Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 soubor suchozemských a vodních ekosystémů.  V biosféře probíhá neustálý oběh látek, informací a energií.  Je to jednotný jev v celé biosféře.  Hnací.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " soubor suchozemských a vodních ekosystémů.  V biosféře probíhá neustálý oběh látek, informací a energií.  Je to jednotný jev v celé biosféře.  Hnací."— Transkript prezentace:

1

2  soubor suchozemských a vodních ekosystémů.

3  V biosféře probíhá neustálý oběh látek, informací a energií.  Je to jednotný jev v celé biosféře.  Hnací silou oběhů je sluneční energie.  Narušování tohoto oběhu je velmi nebezpečné pro lidskou populaci.  V současné době už můžeme čím dál tím víc pozorovat nepříznivé následky lidské činnosti na pohyby jednotlivých prvků a jejich sloučenin na změny klimatu, proudění oceánských proudů, množství srážek apod.

4  Biosféru tvoří:  vodní ekosystémy - mořské, sladkých stojatých vod, tekoucích vod a vod brakických  suchozemské ekosystémy, které mají větší rozmanitost.  Ekosystém s vegetací stejného druhu nazýváme biom.  Druhové složení se v jednotlivých biomech v různých částech světa liší

5  V suchozemských ekosystémech rozeznáváme vegetační pásy a vegetační stupně

6  polární poušť  tundra  tajga  smíšené a listnaté lesy  lesostepi  stepi  polopouště  pouště  savany  subtropické lesy  tropické lesy

7  Jsou obdobné jako vegetační pásy v méně příznivých podmínkách

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18


Stáhnout ppt " soubor suchozemských a vodních ekosystémů.  V biosféře probíhá neustálý oběh látek, informací a energií.  Je to jednotný jev v celé biosféře.  Hnací."

Podobné prezentace


Reklamy Google