8.4.2015 Likvidace PU majetku občanů. 2 pojistná událost nahodilá událost, která na stala v době pojištění a v místě uvedeném v pojistné smlouvě (neplatí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
Advertisements

Zelená pro Beskydy využití obnovitelných energetických zdrojů OHŘEV BAZÉNOVÉ VODY VENKOVNÍHO KOUPALIŠTĚ VE VALAŠSKÉM MEZIŘÍČÍ.
Pojištění firemní flotily
Dlouhodobý majetek Výukový text o účtování o dlouhodobém majetku v rámci společnosti GAP Education střední škola.
Pojištění odpovědnosti za škody Pojištění majetku Pojištění osob
SEMINÁŘ POJIŠTĚNÍ a LIKVIDACE POJISTNÝCH UDÁLOSTÍ PRAHA,
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
Solární systémy pro aktivní topení
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Dlouhodobý majetek - pořízení.
PROJEKTOVÝ DEN 27. ČERVENCE 2010 STŘEDNÍ ŠKOLA AUTOMOBILNÍ, MECHANIZACE A PODNIKÁNÍ, KRNOV, OPAVSKÁ 49 Ing. Marák Vladimír Tento projekt.
Oběžný majetek Znaky spotřebovává se jednorázově mění svou podobu
POJIŠTĚNÍ V DOPRAVĚ VÝZNAM POJIŠTĚNÍ.
Pojistky nízkého napětí
Underwriting Úpis rizika:
Přístroje nízkého napětí
Krupobití krupobitím se rozumí jev, při kterém kousky ledu různého tvaru, velikosti, váhy a hustoty vytvořené v atmosféře dopadají na věc, a tím dochází.
Použitá literarura Petr Klínský,Danuše Chromá,Svatava Tesařová,Michal Janák: Finanční gramotnost-obsah a příklady z praxe škol,NÚOV Praha 2008.
Reengineering podnikového procesu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_16_GRAMOTNOST Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_18_GRAMOTNOST Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
SEKUNDÁRNÍ TRH UŽITKOVÝCH VOZIDEL
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
EKONOMIKA DLOUHODOBÝ MAJETEK Ing. Hana Kročová
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý hmotný majetek - oceňování Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Majetek podniku Ing.František Balák Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
Financování podniku Kalkulace – vyčíslení nákladů při výrobě slouží k tvorbě ceny sleduje strukturu a výši nákladů na ni závisí,zda firma prodělá,nebo.
Pojištění v CR = placená služba proti nahodilým a nepředvídatelným událostem = právo účastníka na výplatu peněžních prostředků souvisejících s úhradou.
Generali pojišťovna Pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu zaměstnání.
Ing. František Řezáč MASARYKOVA UNIVERZITA T – 6 Pojištění majetku firem.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity Aktivita VI/2 - Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností.
Pojištění pro případ škod způsobených krádeží či loupeží
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Co je blesk a jak je třeba se proti němu chránit
Ochrany proti přepětím
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_EKO165 Název.
ÚVOD DO POJIŠTĚNÍ 5 POJISTNÉ PLNĚNÍ (NÁHRADY). POJISTNÉ PLNĚNÍ DEF: náhrada, kterou poskytne/zaplatí (v určité podobě/výši a čase) pojistník pojištěnému.
ÚVOD DO POJIŠŤOVNICTVÍ Náhradní závěrečný test Test je zadáván posluchačům prezenčního a kombinovaného studia, kterým nebyl udělen zápočet v prvním termínu.
ÚVOD DO POJIŠŤOVNICTVÍ Akademický rok 2006/2007. Přírodní či společensko ekonomické jevy a procesy jsou spojeny s nejednoznačností výsledků JISTOTA =
Pojistky nízkého napětí
ÚVOD DO POJIŠŤOVNICTVÍ
Oceňování pojištěného majetku
ÚVOD DO POJIŠTĚNÍ 6 POJISTNĚ TECHNICKÉ REZERVY. POJEM PTR Pojistně technické rezervy je terminus technicus pro peníze, o kterých pojistitel (pojišťovna)
ÚVOD DO POJIŠTĚNÍ 5 POJISTNÉ PLNĚNÍ (NÁHRADY). POJISTNÉ PLNĚNÍ DEF: náhrada, kterou poskytne/zaplatí (v určité podobě/výši a čase) pojistitel pojistníkovi.
Pojištění odpovědnosti 2015 Ing. Olga Hebká Pojištění občanské odpovědnosti 2.Pojištění odpovědnosti zaměstnance.
Připravil: „Balíček“ pojištění kochleárního implantátu Připravil: Ing. Lucie Kobrová Obrázek možno vyměnit za tematický! Smazat a vložit jiný.
Zařízení kapitola rozpočtu 3 Jiří Haken 1.
Majetek podniku. oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) dlouhodobý.
LIKVIDACE POJISTNÝCH UDÁLOSTÍ PROJEKT POJIŠTĚNÍ SČMBD Sloužíme Vám s radostí.
FINANČNÍ GRAMOTNOST ZÁKLADNÍ DRUHY POJIŠTĚNÍ ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Pojištění nemovitostí, pojištění movitých věcí, doplňková připojištění a kritéria pro výběr pojišťovny Jan Svoboda, Radka Čermáková.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO58 Název.
POJISTNÁ SMLOUVA II. ČÁST Mgr. Lucie Krejčí Generali Pojišťovna a.s.
ZÁKONNÁ POJIŠTĚNÍ - teorie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Pojištění nemovitostí, pojištění movitých věcí, doplňková připojištění Autoři: Milan Vodstrčil, Jana Zahornacká,
Financování podniku. náklady přímé – stanoví se na jednotky (materiál, úkolová mzda, pojištění z úkol. mezd) přímé – stanoví se na jednotky (materiál,
Pojištění odpovědnosti za škodu při výkonu povolání a zájmové činnosti Soňa Jarošová Lukáš Klemensevič.
Anotace Materiál je určen pro žáky středních odborných škol a středních odborných učilišť v rámci výuky finanční gramotnosti v bloku ekonomických a příbuzných.
Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Číslo a název projektu:CZ.1.07/1.5.00/ – Investice do vzdělání nesou nejvyšší.
Havarijní pojištění motorových vozidel Veronika Bučková Romana Slováčková.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO59 Název.
Pojištění odpovědnosti za škodu v občanském životě.
Pojišťovnictví Pojišťovnické & pojistné právo
CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ základní informace ke smlouvě
Pojištění odpovědnosti za škodu při výkonu povolání a zájmové činnosti
Pojištění BYTOVÝCH DOMŮ
K.O. kriteria Pojištění občanského majetku
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Seminář – změny rámcové pojistné smlouvy „ pojištění v rámci projektu SČMBD“ Vždy ve Vašem zájmu.
SMLUVNÍ LÉKAŘ S platností od
Transkript prezentace:

Likvidace PU majetku občanů

2 pojistná událost nahodilá událost, která na stala v době pojištění a v místě uvedeném v pojistné smlouvě (neplatí pro odpovědnost) její vznik musí být způsoben některým pojištěným pojistným nebezpečím nahodilé není dlouhodobé působení…

3 (ne)pojistná událost

4 pojistné plnění rozpočet nákladů x faktura pojistitel poskytuje přiměřené náklady na znovuzřízení věci srovnatelného druhu, kvality a užitné hodnoty, popř. přiměřené náklady na opravu věci příklad: záplava – poškozené vápenocementové omítky – klient nárokoval sanační omítky. Na sanační omítky nemá nárok. Hrazeny byly vápenocementové.

pojistné plnění pro stroje, strojní a elektronická zařízení, fotoaparáty, filmovací nebo optické přístroje, sportovní potřeby, jízdní kola a elektrospotřebiče starší 3 let a oděvy starší 1 roky je přiměřeným nákladem nejvýše jejich časová cena časová cena je hodnota nové věci v době vzniku PU snížená o část vyjadřující opotřebení s ohledem na její stáří příklad: přepětí - notebook stáří 3,5 roku – PC 40 tis. Kč, hodnota nového NB obdobných parametrů v době vzniku PU 20 tis. Kč, životnost NB 5 let, opotřebení za 3,5 roku 60% (12 tis. Kč), výsledné plnění 8 tis. Kč

6 vodovodní škoda vodovodní škodou je škoda způsobená únikem vody z vodovodního nebo odpadního potrubí, vč. napojených předmětů, nádrží nad 60 l, topení, solárních ohřevů apod.

vodovodní škoda pojištění se nevztahuje na škody na samotném vodovodním nebo kanalizačním potrubí, vč. napojených předmětů ani na náklady spojené s výměnou potrubí (bourání, výměna, zazdění apod.), s výjimkou škod způsobených mrazem nebo přetlakem

8 vodovodní škoda

9 odcizení odcizením se rozumí přisvojení si věci způsobem, při kterém pachatel prokazatelně překonal překážky chránící věc před odcizením a do místa pojištění dostal nástroji, které nejsou určeny k jeho otevírání nebo jiným destruktivním způsobem (existují trasologické stopy)

10 úder blesku úder blesku je přímý a bezprostřední přechod blesku na předmět pojištění. Místo úderu blesku musí spolehlivě zjistitelné podle tepelných a mechanických stop

přepětí přepětí vzniká především atmosférickými vlivy (přímým nebo nepřímým úderem blesku) nebo průmyslovou činností (zapínáním a vypínáním velkých zátěží)

vichřice vichřicí se rozumí dynamické působení hmoty vzduchu pohybující se nejméně 20,8 m/s (75 km/h). Není-li rychlost větru zjistitelná musí pojištěný prokázat působení vichřice - poškozené okolní nemovitosti, polámané větve apod.