Biosféra.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Proč u nás nežijí lední medvědi
Advertisements

AMERIKA.
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
VZTAHY ORGANISMŮ.
Vytvořila: Mgr. Miloslava Tremlová
Rozlišujeme 5 základních klimatických pásem:
Přírodní krajiny světa = vegetační pásy
Ekologické aspekty liniových staveb
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Krajina a krajinná sféra
Zkoumání a ochrana přírody
VY_52_INOVACE_03/2/25_ZEMĚPIS
Přírodověda 5.ročník podnebí podnebné pásy.
 soubor suchozemských a vodních ekosystémů.  V biosféře probíhá neustálý oběh látek, informací a energií.  Je to jednotný jev v celé biosféře.  Hnací.
Složky krajiny a životní prostředí
Šířkové pásy tropický pás.
BIOMY ZEMĚ VEGETAČNÍ PÁSY ZEMĚ
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Opakování život na Zemi
Podmínky života na Zemi 5.ročník
Úvod do ekologie.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
PODNEBÍ FAUNA FLORA EVROPY.
LES ŘASY.
Biosféra Úvodní část Jan Dušek.
Hlavní světové ekosystémy (biomy)
Životní prostředí - vše co nás obklopuje - přírodní - příroda
Ekologie jako věda Obory ekologie.
PŘÍRODNÍ ZEMSKÉ PÁSY.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Biosféra.
17.VY_32_INOVACE_P16_SUROVINY A VÝROBKY
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Živý obal Země ( rostliny a živočichové)
E KOSYSTÉMY Výukový materiál EK Tvůrce: Ing. Marie Jiráková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/
Základní ekologické pojmy
Biosféra.
Základy ekologie Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 9. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními pojmy z oblasti ekologie. Materiál je plně.
B IOSFÉRA Magdaléna Vičarová. 1.O RGANISMY A JEJICH ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Na zemi žije velké množství různých druhů mikroorganismů, rostlin (flóra) a živočichů.
VY_52-INOVACE_58_Současná biosféra - učební text.
Současná biosféra. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
VY_32_INOVACE_ Tomáš Kvasný Biosféra – světové rozložení Tomáš Kvasný Zeměpis červen ročník Pomocí práce ve dvojicích a výkladu pomocí.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu:CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada:Přírodní prostředí Země2 Ověření ve výuce:
Živý = živý obal Země (živé organismy na Zemi). = živá příroda + neživá příroda (organismy + neživé přírodniny) - největší ekosystém je celá Země.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Ing. Lubor Dvořák Název: VY_32_INOVACE_06_B_20_Ekologie a životní prostředí Téma: Mineralogie Číslo.
K RAJINNÁ SFÉRA. obsah krajina krajinná sféra příroda přírodní krajinná sféra litosféra pedosféra hydrosféra atmosféra biosféra kontrolní otázky.
EKOSYSTÉM SPOLEČENSTVO ROSTLINY ŽIVOČICHOVÉ HOUBY MIKROORGANISMY PROSTŘEDÍ SLUNCE VODA VZDUCH PŮDA.
Mgr. L. Bernátová. Ekosystém je soustava živých a neživých složek životního prostředí na určitém území, jež se navzájem ovlivňují V naší přírodě se nachází.
Biosféra. obsah  úvod  životní podmínky  vlivy působící na životní podmínky  závislost přírodních krajin na podnebí  kontrolní otázky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dvořáček Josef. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
Jméno autora: Bc. Petra Musilová
Amerika – Podnebí a přírodní krajiny
Biota ČR - Prezentace s výkladem
Ekologické pojmy.
Ekosystém Pětilístek: Prostředí
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_26_PRVOUKA
Cizokrajné suchozemské ekosystémy
PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI
Opakování základních ekologických pojmů Ekologie Opakování základních ekologických pojmů.
Biosféra = živý obal Země.
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_16_ZEMĚPIS
14. Přírodní krajiny světa - vegetační pásy
PODNEBÍ.
Biosféra = živý obal Země
VY_52_INOVACE_19_ Živá a neživá příroda
KRAJINNÁ SFÉRA Pedosféra. půdní obal Země důležitá pro růst rostlin a fotosyntézu (výroba kyslíku)
KRAJINNÁ SFÉRA Pedosféra. půdní obal Země důležitá pro růst rostlin a fotosyntézu (výroba kyslíku)
Podnebí a vegetace Asie
Podmínky pro život na Zemi
Transkript prezentace:

Biosféra

Doplňte správně uvedené věty Biosféra = …………………………………………………………………………. Ekologie živý obal naší planety věda, která se zabývá vztah mezi organismy a jejich prostředím a mezi organismy navzájem

Co podle vás znamená biota? - rostliny, houby, živočichové a mikroorganismy dané oblasti Vysvětli pojem ekosystém propojení živé a neživé přírody

O jaké různé životní podmínky se může jednat? všechny organismy vyžadují určité základní životní podmínky, které jsou na různých částech Země různé O jaké různé životní podmínky se může jednat? SVĚTLO TLOVĚS PLOTE TEPLO VINYŽI ŽIVINY DOVA VODA HVUZDC VZDUCH

na rozmístění organismů na Zemi má vliv podnebí a tvary zemského povrchu

Závislost přírodních krajin (bioty) na podnebí doplňte o jaký podnebný pás se jedná: PODNEBNÝ PÁS GEOGRAFICKÉ ŠÍŘKOVÉ PÁSMO tropický tropický les, savany, pouště subtropický subtropické lesy, křiviny, pouště a polopouště mírný lesy mírného pásu, stepi a lesostepi, polopouště subpolární lesotundra a tundra polární studené pouště a polární pustiny ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ

konec

http://shopiq.cz/beachworld/ http://www.environmentabout.com/734/ecosystems-components-and-classification-of-ecosystems