Z – Bi exkurze 2011 3. Den Šárka Hnilicová Karolína Moravcová Tereza Kotyzová Karolína Ponížilová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
Advertisements

V roce 1270 byl založen hrad Vizmburk a Úpice povýšena na trhové městečko. Také měla výsady na trhy, kostelní nadace, právo vybírat clo z mostu……
Aneb co by měli navštívit turisté v našem městě. Zde se objeví domy, co už něco pamatují, nebo jsou tak velmi pěkné či tak důležité pro město, že si zaslouží.
Rostliny na jaře.
Úpice a okolí Vytvořil: Radek Pulkrábek (14 let), ZŠ Úpice-Lány, Palackého Úpice, telefon: , internet:
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Královéhradecký kraj Rozloha – km2 Počet obyvatel –
František Halm Postavení a úloha nestátní neziskové organizace v projektu Aktivizační a vzdělávací centrum.
Národní parky České republiky
Bratři Čapkové.
Krkonošský národní park
Karlovarský kraj K.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Regionální turistické.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Byliny.
Rostliny (P – Ř).
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Rostliny.v.okoli.obce.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_03.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_13.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: březen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VII Vzdělávací.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_10.
PŘÍRODOPISNÁ HRA KAPSA EKOSYSTÉM LES
ÚPICE Centrum Jestřebích hor Partnerská města a osobnosti Naše město začalo spolupracovat s městy: Naše město začalo spolupracovat s městy: Piechowice.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
český název POZNEJ JARNÍ BYLINY Podle obrázků poznávej bylinky,
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
…aneb přijďte se k nám podívat…. V Základní škole v Ludgeřovicích.
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM08 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová.
Fy – kvarta Yveta Ančincová
Karlovarský kraj Rozloha – km2 Počet obyvatel –
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_66.
Prezentace KRKONOŠ Eva ČERNOCHOVÁ 5MB Na mateřské dovolené.
1. Jaká nádherná zář to letí oblohou, jak se to světlo třpytí na zemi, na vodách, až rozezpívá svět. A byl večer, byla noc a byl den, Bůh viděl, že dobře.
ROZKVETLÉ ZAHRADY, LOUKY A POLE
Anotace: Soubor se skládá z teoretického příspěvku, který je námětem
Určování rostlin (les)
JARO Jaro je roční období, které začíná 21. března.
Jarní rostliny.
Blatouch bahenní.
Blatouch bahenní. Pryskyřník prudký Sasanka hajní.
Sluneční a hvězdný čas Moravcová, Poláková.
 LÁZNĚ LUHAČOVICE LÁZNĚ LUHAČOVICE  LÁZNĚ LEOPOLDOV LÁZNĚ LEOPOLDOV  LÁZNĚ NEZDENICE LÁZNĚ NEZDENICE  SIRNATÉ LÁZNĚ OSTROŽSKÁ NOVÁ VES SIRNATÉ LÁZNĚ.
Královehradecký kraj je vyšší samosprávný celek České republiky. Leží celý téměř na severovýchodě Čech. Na jihu sousedí s Pardubickým.
1 26. září 2016 Svaz léčebných lázní ČR Specifika lázeňské léčby dětí a dorostu prim. MUDr. Jana Rydlová, Vedoucí lékařka dětských léčeben, Lázně Luhačovice,
Anotace Žáci se pomocí prezentace učí orientovat v ČR. Učí se poznávat, posuzovat a chránit krajinu, ve které žijí. Seznamují se krásami naší vlasti a.
EU_42_sada1_22_M_Souhvězdí 1_Cup Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Bc. Kateřina Cuperová Anotace Prostřednictvím.
JUPITER planeta sluneční soustavy Marek Bartoš. OBSAH Všeobecné Povrch Měsíce Zajímavosti.
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm Boženy Němcové Rožnov pod Radhoštěm Předmět: Vlastivěda Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název:
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_23_VLASTIVĚDA
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_29_VLASTIVĚDA
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
HOŘICE TURISTICKÉ ZAJÍMAVOSTI – PODZVIČINSKO – VLASTIVĚDA – 4. r
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_29_ZEMĚPIS
ROZKVETLÉ ZAHRADY, LOUKY A POLE
Jarní květiny Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_06_ZEMĚPIS
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_01_ZEMĚPIS
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
VY_52_INOVACE_13_ Rostliny v okolí řeky
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_01_VLASTIVĚDA
Jedovaté rostliny Dominika Soudková 3.B.
Z Jizerských hor do Krkonoš
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
OA a VOŠS OSTRAVA – MARIÁNSKÉ HORY
VY_32_INOVACE_20_Český jazyk pro 7. ročník_Pravopis velkých písmen IV.
Transkript prezentace:

Z – Bi exkurze Den Šárka Hnilicová Karolína Moravcová Tereza Kotyzová Karolína Ponížilová

Úpice Pojmenovaná podle řeky Úpy Pojmenovaná podle řeky Úpy Dřevěnky Dřevěnky Divadlo Aloise Jiráska Divadlo Aloise Jiráska Škola bratří Čapků Škola bratří Čapků

Hvězdárna v Úpici 1952 astronomický kroužek (malá pozorovatelna) 1952 astronomický kroužek (malá pozorovatelna) 1955 stavba hvězdárny i s kupolí 1955 stavba hvězdárny i s kupolí 1959 otevření hvězdárny 1959 otevření hvězdárny 1963 klimatologická stanice 1963 klimatologická stanice 1985 seismologická stanice 1985 seismologická stanice

Hvězdárna v Úpici Ojedinělé pozorování zákrytu hvězdy Regulus s Venuší (1959, p. Mlejnek) – jedno ze dvou pozorování v Evropě Ojedinělé pozorování zákrytu hvězdy Regulus s Venuší (1959, p. Mlejnek) – jedno ze dvou pozorování v Evropě Těžili z odborné práce – pozorování Slunce Těžili z odborné práce – pozorování Slunce Jedna z 10 kalibračních stanic na světě Jedna z 10 kalibračních stanic na světě Letní expedice mládeže Letní expedice mládeže

Kde jsme byli… Trutnov Trutnov Jánské Lázně Jánské Lázně - Lázeňské město na úpatí Černé hory - Dřív léčba dětské obrny - Dnes se léčí nemoci pohybového ústrojí - Sportovní a rekreační centrum

Černá hora (KRNAP)

1299 m.n.m m.n.m. Rašeliniště Rašeliniště - Kyselá voda v potoce (žádní pořádní živočichové) - Kyselá voda v potoce (žádní pořádní živočichové)

Rašeliník Plavuň vidlačka

Podběl lékařský ???

Knotovka ??????

???Narcis

BarborkaPomněnka bahenní

???Pryskyřník prudký

Violka vonná

K O N E C