Rozdělení (sebe)obrany (sebe)obrana ProfesníBranněbezpečnostníVšeobecnáSystémová Mgr. Ing. Alois Konečný, psycholog a soudní znalec sebeobrana.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Žáci v bojových klubech Jak to někdy funguje? •Většina žáků odejde z klubu, ještě než vůbec něco dokáže •Velmi malé % něco dokáže jako závodníci, případně.
Advertisements

Informační gramotnost na středních školách
OD KORUPCE K INTEGRITĚ Protikorupční opatření v oblasti vzdělávání dle
ŘÍZENÁ PRAXE STUDENTŮ STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY OCHRANY OSOB A MAJETKU KARVINÁ U MĚSTSKÉ POLICIE OSTRAVA V ROCE 2013.
Závěrečná písemná práce cvičitel sebeobrany aj. Doporučené, vyzkoušené postupy, aneb tato práce je Vaše vizitka!
Sekce logistiky MO Zásadní změny v pravidlech pro nošení vojenského stejnokroje, vybraných součástek vojenské výstroje a drobných stejnokrojových doplňků.
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Český červený kříž Oblastní spolek Chrudim
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
OBRANA A BEZPEČNOST ČR Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
STRATEGIE KOMORY PODNIKŮ KOMERČNÍ BEZPEČNOSTI ČR 2014/2015.
Hodnoty a jejich systém Hodnota je uvědomovaná důležitost Hodnota je uvědomovaná důležitost Zatímco důležitost je podvědomě akceptovaná hodnota. Zatímco.
Integrovaná střední škola,Slaný
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
EVIDENCE OBYVATEL. Archivnictví  Archivnictví je upraveno zákonem č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové službě. Archivnictví je řízeno vnitřní státní.
Soudní znalec …aneb, co je důležité…. Soudní znalec patří do kategorie expertů patří do kategorie expertů vidí detaily… vidí detaily… je perfekcionalista…
Národní soustava kvalifikací (NSK). Co je to NSK? Národní soustava kvalifikací (NSK) je pružný a praktický nástroj, který nabízí vedle školní docházky.
Boj proti fotbalovému násilí filosofie, právní rámec a role jednotlivých subjektů Ivan Langer ministr vnitra.
Rozdělení (sebe)obrany
Ochota pomoci ve skupině Nic nechci raději vidět!
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
Resort obrany Ideální prostředí pro outsourcing. Objektivní podmínky Profesionalizace armády –Specializace příslušníků ozbrojených sil –Zvýšené nároky.
Cesta a význam dó, tao Staří válečníci se vydávali dokonale připraveni na krvavou cestu života Ani dnes to není jiné, stačí např.nasednout do automobilu…
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Problémy vymezení hledisek kvality v přípravě učitelů pozitivní přínos určení a uplatňování hledisek kvality závisí na splnění podmínek pro jejich užitečné.
Judo Judo je styl japonského bojového umění a velmi rozšířený úponový sport. Judo, celý název Kodokan Judo, vzniklo z několika škol džiu-džitsu které vyučovaly.
Badatelské mimoškolní aktivity jako příležitost k identifikaci a rozvoji nadání i obohacení výuky Vojtěch Tutr.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Teorie a didaktika úpolů ve školní tělesné výchově
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Univerzita třetího věku UJEP
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
Historie zdravotnického školství po 2.světové válce
BELBOG s.r.o. BEZPEČNOSTNÍ AGENTURA PREZENTACE FIRMY.
Dnes ty mně, zítra já tobě!
Systematika (taxonomie) úpolů
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Přehled o činnosti a výsledcích útvarů služby pořádkové policie za rok 2009 a porovnání s rokem plk. Mgr. Petr SEHNOUTKA ředitel.
Meath Local Sports Partnership - Committed to the development of sport in Meath Místní sportovní partnerství Meath.
PSYCHOLOGIE KOMUNIKACE PRO MANAGEMENT BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB TÉMA 3. ÚVOD DO KOGNITIVNÍHO MANAGEMENTU, PRINCIPY A SPECIFIKA KOMUNIKACE Operační program.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Podpora profesního rozvoje učitelů Programové prohlášení vlády Vláda bude prosazovat následující priority rozvoje ČR: Rozvoj kvalitních a všeobecně dostupných.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Odpovědnost za disciplinární správní delikty. Pojem disciplinárního správního deliktu disciplinární (kázeňský delikt)=porušení disciplíny kázně disciplinární.
ASEBS, 4. sem..  Široké chápání profesní sebeobrany a jejího projektování  Samostatná práce  Schopnost integrovat znalosti  Pochopení problému v širších.
Organizační formy práce v tělesné výchově
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Jakub Skalický Obchodní akademie Neveklov 2014/2015
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
MUDr. Hatem Sanalla Nemocnice Znojmo
Informačních systémů veřejné správy
Organizační formy práce v TV Vyučovací jednotka TV Lukáš Buřt
Organizační formy ve školní TV vyučovací jednotka
PEDAGOGIČTÍ PRACOVNÍCI
10 pilířů reformy Policie ČR
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Finanční gramotnost Tematický.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Úvod do psychologie
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
Mabistrát hlavního města Prahy
Studijní obory Speciální edukace bezpečnostních složek Aplikovaná sportovní edukace bezpečnostních složek.
Technologie a řízení letecké dopravy: 1
Podpora technického vzdělávání v Kraji Vysočina
Elektronizace v prostředí justice
Kariérové poradenství a podnikavost
Příprava občanů k obraně státu …
Transkript prezentace:

Rozdělení (sebe)obrany (sebe)obrana ProfesníBranněbezpečnostníVšeobecnáSystémová Mgr. Ing. Alois Konečný, psycholog a soudní znalec sebeobrana

(sebe)obrana profesní závodní stráž, vrátní, ostraha objektů závodní stráž, vrátní, ostraha objektů pořadatelé sportovních akcí pořadatelé sportovních akcí osobní strážci osobní strážci doručovatelé, kurýři, obchodní cestující doručovatelé, kurýři, obchodní cestující civilní bezpečnostní služby (CBS) civilní bezpečnostní služby (CBS) učitelé tělesné výchovy, cvičitelé sebeobrany učitelé tělesné výchovy, cvičitelé sebeobrany pokladní, směnárníci pokladní, směnárníci průvodčí průvodčí revizoři revizoři exekutoři exekutoři řidiči, vrchní řidiči, vrchní vychovatelé vychovatelé ošetřovatelé ošetřovatelé teoretická báze, knihy, filmy, školení, konference, zákony, předpisy aj. teoretická báze, knihy, filmy, školení, konference, zákony, předpisy aj.

(sebe)obrana branně bezpečnostní přesnější (právní) výrazy jsou zde služební obrana a služební zákroky přesnější (právní) výrazy jsou zde služební obrana a služební zákroky Armáda ČR Armáda ČR Policie státní ČR Policie státní ČR Bezpečnostní, informační služby Bezpečnostní, informační služby Policie městská, obecní Policie městská, obecní Vězeňská služba ČR Vězeňská služba ČR Celníci Celníci Teoretická báze, knihy, filmy, školení, konference, zákony, předpisy, rozkazy aj. Teoretická báze, knihy, filmy, školení, konference, zákony, předpisy, rozkazy aj. Pokud bychom zde hovořili o sebeobraně, znamená to, že se něco při zákroku zásadně nezvládlo a příslušník chrání svůj holý život! To ovšem není prioritně jeho posláním…měl by chránit životy a majetek jiných. Celá tato služební obrana je omezena dobou služebního/pracovního poměru.

(sebe)obrana všeobecná trvale cvičící kluby, kroužky, oddíly, někdy je vedou nekvalifikovaní, nezodpovědní, netransparentní jedinci trvale cvičící kluby, kroužky, oddíly, někdy je vedou nekvalifikovaní, nezodpovědní, netransparentní jedinci kurzy pro veřejnost (krátkodobé aj.) kurzy pro veřejnost (krátkodobé aj.) kurzy pro organizace, firmy kurzy pro organizace, firmy kurzy pro jednotlivce kurzy pro jednotlivce branné prvky pro akce masového charakteru (výcvikové tábory aj.) branné prvky pro akce masového charakteru (výcvikové tábory aj.) Budo šou (dnes spíše pohybové šou) Budo šou (dnes spíše pohybové šou) populární pro samouky populární pro samouky výuka na ZŠ, SŠ, UŠ… výuka na ZŠ, SŠ, UŠ… výuka na Univerzitách… výuka na Univerzitách… teoretická báze, knihy, filmy, školení, konference, zákony, předpisy aj. teoretická báze, knihy, filmy, školení, konference, zákony, předpisy aj.

(sebe)obrana systémová Systémová jako komplexní cvičení a studium (od A do Z) Systémová jako komplexní cvičení a studium (od A do Z) Cvičí se techniky reálné, modelové, dále pro osobní rozvoj, pro veřejné prezentace, aj. Cvičí se techniky reálné, modelové, dále pro osobní rozvoj, pro veřejné prezentace, aj. Celoživotní program Celoživotní program Může zde být i systém KYU/DAN Může zde být i systém KYU/DAN Studium života a řešení reálných situací, konfliktů Studium života a řešení reálných situací, konfliktů Zásadní jsou zde znalosti a praxe: psychologie, taktiky, strategie, operace, etiky, práva, filosofie, somatologie, první pomoci aj. Zásadní jsou zde znalosti a praxe: psychologie, taktiky, strategie, operace, etiky, práva, filosofie, somatologie, první pomoci aj.

Bájní samurajové se vydávali na cestu dó…život nebo smrt? Čest a služba pánovi jim bylo drahé nade vše Čest a služba pánovi jim bylo drahé nade vše Tyto pojmy dnes často mnohým „následovníkům“ nic neříkají… Tyto pojmy dnes často mnohým „následovníkům“ nic neříkají… Pojmy jako: samuraj a sebeobrana jsou dnes v bojových aktivitách a pohybových uměních jedny z nejzneužívanějších díky naprostému nepochopení podstaty…

Závěrem několik úvah: Je třeba přísně rozlišovat pojmy jako jsou, bojová umění, pohybová umění, sebeobrana, (sebe)obrana, služební obrana a zákroky, nutná obrana, útok, protiútok, sport, etika, dále kvalifikovaný cvičitel sebeobrany aj…. Je třeba přísně rozlišovat pojmy jako jsou, bojová umění, pohybová umění, sebeobrana, (sebe)obrana, služební obrana a zákroky, nutná obrana, útok, protiútok, sport, etika, dále kvalifikovaný cvičitel sebeobrany aj…. Problematiku (sebe)obrany by bylo možno redukovat na jediný úder pěstí nebo seknutí obuškem. Byl by zde ovšem velký problém právní a také motivace cvičících z dlouhodobějšího hlediska není ničím pokrytá… Problematiku (sebe)obrany by bylo možno redukovat na jediný úder pěstí nebo seknutí obuškem. Byl by zde ovšem velký problém právní a také motivace cvičících z dlouhodobějšího hlediska není ničím pokrytá… Různým soutěžím pod názvem sebeobrana nefandíme. Mládež je jistě třeba motivovat, ale tyto aktivity by měly mít jiný, vhodnější název, aby nedocházelo k mylným desinterpretacím s rizikem až fatálních následků v realitě. Různým soutěžím pod názvem sebeobrana nefandíme. Mládež je jistě třeba motivovat, ale tyto aktivity by měly mít jiný, vhodnější název, aby nedocházelo k mylným desinterpretacím s rizikem až fatálních následků v realitě. Mgr. Ing. Alois Konečný soudní znalec sebeobrana soudní znalec sebeobrana Privátní psychologická poradna Tento materiál můžete publikovat pouze s uvedením tohoto zdroje! Provádíme školení cvičitelů sebeobrany s akreditací Ministerstva školství ČR