytvářet prostředí pro systematickou péči o nadané žáky a studenty prostřednictvím sdílení informací a příkladů dobré.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Metodický postup pro zavedení CSR do strategie vybrané veřejné vysoké školy Lucie Háková (ČZU) Lucie Susanyiová (ČZU) Anna Cibulková (UK) Lenka Bednárová.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Vytváření sítí dluhového poradenství 03/2014 Magda Besedová.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
21. října 2009 expozice 21. budovy Zlínského kraje.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
Český svaz ochránců přírody – Regionální sdružení Iris EVP Den Země Exkurze Semináře Besedy Den stromů Zlatý list Tvořivé dílny Vycházky Ukliďme si svět.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
Metodická pomoc obcím Porada se starosty obcí Pardubického kraje
Hřbitovy- naše kamenná historie
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Online portál, dostupnost odkudkoliv, možnost stahování
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Specializační studium pro dobrou praxi EVVO na školách
PORADENSTVÍ A KONZULTACE KE SPOLEČNÉMU VZDĚLÁVÁNÍ V KAŽDÉM KRAJI
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Transkript prezentace:

Informace o možnostech EVVO a ekologického poradenství pro školy v Jihočeském kraji Ing. Lenka Smržová

Environmentální výchova  výukové programy  školní projekty  tematické dny a soutěže  informační a metodická pomoc pro pedagogy

Možnosti EVVO Semináře, exkurze, vzdělávací akce  osvětové akce pro širokou veřejnost  odborné akce pro NNO, obce, školy, firmy  exkurze na zajímavé přírodní lokality, ekofarmy, za příklady dobré praxe

Soutěž projektů na ochranu životního prostředí, vyhlašuje Krasec ve spolupráci s Jihočeským krajem 2011  1. ročník, kategorie pro obce, pro školy, pro NNO  zároveň probíhala soutěž Zelená obec a o rok dříve Zelená škola 2012  soutěže budou spojeny do jedné  nová kategorie – studentské diplomové práce Jiho č eská ratolest

- jedná se o web, kde najdete a můžete si objednat tištěné a elektronické publikace, výukové pomůcky, audiovizuální pomůcky, vzdělávací software pro interaktivní tabule. Dále zde naleznete kontakty na organizace, které realizují ekologickou výchovu v ČR. Informa č ní zdroje EVVO

- Rezekvítek je občanské sdružení, jehož posláním je sdružovat občany, kteří se dobrovolně věnují ekologické výchově a ochraně přírody. Mezi jeho hlavní činnosti patří tvorba, metodických a osvětových materiálů pro praktickou ekologickou výchovu (učební pomůcky, publikace, počítačové programy, audiovizuální programy, publikací). Pořádá vzdělávací a osvětové akce s tématikou ekologické výchovy a ochrany přírody (kursy, semináře, prázdninové školy, terénní exkurze, poznávací zájezdy, tvořivé dílny, besedy apod.). Informa č ní zdroje EVVO

- Ekologický institut Veronica je profesionální pracoviště Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Veronica. Svou expertní a vzdělávací činností poskytuje interpretaci odborných environmentálních témat. Působí v Brně a v Hostětíně, zabývá se jak městským, tak venkovským prostředím. Věnuje se těmto oblastem: ochrana přírody a krajiny, udržitelná spotřeba, ochrana klimatu, úspory energie a obnovitelné zdroje, zapojování veřejnosti do plánování a rozhodování, udržitelný regionální rozvoj. Její odborná a vzdělávací činnost je určena pro nejširší veřejnost, odborníky, představitele a pracovníky veřejné správy, vzdělávací instituce, jiné nevládní organizace, učitele a studenty středních i vysokých škol, malé a střední podniky Informa č ní zdroje EVVO

- web provozuje CENIA. Získáte zde přehledné informace o koncepci trvale udržitelného rozvoje a o jeho indikátorech. Můžete si spočítat vlastní ekologickou stopu a porovnat jí s lidmi z jiných částí světa. Dozvíte se, co je to „energetický otrok“ a kolik jich vyžaduje naše spotřeba energie. Najdete zde mnoho tipů, jak se stát environmentálně odpovědným spotřebitelem, informace a odkazy týkající se problému chudoby v rozvojovém světě atd. V sekci „pro učitele“ najdete odkazy na pracovní listy a inspirativní publikace, kontakty na školy s ekologickým zaměřením i na ekocentra, poskytující služby školám. Informa č ní zdroje EVVO

- na těchto stránkách najdete přehledné informace o tom, jak správně třídit odpady a jak se vytříděné odpady zpracovávají. Můžete nahlédnout do tematické video a fotogalerie, zapojit školu do soutěže nebo projektu. – stránky plné her a námětů pro aktivity s dětmi. Hlavním záměrem je nabídnout službu, která umožňuje snadno a s minimální námahou i uživatelskou znalostí prohledávat širokou a udržovanou databázi her, které mohou psát a upravovat sami návštěvníci, nad kterými však bdí skupina správců zajišťujících aktualizace a korekce příspěvků. Informa č ní zdroje EVVO

- Ekopobyt je společným projektem pobytových středisek ekologické výchovy napříč republikou. Jedná se o střediska v Síti středisek ekologické výchovy Pavučina. Stránky vám pomohou najít takový typ programu, který bude vám a vašim žákům vyhovovat, najdete tu akce pro učitele, osvětové akce a především kalendář volných míst, kdy se do zpravidla naplněných středisek se svou třídou dostanete. – informační stránky s odbornými tématy v oblasti životní prostředí, příroda, ekologie, klima, biodiverzita, energetika, krajina, doprava, cestování. Informa č ní zdroje EVVO

- portál Ministerstva životního prostředí nabízí souhrnné informace o ekocentrech v České republice a jejich aktivitách pro děti, pedagogy a další cílové skupiny. - Na webu naleznete inspiraci k uplatňování metod aktivního učení ve výuce (včetně environmentální výchovy). Informa č ní zdroje EVVO