Narozen: 23.2.1965 Houston, Texas, USA. Původ a počátky  Pochází z rodiny zubaře a burzovní makléřky => od malička styk s byznysem  S byznysem začal.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Advertisements

Změny cen zemního plynu v ČR od 1. dubna 2008 Tomáš Varcop člen představenstva, RWE Transgas, a.s. Pro zákazníky skupiny RWE s kvartálním stanovením ceny.
Název Heslo/motto Datum
ERP v praxi cestovního ruchu Radim Jančura, generální ředitel, Student Agency Petr Hampl, obchodní ředitel, Asseco Solutions SiS 2010, , Brno.
ZOOT – finální řešení Prezentace týmu D Předmět: Optimalizace podnikových procesů.
Internet - historie.
PC-Pajoška Firma vznikla Hystorie firmy: Firma byla založena roku 1998 začínali jsme jako malá neznámá firma ale dnes už jsme všude známí.
Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Seminář pro žadatele o finanční podporu z CIP EQUAL Dodatečná výzva pro Akci 3 CIP.
Narušená komunikační schopnost PaedDr
Informalční technologie jako klíčový faktor pro udržení konkurenceschopnosti společností na trzích EU.
Jak se učí inovační podnikání
CO TO JE … Počítačový virus???.
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
LIDSKÁ POPULACE – RŮST, NATALITA, MORTALITA
Adolf Hitler Způsobil smrt milionů.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Vytvořila Eliška Horáková
ŘÍZENÍ RETAILINGOVÉ FIRMY
1 Střední škola technická a gastronomická Blansko škola moderních technologií 65 roků od založení školy.
Rodné jméno: Beyoncé Giselle Knowles
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Software – úvod.
Průzkum společnosti Ernst & Young mapuje společné podnikatelské znaky, ale i aktuální problémy.
Keramika po 2. světové válce
Analýza makro a mikroprostředí
Příklady (část 1.) Kolik budu mít v bance po 4 letech, jestliže dnes vložím 500 tis. Kč při roční úrokové míře 5 %? Kolik budu mít v bance jestliže bude.
VÍTEJTE na prezentaci AIESEC … o mé činnosti v AIESEC.
KOGNITIVNÍ PSYCHOLOGIE
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Apple Computer Jan Šimík, Education manager, Apple IMC
Marie Cejnková 5.A. Microsoft Corporation Oficiální vznik: 4. dubna 1975 Zakladatelé: Bill Gates a Paul Allen Status společnosti: akciová národní společnost.
geografie/věková pyramida ČR
Procesor Procesor je ústřední výkonnou jednotkou počítače, která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává program. Pokud bychom přirovnali počítač.
Začátky mikroprocesorů
ABRA JE CHYTRÉ ŘEŠENÍ PRO ROSTOUCÍ OBCHODNÍ SÍTĚ PETR KUCHAŘ ŘEDITEL DIVIZE BUSINESS DEVELOPMENT, SPOLUZAKLADATEL, VÝZNAMNÝ AKCIONÁŘ.
Je to ústřední výkonná jednotka počítače.Která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává ňáký program.
Produkt Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na
Inovační marketing. Přenášení inovačních impulzů Je nutná aktivní účast obchodníků nebo marketingových pracovníků Vylepšování a inovace výrobků je možná.
Finanční analýza říjen 2012 VY_32_INOVACE_EKO_060318
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
Sir Richard Charles Nicholas BRANSON
Přednáška: DISTRIBUCE Distribuce - soubor všech podniků a jednotlivců, kteří se stanou vlastníky nebo budou nápomocni při převodu vlastnictví produktů.
Projektový den- kompozer. Úvod Na úvod jsme se všichni odebrali do počítačové učebny, kde jsme se rozdělili do dvojic. Pan učitel nás seznámil s dnešním.
Jak by si definoval slovo hrdina? Co podle tebe musí člověk dělat, aby si ho označil jako hrdinu? Znáš nějakého hrdinu ve světě? Ve svém okolí? Promysli.
1 Kvalita prověřená časem POZICE OCELÁŘSKÉHO PRŮMYSLU SEMINÁŘ MPO, PRAHA, ŘÍJEN 2010 Jiří Cienciala Prezident odvětvového svazu hutnictví železa Předseda.
Bill gates (William Henry Gates III.)
Ludvík Blažek Petra Kadlecová Petra Kačírková
ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Podnikatelský nápad Nejlepším a nejpříjemnějším způsobem, jak vytvořit úžasný produkt či službu, je udělat něco, co chceš sám používat.
GSM.
Lenka Neoralová, Marina Karpovich
Přelidnění Vypracoval: Lubomír Knopp Třída: 2L Předmět: Biologie
Nováková Kateřina Hromádková Kateřina Hudec Tomáš
 Cílem kampan ě je vést ž áky i jejich rodi č e ke sni ž ování mno ž ství odpadu ve škole i doma.  Ž áci nejprve zjiš ť ují, co by bylo pot ř eba.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,
Deník Malého Poseroutky STARÁ ŠKOLA Jeff Kinney. Úvod Toto je nejnovější kniha od Jeffa Kinneyho – desátá z této série Každá kniha bude světovým bestsellerem.
Matice výrobkového portfolia Bostonská matice Podstata matice Pomůže rozhodnout, které produkty je vhodné podporovat a které se naopak mohou z nabídky.
(c) Robert Němec, 2006 Zapomeňte na prodej a vytvořte marketingovou strategii Robert Němec.
Operační systémy Zpracovala Anna Macháčková.
Jak lidé měřili čas? od 2 minuty do 5:15
Produktová strategie a proces inovace ve společnosti Mironet.cz a. s.
Internet - historie.
ANALÝZA KONKURENČNÍHO PROSTŘEDÍ
Název společnosti Obchodní plán.
Jen tak … Život se sestává z mnoha malých mincí,
Prezentace obchodního plánu
Prezentace obchodního plánu
Název společnosti Obchodní plán.
Prezentace obchodního plánu
Podnikatelský plán Iva Jeřábková
Transkript prezentace:

Narozen: Houston, Texas, USA

Původ a počátky  Pochází z rodiny zubaře a burzovní makléřky => od malička styk s byznysem  S byznysem začal už od raného věku  Díky jeho pokrokovým metodám v podnikání už na střední škole jezdil v BMW

 Po skončení střední školy nastoupil na medicínu, jak si přáli rodiče  Školu však nedokončil, začal se plně věnovat počítačům  1983 zakládá firmu DELL Computer Corporation ( bylo mu 18 let)

Vývoj firmy  Firma se postupně rozrůstala  1986 Dell najímá developera, aby mu vyvinul jeho vlastní procesor => tržby raketově vzrostly na 60 mil. Dolarů ročně

Vývoj firmy  Dalším chytrým nápadem byl prodej počítačů po telefonu a možnost vlastní konfigurace sestavy dle přání zákazníka  1994 již mají vlastní webovou stránku a o chvíli později přes ní i prodávají

Silné stránky  Dellovou silnou stránkou byla ochota sdílet moc ve firmě se zkušenějšími lidmi  Díky tomu se vyvaroval mnoha chybám  V roce 2004 dokonce odstupuje z funkce výkonného ředitele

Metody prodeje  Hlavní výhodou konkurenceschopnosti byl přímý prodej produktu, díky němuž nemusel platit marže maloobchodníkům => právě proto měl nejnižší ceny  2003 se stává největším producentem počítačů ve světě

Ani Dell nebyl neomylný  Nakupoval příliš mnoho čipů, které se mu nedařilo prodávat, poněvadž byly zastaralé  Vyvinul nadstandardně výkonný model, který však nebyl úspěšný, protože zákazníci nechtěli připlácet, spokojili se s horším  Ze svých chyb se však vždy dokázal poučit

Současnost  2006 se Dell stává 12. nejbohatším člověkem planety, jmění s pohybuje okolo 17 miliard dolarů  V současné době podniká vedle počítačů i v hotelierství a má vlastní síť fastfoodů

Shrnutí  Michael Dell se stál úspěšným díky jeho inovačním metodám v podnikání a schopnosti poučit se z vlastních chyb  Dokázal vidět příležitosti tam,kde je jiní nečekali

Děkujeme za pozornost