Petr PECHA MAS RÝMAŘOVSKO, o.p.s. Manažer MAS Ing. Nikola Velebná

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktivity města Chrudim v oblasti podpory rozvoje cestovního ruchu
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Destinační management turistických lokalit regionu Hranicko a Dolina Małej Panwi Projekt podpořen z OP Přeshraniční spolupráce ČR – PR Hranická rozvojová.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Projektový portál Ing. Čestmír Kantor EKOTOXA s.r.o.
Digitalizace krizového plánu kraje Středočeského kraje
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
 Taggmanager.cz je nový způsob komunikace umožňující jednoduché propojení mobilního telefonu se speciálním webovým obsahem vyvíjený pod záštitou ministerstva.
Jak podnikat v cestovním ruchu ?
Portál hl. m. Prahy – Co předcházelo úspěchu
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Hřbitovy- naše kamenná historie
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Středočeský kraj.

Cíle práce Lokalizace Postup práce Výsledky  Data  Mapový server  Webový server  Databáze Závěr.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Produktové novinky 2011.
PROJEKTY A AKTIVITY MAS ZPRAVODAJ Připravujeme pravidelné vydávání Zpravodaje Zpravodaj bude informačním materiálem o činnosti organizace, o inspirativních.
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
Analýza potenciálu cestovního ruchu v turistické lokalitě Hranicko
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Informační systém cykloturistických stezek těšínska Bakalářská práce Zpracovatel: Pilchová Gražyna Vedoucí práce: Doc. Ing. Petr Rapant, CSc.
Město Nové Město na Moravě Projekt Regionální informační síť iNOVOMĚSTSKO
Informační kulturní portál
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
ePraha a podpora turismu Ivan Seyček Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS ePraha a podpora turismu.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
Projekty na území Mariánské a Valdštejnovy zahrady Prezentace kulturního dědictví Mariánské a Valdštejnovy zahrady –Fiche 1 - Zahrada s historií je zahradou.
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
NOVÁ TVÁŘ ÚSTECKÉHO KRAJE TISKOVÁ KONFERENCE Krajský úřad Ústeckého kraje.
© 2008 World Media Partners Turistický portál Východních Čech Cíl projektu: Nárůst počtu návštěvníků a turistů a rozvoj cestovního ruchu v Pardubickém.
Interaktivní mapy. Mapa a Internet Mapy jsou významným zdrojem informací, skrze které lidé vyjadřují své dojmy o místech. Každá mapa je pohledem na.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
SOPKY A GEOLOGICKÉ ZAJÍMAVOSTI MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE (3D VIZUALIZACE) Vedoucí práce: Mgr. Ivana Češková Vyhotovitel: Zuzana Sukeníková, GB364.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Adaptace on-line David Kunssberger Miroslav Lupač Agentura Koniklec, o. p. s.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Moderní informační systémy - úvod do teorie, druhy IS v cestovním ruchu.
Systém trvale udržitelného rozvoje podnikání pro město Aš Skupina 4.
XI. TURISTICKÉ FÓRUM POLABÍ 22. dubna 2011, Poděbrady.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
AŠ „nejen město z křížovek“ zpracovatel: Skupina 6.
Hřbitovy- naše kamenná historie
Návrh turistického informačního systému v centru Českých Budějovic
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Značka „Českosaské Švýcarsko
Nové webové mapové aplikace ČGS RNDr. Vít Štrupl, PhD. Nesuchyně 4. 4
Transkript prezentace:

Petr PECHA MAS RÝMAŘOVSKO, o.p.s. Manažer MAS Ing. Nikola Velebná Projektový manažer MAS MAS RÝMAŘOVSKO, o.p.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

2

Představení projektu RegTIM Realizace projektu proběhla na území čtyř spolupracujících místních akčních skupin (MAS): RÝMAŘOVSKO, o.p.s. Místní akční skupina Hrubý Jeseník MAS Nízký Jeseník Sdružení pro Jesenicko 3

Představení projektu RegTIM Vymezené definované území projektu v sobě zahrnuje území celkem 67 obcí, z toho: 14 obcí v zájmovém území MAS RÝMAŘOVSKO 12 obcí v zájmovém území MAS Hrubý Jeseník 17 obcí v zájmovém území MAS Nízký Jeseník 24 obcí v zájmovém území Sdružení pro Jesenicko 4

Mobilní informační průvodce - RegTIM Představení projektu RegTIM Mobilní informační průvodce - RegTIM nabízí zpřístupnění kulturního a přírodního dědictví regionu Jeseníky s využitím moderních mobilních informačních technologií pro podporu cestovního ruchu a inovativní propagaci turistického regionu Jeseníky 6

Představení projektu RegTIM RegTIM Jeseníky je moderní informační systém pro propagaci regionu Jeseníky I. Komplexní soubor informací a dat o historických, kulturních a přírodních zajímavostech regionu včetně informací o základní turistické infrastruktuře, jakou jsou turistické trasy, cyklotrasy, lyžařské trasy a základní objekty služeb cestovního ruchu II. Webový portál, který zajišťuje názornou a interaktivní prezentaci shromážděných informací o regionu. Informace jsou prezentovány s využitím interaktivního mapového podkladu pro efektivní a účelnou propagaci cestovního ruchu ve vybraném regionu. Webový portál bude částečně nahrazovat standardní prostředky jako informační tabule, kiosky, tištěné prospekty a publikace. III. Mobilního průvodce ve formě aplikace pro mobilní telefonní přístroje, který bude zajišťovat inovativní a moderní způsob prezentace regionu s využitím shromážděných dat a na základě nejmodernějších technologií s podporou GPS. 7

Mobilní informační průvodce - RegTIM Představení projektu RegTIM Mobilní informační průvodce - RegTIM Projekt RegTIM je inovativní technologický projekt, který je možné využít k propagaci a prezentaci vybraného území a podpoře turistického ruchu v dané oblasti. RegTIM kombinuje nejnovější mobilní a informační technologie s cílem prezentovat netradičním a dynamickým způsobem kulturní a přírodní dědictví regionu a formou inteligentního průvodce nabídnout návštěvníkům aktuální pohled do regionu. RegTIM nenahrazuje standardní způsoby propagace, ale vhodně je doplňuje o nové a trendové možnosti s využitím standardního mobilního telefonu. RegTIM nabízí vysokou interaktivou, rychlost přístupu k informacím, ale také možnost obsáhnout poměrně podrobné informace o drobných památkách 8

Tvorba dat - mapování Fyzické mapování v terénu Zaměření GPS Autorská fotodokumentace 67 obcí 845 bodů zájmu 9

Tvorba dat - mapování Rozřazení do jednotlivých kategorií: Architektura Hrady / zámky Pomníky / památníky Přírodní zajímavosti Restaurace / ubytování Rozcestníky / infotabule Sakrální stavby Sportoviště Technické památky Úřady / infocentra Zastávka bus / vlak Ostatní 10

Obsah projektu - data body zájmu X trasy Datovým obsahem projektu jsou: body zájmu X trasy textový popis hlasová nahrávka fotodokumentace jazykové mutace (angličtina / němčina) GPS souřadnice nadmořská výška rozřazení do kategorií (kategorie, obec, MAS) výškový profil průběh trasy 11

Mobilní aplikace Mentálním jádrem celého projektu je mobilní aplikace 12

Hlavní obrazovka aplikace Mobilní aplikace Hlavní obrazovka aplikace Zobrazení aktuální polohy nad mapovým podkladem s možností přiblížení / oddálení Zobrazení dostupných bodů zájmů v okolí (je možno filtrovat body podle kategorií) Po přiblížení k bodu zájmu na definovanou vzdálenost je automaticky otevřená nová obrazovka s detailem Uživatel má však také možnost ručně zvolit libovolný bod zájmu a zobrazit jeho detail 13

Mobilní aplikace Detail bodu zájmu Podrobný popis bodu zájmu Hlasový výstup Je možné přejít na další úrovně detailu Rozšířené informace Aktuality (přístup k online informacím na webu) Detail každého bodu zájmu je spuštěn automaticky, jakmile se uživatel ocitne v jeho blízkosti 14

Mobilní aplikace Kategorie bodů zájmů Filtr definující, které body zájmu budou v aplikaci zobrazeny (kostely, hrady, zámky, rozhledny, přírodní památky atd.) 15

Seznam dostupných bodů zájmů Mobilní aplikace Seznam dostupných bodů zájmů Seznam zobrazující body v okolí aktuální polohy uživatele (do uživatelem definované vzdálenosti) U každého bodu zájmu je zobrazena vzdálenost od aktuální pozice uživatele 16

Hlavní cíle projektu: Zapojení místních lidí do zpracování podkladů pro zájmové body v regionech, pořádání prezentačních akcí na kterých se s produktem propagace mohla seznámit široká veřejnost a přímo si to prakticky vyzkoušet. Spolupracující MAS pořádala také exkurze ve svých regionech. Do praktických ukázek se zapojily  také jednotlivá informační centra v regionech, která budou napomáhat v udržitelnosti projektu v následujících letech. Nebude problém rozšiřovat body zájmu a také aktualizovat termíny společenských a  kulturních akcí v regionech. 17

A co do budoucnosti : mapové podklady různých měřítek a kvality navržené a doporučené trasy (pěší, naučné, turistické, cyklistické, hippo, vodní,…) objekty s detailními až encyklopedickými informacemi (body zájmu – kulturní, přírodní, technické, turistické, aj.) aktuální informace a aktuality (kulturní, sportovní – stav sněhu, stav vody na koupání …) s možností on-line aktualizace Informace o poskytovaných službách v cestovním ruchu v regionu (možnosti ubytování a stravování) propojení na dopravní služby, tísňové služby (technická i zdravotní pomoc) 18

Děkujeme vám za Vaší pozornost. U nás se neztratíte a něco objevíte!!!!! Levoča 30.5.2012 19