Čajový šálek Potřeby: keramická hlína, glazura, kelímek od jogurtu, igelit, nůž, váleček, houbička, štětec, fix, šlikr.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak měřit hlavu psa pro výrobu náhubku na míru
Advertisements

Základy maskování Tomáš Pinkr.
Výrobky Z KERAMIKY – metodický postup Vytvoření výukové pomůcky pomocí ICT techniky (příklad –Andílek) Dětský domov, Základní škola a Střední škola, Duchcov,
Keramika 2 Chemie VY_32_INOVACE_235, 12. sada, CH ANOTACE
Projektový den - vaření
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Multimediální svět.
VÝROBA ÚSTECKÉHO ZNAKU A ZNAKU ÚSTÍ NAD LABEM A CO BUDEME MÍT ZA MATERIÁL???ODPAD!
ÚČINKY GRAVITAČNÍ SÍLY ZEMĚ NA KAPALINU
Jak na hrnčířském kruhu vyrobit aromalampu
Druhy porcelánových výrobků a soupravy užitkového porcelánu.
TLAČENÍ A TAHÁNÍ – KOUZLA SE VZDUCHEM
Předmět: Český jazyk - sloh Cílová skupina: 6. ročník ZŠ
Od návrhu k výrobku.
Funkční řešení porcelánových nádob
PRAVÝ LEPT.
Model konvice Autor: Alena Švejková. Při výrobě konvice je nutné zhotovit čtyři sádrové modely: -tělo konvice -výlevku -ucho -víčko.
OCELOTISK.
Mgr. Iveta Krejčí, ZŠ Olomouc, Zeyerova 28
Slučování keramických výrobků. Některé výrobky jsou složeny z více částí. Tyto části se odlévají zároveň s výrobkem a v kožovitém stavu se na výrobek.
Keramika 1 Chemie VY_32_INOVACE_234, 12. sada, CH ANOTACE
Keramický výrobek.
Točení na hrnčířském kruhu
Stojánek na tužky – tři prasátka
VŠE NA EKOLOGICKÝ POHON
EU ICT2/1/1/18 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník  Téma : Kopretiny samostatná práce, práce s papírem  Průřezová témata: enviromentální výchova, mediální.
Anděl Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
KERAMIKA 2 Keramické hmoty, glazury, nástroje a pomůcky.
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 9 Ruce jako šperk Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö (str.1 – 8) Možnosti využití.
Jak třídit odpad.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ZŠ Týn nad Vltavou, Malá Strana CZ.1.07/1.1.14/
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST – „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo CZ.1.07/1.400/ Číslo materiálu:
Cukřenka Potřeby: keramická hlína, glazura, provázek na ouško, váleček, pytlovina, čtverec papíru, nožík, vidlička, špejle, houbička.
VY_32_INOVACE_10/2/5 Rozvoj klíčových kompetencí ve vzdělávací oblasti Člověk a umění Poměřování Mgr. Luboš Horký Autorem materiálu a všech jeho částí,
Tác Potřeby: keramická hlína, skleněné korálky, průhledná glazura, provázek na uši, váleček, skalpel, dřevěná deska, houbička, špejle, metr, dřevěný špalík,
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST – „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo CZ.1.07/1.400/ Číslo materiálu:
Lití do otevřených forem.
LINKOVÁNÍ A PÁSKOVÁNÍ BARVOU. Pomůcky a materiál : sklen ě ná paleta na keramickou barvu porcelánový kalíšek na terpentýn ocelová st ě rka št ě tce na.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Informatika GIMP – zajímavé nadpisy
Miska z hroudy Potřeby: keramická hlína, engoba, glazura, skleněná či plastová miska, papírový ubrousek, špejle, štětec.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Stanislava Kubíčková.
Svícínek Potřeby: keramická hlína, glazura, nůž, houbička, špejle, svíčka.
Vázička Potřeby: keramická hlína, glazura, plechovka, papír, samolepky, dřívko, houbička, štětec.
Mlíčenka Potřeby: keramická hlína, glazura, váleček, látka, nůž, šlikr, štětec, houbička, špejle.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Seminární práce Marta Procházková
PROFIL (pohled na hlavu ze strany)
Podšálek Potřeby: keramická hlína, glazura, talířek, papír (například balicí)
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Základní škola a Mateřská škola Řepníky
Název školy:. Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Rachotová Markéta Název: VY_32_INOVACE_10B_13_Vztlaková síla Téma:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Loutka z papírové ruličky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Luňáčková. Dostupné z Metodického portálu
S l u n í č k o Autor : Mgr. Romana Vítková ZŠ a MŠ Nedašov VY_32_Inovace_15VR-2.
Základy pletení I Vypracoval: Lukáš Karlík
Šance pro každého žáka Základní škola a Praktická škola U Trojice
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Fyzika, Zábavné úlohy – hydrostatický tlak Autor: Kamil.
Mraveniště Práce s přírodninou.
Busta podle Honoré Daumiera
Vy_32_Inovace_43_Synonyma a slova protikladná
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
  Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mona Drábková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Velikonoční ovečka VY_32_Inovace_04MD-2
Velikonoční zajíček (zápich do květináče)
SPOJOVÁNÍ KONDENZÁTORŮ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Základní škola speciální, 2. stupeň Člověk a příroda Mgr. Eva Lichá
TVOŘÍME Z KERAMICKÉ HLÍNy
Transkript prezentace:

Čajový šálek Potřeby: keramická hlína, glazura, kelímek od jogurtu, igelit, nůž, váleček, houbička, štětec, fix, šlikr

Hlínu natrhejte na kousky a vyválejte z nich kuličky. Kelímek od jogurtu vystelte igelitem a kuličky do něj lepte jednu vedle druhé tak, aby nevznikaly mezery – raději trochu přes sebe. Čajový šálek

Vyplňte celý kelímek a tlakem palce kuličky vyhlaďte. Kelímek vyklopte a vytvořte ucho. Nejprve vymodelujte malou mrkvičku a poté ji rozválejte naplocho. Čajový šálek

Místa spojů naškrabejte špejlí, potřete šlikrem a pořádně přitiskněte. Seřízněte úzký okraj ucha do špičky a širší okraj seřízněte zešikma tak, aby pěkně přiléhal k šálku. Místa spojů naškrabejte špejlí, potřete šlikrem a pořádně přitiskněte. Čajový šálek

Do spodního spoje ucha obtiskněte víčko fixu pro ozdobu. Šálek po přežahu chytněte za ouško a ponořte do glazury. Nezapomeňte otřít dno, aby se nepřilepil k desce v peci. Čajový šálek