P RAHA pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Místo, kde žijeme – Praha, hlavní město ČR Mgr. Hana Patschová listopad 2011 VY_32_INOVACE_167.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Advertisements

Navštivte hlavní město České republiky
Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 13
Zájmena přivlastňovací a ukazovací
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
TŘÍDNÍ SCHŮZE PROGRAM SRPŠ – výroční zpráva Třída jako celek – chování, výsledky vzdělávání, spolupráce, aktivita Akce v dubnu Ředitelské.
Anglický jazyk Michaela Hrdličková, 251 PT1 – Provozní technika 1. ročník „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Člověk a příroda Zeměpis Česká republika Pražské památky I VY_32_INOVACE_08 Sada 6 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Praha.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
hlavní město České republiky
STOVĚŽATÁ PRAHA Projekt 6. tříd
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.15 Téma: PowerPoint.
Procházka městem Brnem
Přídavná jména - procvičování
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
VY_32_INOVACE_ 18_ Praha (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_412_NAŠE VLAST Téma: POLOHA ČR, SOUSEDNÍ.
Více obrázků najdete na Naše výprava začala na Václavském náměstí.
Podstatná jména rodu středního
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Praha kdysi a dnes K posunu užijte myšku !!! hudba: Praha je Praha
Praha Naše třída se nedokáže nudit, takže cesta ve vlaku nám ubíhala poměrně rychle.
Česká republika Hlavní město Praha
Památky Prahy a královská cesta - test
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.11 Téma: PowerPoint.
VY_32_INOVACE_MAT_VA_17 Digitální učební materiál Sada: Matematika Téma: Průsečnice rovin Autor: Mgr. Eva Vaňková Předmět: Matematika Ročník: 3. ročník.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.06 Téma: PowerPoint.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.02 Téma: PowerPoint.
30.8. – Nepomucká červená klubová trička byla také přitom.
jak ji nepamatují ani pamětníci
PRAHA jak jí nepamatují ani pamětníci
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Jana Hyklová VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Vlastivěda_29_Praha ZŠ praktická,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
NÁŠ PRVNÍ ŠKOLNÍ VÝLET PRAHA, C, Školní rok 2010 / 2011.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A. 24_hospodarstvi_cr Ročník: osmý Vzdělávací.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenízáří 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 01 ) Místo,
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A.04_prirodni pomery_cr_typy_chranenych_uzemi_v_cr
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-10 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Člověk a jeho svět (Vlastivěda pro 4. ročník)
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_PRAHA.
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
Výlet do Prahy VY_32_Inovace_10KR-7
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
PaedDr. Šárka Kindlová září 2011 DUM třída Naše město
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_03_VLASTIVĚDA
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_08_07_hlavní město - památky.
Autor: Mgr. Karolina Pátková
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Semafor pro chodce VY_32_INOVACE_5A_11
ANOTACE NÁZEV: PRAHA AUTOR: Mgr. Marie Matoušová STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Práce s textem VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT (VE KTERÉM BYL MATERIÁL ODUČEN):
Autor: Andrea Kolářová
VY_32_INOVACE_20_Český jazyk pro 7. ročník_Pravopis velkých písmen IV.
Transkript prezentace:

P RAHA pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Místo, kde žijeme – Praha, hlavní město ČR Mgr. Hana Patschová listopad 2011 VY_32_INOVACE_167

Učební materiál je interaktivní a je sestaven pro skupinovou práci žáků. Slouží k procvičení učiva a současně využívá dovedností i z jiných předmětů. Předpokladem je přístup žáků k internetu. Žáci pracují s otevřenou verzí Power Pointu – dopisují údaje přímo do prezentace. Každá skupina pak představí svoji verzi prezentace.

C ESTA DO PRAHY Naše třída se chystá na poznávací exkurzi do Prahy. Takovou akci je ale třeba pečlivě připravit. Váš pracovní tým představuje agenturu, která připravuje pro školy jednodenní poznávací výlet do našeho hlavního města. Zajišťuje dopravu, trasu výletu a vypočítá cenu pro jednotlivého žáka. Prohlédněte si prezentaci, která obsahuje úkoly a tyto úkoly si mezi sebou rozdělte. Jakmile budete mít řešení, vložte jej do prezentace. V poznámkách budete mít pokyny pro jednotlivé snímky. Hurá do práce!

D OPRAVA Zadání: Datum našeho výletu je 5. června a nejpozději v 10 hodin chceme být v Praze. Návrat do Křenovic musí být nejpozději ve 22 hodin. KřenoviceBrno Praha Brno Křenovice Jízdné:

T RASA Zadání: Zajímají nás nejznámější a nejdůležitější památky – Pražský hrad, Nerudova ulice, kostel sv. Mikuláše, Karlův most, Staroměstské náměstí. Navrhněte trasu tak, abychom nejprve viděli Pražský hrad a po procházce Prahou jsme skončili na Václavském náměstí. Abychom nebyli tak unavení, vydáme se na Pražský hrad metrem. Najdete nám správnou trasu a zastávku? Pražský hrad Václavské náměstí

M ETRO Abychom nebyli tak unavení, vydáme se na Pražský hrad metrem. Najdete nám správnou trasu (barva a označení)? TrasaBarvaPočet zastávek

P AMÁTKY Každý průvodce musí turisty informovat o navštívených památkách. Vyhledejte základní informace o následujících památkách a fotografie:

P RAŽSKÝ HRAD

C HRÁM SV. V ÍTA

C HRÁM SV. M IKULÁŠE

K ARLŮV MOST

P AMÁTKY NA S TAROMĚSTSKÉM NÁMĚSTÍ

V ÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ – SOCHA SV. V ÁCLAVA

D OPORUČENÍ A na závěr nezapomeňte doporučit vhodné vybavení na cestu a především pravidla chování. Agentura přece odpovídá za bezpečnost a spokojenost zákazníků