Z ÁKLADNÍ ŠKOLA, O STRAVA – P ORUBA, P ORUBSKÁ 831 PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE R EGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU – CZ.1.07/1.4 00/21.0657 Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Martina Musilová 4. I. Koncem šedesátých let vynálezce Douglas Engelbart představil světu novinku, která je dnes známá pod přezdívkou myš. Své jméno dostala.
Advertisements

HW – Kabely a konektory Název školy
Periferní zařízení počítače
Vstupní zařízení Vstupní zařízení je hardware, kterým počítač nebo jiný přístroj pořizuje data. Obvykle slouží jako součást uživatelského rozhraní, může.
Vstupní a výstupní zařízení
Vstupní zařízení světelné pero klávesnice myš a trackball
PERIFERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Informační a komunikační technologie
Klávesnice pc Mgr. Jan Fojtík Hardware F_21.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
POČÍTAČOVÁ MYŠ Společně s klávesnicí slouží jako spojovací prostředek mezi PC a uživatelem. Toto polohovací zařízení převádí informace o svém pohybu po.
Z ČEHO SE POČÍTAČ SKLÁDÁ
Základy informatiky a výpočetní techniky 1
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.20 Téma: Kufr – základní.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov
Rozdělení technického vybavení PC
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace
Název materiálu: ÚČINNOST
Periferní zařízení.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_139_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Poznámky pro výuku Předmět: informatika Autor: Mgr. Jana Horáčková
BEZDRÁTOVÉ MYŠI VYPRACOVALA: Naděžda Pištěková AKADEMICKÝ ROK: 2008/2009.
Vstupní a výstupní zařízení
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Klávesnice a myš Bohumil Bareš.
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Výrok "Vše co se dá vynalézt už bylo vynalezeno.“ (Charles H. Duell, ředitel U.S. Patent Office, 1889)
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
PC Vstupní periferie.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
HARDWARE II Periferie.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.
* Bluetooth je v informatice proprietární otevřený standard pro bezdrátovou komunikaci propojující dvě a více elektronických zařízení, jako například.
1 Periferní zařízení osobních počítačů Část 2 Základy informatiky a výpočetní techniky 1.
Subjekt Speciální ZŠ a MŠ Adresa
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ POLOHOVACÍ ZAŘÍZENÍ myš, tablet, touchpad
Práce s myší Druhy počítačových myší
VSTUP A VÝSTUP Vstupní a výstupní zařízení počítače jsou označované také jako periferie. Vstupní a výstupní zařízení zajišťují: interakci s uživatelem.
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Vstupní počítačová zařízení
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.
Počítač a příslušenství
Informatika - Klávesnice, polohovací zařízení akademický rok 2013/2014
Klávesnice nejrozšířenější vstupní zařízení počítače
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.
Tomáš Baťa Periferní zařízení počítače. Definice Periferní zařízení počítače jsou nástroje, které nejsou nutné k provozu počítače ale zpříjemňují a zefektivňují.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 HARDWARE Autor: Mgr. Aleš Kozák.
3.2 polohovací zařízení.  tvůrce první počítačové myši - pan Duglas Engelbart a jeho "X-Y ukazatel".
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_16_POCITACOVA_MYS.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_04_16_počítačová myš.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_05_ Počítačová myš, práce s myší Téma: Počítačová.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
 Počítačová sestava (tzv. jádro)  Skládá se:  pc skříň  obrazovka (monitor)  klávesnice  myš.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
POČÍTAČOVÁ MYŠ.
PC Vstupní periferie.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_12 Škola:
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Z ÁKLADNÍ ŠKOLA, O STRAVA – P ORUBA, P ORUBSKÁ 831 PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE R EGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ OTEVŘENÁ Název materiálu: POČÍTAČOVÁ MYŠ (4. a 5. ročník) Autor: Mgr. Hana HOLAJNOVÁ Anotace: Materiál je určen k seznámení žáků s počítačovou myší. S historií jejího vývoje a funkcí, s jejími alternativami. Hrazeno z EU OP – VK Vytvořeno: září 2010

M ATERIÁL JE V SOULADU S RVP ZV A ŠVP Informační a komunikační technologie Informatika Vývojové trendy informačních technologií Klíčová slova: Počítačová myš, touchpad, trackboll, trackpoint, tablet

P OČÍTAČOVÁ MYŠ

C O JE TO P OČÍTAČOVÁ MYŠ Jedná se o nejpoužívanější vstupní zařízení, pomocí kterého se dnes obsluhují počítače. Bez tohoto důležitého zařízení se nám jako uživatelům pracuje velice těžko. Jedná se o zařízení menších rozměrů, které pomocí pohybu po ploše (podložka pod myš, stůl, skleněná deska atd.) převádí informace o své poloze do počítače. Díky tomu můžeme pomocí kurzoru myši vidět pohyb na monitoru.

H ISTORIE POČÍTAČOVÉ MYŠI První počítačová myš přišla na svět v roce 1968 Představil ji americký vědec Douglas Engelbart Myš byla převážně ze dřeva. Myš neměla dole kuličku, ale kolečka. Na horní straně se nacházelo jedno červené tlačítko. Myš dostala název „Ukazatel X-Y polohy pro zobrazovací systém“.

„U KAZATEL X-Y POLOHY PRO ZOBRAZOVACÍ SYSTÉM “

D NEŠNÍ PODOBA MYŠI Dnešní myši už nejsou ze dřeva, ale z plastu, jsou daleko hezčí a pohodlnější. Dnes se setkáváme nejčastěji s optickou, případně laserovou myškou ve vyjímečných případech s kuličkovou myší. Dnešní myši se dělí na bezdrátové (např. Bluetooth myš) případně drátové myši, které se připojují nejčastěji pomocí rozhraní PS/2 případně USB.

P OČÍTAČOVÉ MYŠI Kuličková myš Optická myš Bluetooth myš

D ALŠÍ ALTERNATIVY, KTERÉ MOHOU MYŠ NAHRADIT U notebooku se nejčastěji setkáváme s touchpadem, který funguje na principu pohybu prstu po podložce. Dále se můžeme u podnikových notebooků setkat s trackpointem. J edná se v podstatě o malý joystick, který se nachází mezi klávesami G_H_B. K trackpointu patří ještě tři tlačítka. Dvě nahrazují levé a pravé tlačítko myši a prostřední slouží ke scrollovaní. Trackpoint využívají nejvíce výrobci IBM-Lenovo, HP, Toshiba, Dell a Acer.

D ALŠÍ ALTERNATIVY NAHRAZUJÍCÍ MYŠ Touchpad Trackpoint

D ALŠÍ ALTERNATIVY, KTERÉ MOHOU MYŠ NAHRADIT Trackball vypadá jako obrácená mechanická myš. Kulička není dole, ale nahoře a pomocí palce kroužíme po kuličce. Tablet: Jedná se o zařízení, které je podobné touchpadu, jen je větší. Ovládá se buď pomocí prstů nebo speciálního pera ( stylus ).Využívá se například ke kreslení nebo na úpravu grafiky.

D ALŠÍ ALTERNATIVY KTERÉ MOHOU MYŠ NAHRADIT TrackballTablet

P OUŽITÉ ZDROJE TEXTU A OBRÁZKŮ cutaway.png

KONEC Děkuji za pozornost