INTENZIVNÍ PROGRAMY ERASMUS V ČESKÉ REPUBLICE Radka Muchová 27. 9. 2012, Bratislava.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ERASMUS INTENZIVNÍ PROGRAMY V INŽENÝRSKÝCH VĚDÁCH Intenzivní programy jako jeden z nástrojů internacionalizace VŠ Martina Hudečková Mezinárodní oddělení.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Doporučení pro přípravu žádosti;
Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
ECVET v Programu celoživotního učení
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Počet žáků ve třídě Marcela Matějková Dagmar Šetková Martina Říhová
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
Schůze koordinátorů programu LLP/Erasmus
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
EHP a Norské Fondy Suzana Jovaševićová Ministerstvo financí ČR – Národní kontaktní místo.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 16. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
VÝROČNÍ KONFERENCE VÝROČNÍ KONFERENCE k projektu prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů ÚVN.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
THE GARDEN A PLACE FOR LIFELONG LEARNING Projekt partnerství Grundtvig.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. prosince 2014.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Příležitosti (nejen) studia v zahraničí spravované NAEP.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
ECTS a Ostravská univerzita v Ostravě
Mobility Project Cross Czech a.s.
NOVÉ MOŽNOSTI V PROGRAMECH EU Sněm RVŠ - Praha,
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
FINANČNÍ MECHANISMY EHP/ NORSKA FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL.
Projekt Bologna Experts 2009 – 2011 Certifikát ECTS&DS Label Rudolf Šindelář/Praha
Úvod Proč studovat informatiku?
Program EU MLÁDEŽ V AKCI. Program Mládež v akci  tvoří rámec Evropské unie pro podporu neformálních vzdělávacích aktivit pro mladé lidi  pro období.
Studentská PARDUBICE
GRUNDTVIG VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Zuzana Kozáková/
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Prezentace NAEP INFORMAČNÍ SEMINÁŘ NAEP Hradec Králové, Pardubice.
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
Nutriční terapeut Paulová, Winklerová
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
BIBS - vysoká škola Název programu MBA Senior Executive Délka studia
EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA ….
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Prezentace NAEP INFORMAČNÍ SEMINÁŘ GRUNDTVIG
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Prezentace NAEP INFORMAČNÍ SEMINÁŘ GRUNDTVIG
Transkript prezentace:

INTENZIVNÍ PROGRAMY ERASMUS V ČESKÉ REPUBLICE Radka Muchová , Bratislava

Administrace IP v ČR Od roku 2007 – decentralizovaná aktivita Evropské komise → DZS/NAEP Výzva – leden/únor Předkládání žádostí – březen Hodnocení žádostí – duben, květen Vystavení smlouvy – červen Seminář pro koordinátory – říjen Odevzdání FR - září

Intenzivní programy Erasmus v ČR 2007 – 2013: 74 žádostí o organizaci IP – schváleno: 54 žádostí – zamítnuto: 20 žádostí » formální důvody: 8 žádostí » kvalitativní důvody: 12 žádostí –odstoupeno od realizace: 1 žádost Celkem organizováno 53 IP.

Intenzivní programy Erasmus v ČR Rok Počet žádostí Počet IPVeřejné VŠ Soukromé VŠ 2007/ / / / / /

Délka, místo konání IP Průměrná délka IP: 12,98 dne Místo konání IP – 81 % ČR (Polsko, Norsko, Itálie, Francie,…)

Počty účastníků IP Počty účastníků RokStudentiVyučující 2007/ / / / / / Celkem V průměru: 30 studentů + 12 vyučujících na 1 IP.

TOP 10 PARTNERSKÝCH UNIVERZIT Počet partnerských institucí: Ø 5,23 partnerů/IP PořadíZemě Počet partnerských univerzit 1Německo34 2Slovensko29 3Polsko27 4Španělsko25 5Rakousko, Finsko23 6Nizozemí20 7Belgie15 8ČR14 9Itálie, Velká Británie, Portugalsko11 10Francie10

Partnerské země

Inženýrské obory IP tvoří 70 % IP realizovaných v ČR Top 5 inženýrských oborů: Ostatní obory: medicína, humanitní vědy, sport OBORPOČET IP Zemědělství8 Ekonomie5 Energetika4 Strojírenství4 Přírodní vědy4

Granty IP (v EUR)

InstituceNázev IPRozpočet (EUR) Česká zemědělská univerzita v Praze Food Safety, Quality and Nutrition course Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Polymer Processing and Functionalization Mendelova univerzita v Brně Multifunctional agriculture with the special focus on organic agriculture Škoda Auto, a. s. Vysoká škola Global Management in Automotive Industry Mendelova univerzita v Brně Eco-agritourism České vysoké učení technické v Praze Safe Application of Radiation and radionuclides Mendelova univerzita v Brně Corporate Social Responsibility Technická univerzita v Liberci Evidence based health care Univerzita Karlova v Praze Staging European Identities – Memory, Conflict and Commerce in Early Modern European Culture Univerzita Pardubice Instrumental and Diagnostic Technics for Heritage Conservation Univerzita Hradec Králové From exercising to exploring Celkem

DĚKUJI ZA POZORNOST.

A na závěr dnešního dne nám dovolte shrnout některé důležité informace touto formou. Byly nám dnes představeny intenzivní programy Erasmus, jejich koordinátoři a také jsme měli možnost vyslechnout zkušenosti studenta, který se IP zúčastnil. Cílem intenzivních programů je podpora mezinárodní spolupráce vysokoškolských institucí na úrovni krátkých studijních programů s jejich možnou následnou implementací do učebních osnov. Do programu se musí zapojit minimálně tři vysokoškolské instituce, vlastnící Erasmus University Charter, ze tří různých států zapojených do Programu celoživotního učení. Evropská komise neklade žádná omezení ve výběru tématu intenzivního programu. Financování intenzivního programu ze strany národní agentury může být pouze jeden rok, ale také až tři roky po sobě. Grant na IP se skládá z paušálního příspěvku na organizaci IP, paušálních částek na pobytové náklady, a také z příspěvku na cestovní náklady účastníků IP. Hlavním přínosem pro účastníky IP je prohloubení znalostí v daném oboru, motivace k dalšímu studiu, seznámení s jinými způsoby výuky, cizí kulturou a mentalitou a také prohloubení jazykových znalostí v daném oboru. Chci-li si podat žádost o organizaci IP, musím být na pozoru začátkem roku, kdy národní agentura publikuje Výzvu pro předkládání žádostí. Informace potřebné ke správnému vyplnění žádosti a další užitečné rady naleznu na webových stránkách národní agentury. Jakékoliv další dotazy mohu směřovat na konzultanty programu Erasmus příslušných agentur. Každoročně se žádosti o organizaci IP podávají na začátku měsíce března skrze webovou aplikaci TURNA a také zasláním vytištěné kopie na adresu národní agentury. Lépe a bezchybně vypracovaným žádostem bude při výběrovém řízení dána přednost. Mnohokrát děkujeme za dnešní účast a dovolte nám pozvat Vás na prohlídku Bratislavy.