VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.16 Anotace: Vzdělávací oblast: Ptáci – brodiví

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NATURA 2000 ochrana ptačích oblastí na Moravě
Advertisements

VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.18 Anotace:
Anotace: Prezentace se slovanskými jazyky a jejich rozdělením.
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.12 Anotace: Prezentace seznamuje s popisem nahosemenných rostlin, zástupci evropských jehličnanů. Vzdělávací oblast: Semenné rostliny.
Ptáci v okolí lidských sídel
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.14 Anotace:
VOLAVKA POPELAVÁ JITKA SVIČARSKÁ A.3.
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.16 Anotace: Prezentace podle obrázků seznamuje se stavbou květu a květenství, vysvětluje mechanismus opylení, oplození. Vzdělávací.
Zástupci ptáků 2. část.
Vzdělávací oblast: Matematika Autor: Vlasta Lindovská Jazyk: Český
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.03 Anotace: Vzdělávací oblast: Buňka živočišná – stavba, činnost Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný výstup:
Ptáci 2 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5
Projekt introdukce orlů skalních v Beskyd e ch Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Anotace: Kód:
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7,01 Anotace: Správně definuje probírané pojmy, seznamuje s počátky vzniku života. Vzdělávací oblast: Vznik života na Zemi Autor:
Vodní ptáci Řády: potáplice (Gaviiformes), potápky (Podicipediformes), veslonozí (Pelacaniformes), brodiví (Ciconiiformes)
Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis
VY_32_INOVACE_34_ Prvouka 3.ročník Živočichové 1.
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.08 Anotace: Vysvětluje základní rozdíly, seřazuje jednotlivé zástupce. Vzdělávací oblast: Členovci – popis těla, zástupci Autor:
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.15 Anotace: Prezentace popisuje stavbu těla, vývoj kořene a stonku. Vzdělávací oblast: Krytosemenné rostliny, stavba těla, kořen,
Výklad Výklad VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.15.
BĚŽCI.
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s funkčními styly. V pracovním listu pak žák se pokusí rozdělit texty podle jednotlivých stylů. Vzdělávací oblast: Český.
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.19 Anotace: Vzdělávací oblast: Savci – hlodavci, zajíci, šelmy Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný výstup: Rozlišuje.
Kopřivka obecná (Anas strepera)
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s úvahou a její kompozicí. Žák se pokusí sám vytvořit jednoduchou úvahu. Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura.
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.13 Anotace: Prezentace seznamuje s popisem květu krytosemenných rostlin, vysvětluje rozdíly, procvičuje, opakuje učivo. Vzdělávací.
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích.
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.11 Anotace:
Evropa: západní Evropa
Vodní ptáci Přírodopis VY_32_INOVACE_173, 9. sada, Př3 ANOTACE
Husa běločelá.
Dudek Chocholatý.
VY_32_INOVACE_Př-ž 6. ,7.02 Anotace:
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.10 Anotace: Prezentace zařazuje hmyz do oblastí, odpoví na otázky, řeší úlohy. Charakterizuje hmyz s proměnou nedokonalou. Vzdělávací.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
CHOVÁNÍ PTÁKŮ Schopnost letu, stálá tělesná teplota a vejcorodost umožňují ptákům velké rozšířění= od tropů po polární oblasti (nejvíce jižní Amerika,
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.05 Anotace: Prezentace vysvětlí základní rozdíly mezi jednobuněčnými a mnohobuněčnými organismy, procvičuje a opakuje učivo. Vzdělávací.
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.06 Anotace: Vzdělávací oblast: Mnohobuněční živočichové – bezobratlí - žahavci Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný.
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.14 Anotace: Prezentace popisuje význam lesa, faunu a floru lesa. Vzdělávací oblast: Význam lesů Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk:
Živočichové našich polí PTÁCI 4. ročník
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Ptáci okrasných zahrad a parků 1
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích
Jak jsem pozorovala krkavcovité ve svém okolí
VY_32_INOVACE_Př – ž 6., 7.20 Anotace: Prezentace charakterizuje rozdíly mezi sudokopytníky a lichokopytníky. Podle obrázků popisuje jednotlivé zástupce.
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.13 Anotace: Vzdělávací oblast: Ryby
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.12 Anotace:
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
Česká republika: obyvatelstvo a sídla
Autor: Mgr. Hana Krajčová
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.11 Anotace: Prezentace seznamuje s výtrusnými rostlinami, životním cyklem, zástupci. Vzdělávací oblast: Třídění rostlin, výtrusné.
Česká republika: hospodářství, zemědělství
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Anotace: Česká republika: vodstvo a ochrana životního prostředí Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup:
Česká republika: vodstvo
Živočichové kolem rybníku
Krkavec velký Vytvořil: Jiří Burda
Název projektu: Živá příroda ve škole
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
VY_52_INOVACE_64_Ptáci vod – učební text
MOKŘADNÍ PTÁCI.
PTÁCI – LETCI (DRAVCI) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Randáková. Dostupné z Metodického portálu
PTÁCI – LETCI (BRODIVÍ)
Bažant obecný.
Řád: Pěvci znaky: v krku – hlasové ústrojí→zpěv
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.16 Anotace: Vzdělávací oblast: Ptáci – brodiví Autor: Ing. Jiří Jungmann Přírodopis Očekávaný výstup: Seznámit žáky s ptáky brodivými, podrobně popíše stavbu těla, poznat ptáky žijící v české republice a tažné ptáky. Druh učebního materiálu: prezentace Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: školní rok 2011-2012 Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen : sedmý roční základní školy

Ptáci brodiví Charakteristika Jsou to ptáci s dlouhýma nohama a krkem střední až velcí. Žijí většinou v blízkosti vody a močálů.Živí se rybami, obojživelníky a drobnými hlodavci. Hnízdí buď na vysokých stromech nebo v rákosinách a pobřežních křovinách. Patří sem volavky, čápi, kvakoš a bukač, dále kolpík a ibis.

Čáp bílý Charakteristika: Náš nejznámější brodivý pták, váží 4,5 kg, výška 105 cm, rozpětí křídel 165 cm, zobák a nohy má červené, snáší 2-4 vejce, inkubace je 33 dní, zimuje v Jižní Africe

Čáp černý Charakteristika: Váží 3,2 kg, výška 105 cm, rozpětí křídel až 205 cm, obyvatel lesů a skal, zimuje ve Střední a Západní Africe, do 19.století v ČR nehnízdil, ve 30 letech 20.století první páry se objevily na Jižní Moravě

Zobáky ptáků Druhy zobáků: Štíhlý jako pinzeta (hmyzožraví), Zobák se zubovitým výběžkem (tzv. Zejk) masožraví, Zobák kuželovitý (semenožraví), Zobák zkřížený (slouží k loupání šišek),

Zobáky ptáků Druhy zobáků: Štíhlý jako pinzeta (hmyzožraví), Zobák se zubovitým výběžkem (tzv. Zejk) masožraví, Zobák kuželovitý (semenožraví), Zobák zkřížený (slouží k loupání šišek),

Druhy tahů ptáků 1/ptáci tažní – mají dva domovy, jeden severněji (vyvádí zde mláďata) a druhý jižněji (zde zimují); 2/ ptáci přelétaví – v zimě za potravou nalétají 100vky kilometrů; 3/ ptáci stálí – neodlétají vůbec

Otázky k zamyšlení 1/ Napište zástupce tažných, přelétavých a stálých ptáků? 2/ Čím je charakterizována anketa o Ptáka roku, která je vyhlašována od roku 1992?