VODA Lucka Chytilová a Jakub Kolder. VODA -Voda, je chemická sloučenina vodíku a kyslíku -Spolu se vzduchem resp. zemskou atmosférou tvoří základní podmínky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pro úvod bych se rád podíval na koloběh vody
Advertisements

autor: Jakub Jirák, 8. ročník
Voda a její okolí.
VODSTVO ČR Díky poloze můžeme ČR označit za „střechu Evropy“ – ČR prochází hlavní evropské rozvodí, které rozděluje řeku do tří úmoří (viz. obrázek)
VODA OKOLO NÁS “VODA INSPIRUJE”.
ČR „SRDCE EVROPY“ Rozloha: km Počet obyvatel:10,3 mil.
Vše o vodě a jejich vlastnostech.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
vypracovala: Vendula skalová
Fyzikální aspekt vody.
Česká republika-1 poloha, rozloha…
Cíl Start Cíl Start.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
VODA Vypracovali: Jakub Zeman a Adam Obrtel Vyučující : Ludvík Kašpar
Voda a vzduch = základ života
PŘÍRODNÍ SLOŽKY A OBLASTI ZEMĚ II.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
VODSTVO ČR.
VODA Kateřina Beranová.
Voda Co o ní víme?.
VY_32_INOVACE_08 - VODA, KOLOBĚH VODY
VODA Lukáš Mráček, 2.L VOS a SPŠE Božetěchova 3, Olomouc.
Co to vlastně voda je? Je to chemická sloučenina vodíku a kyslíku. Se vzduchem tvoří základní podmínky pro existenci života na Zemi. Je to chemická sloučenina.
Zpacoval:Miroslav Trumpeš
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Voda a vzduch.
Vodstvo Česka.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Řeky, jezera, rybníky a přehradní nádrže
Řeky, jezera, rybníky a přehradní nádrže
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
MORAVA.
VODA.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
VODSTVO ČR Díky poloze můžeme ČR označit za „střechu Evropy“ – ČR prochází hlavní evropské rozvodí, které rozděluje řeku do tří úmoří (viz. obrázek)
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Vodstvo Řeky Jezera Rybníky Přehradní nádrže.
ČR – PŘÍRODNÍ PODMÍNKY K/41, M/01
Příroda naší republiky
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
VODA.
Rybníky a rybníkářství
Vodstvo České republiky
VY_32_ INOVACE_ 11_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou VODSTVO ČR Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_11_A_03_Vodstvo České republiky Téma: Vlastivěda - Česká.
K oběhu vody dochází hlavně díky sluneční energii. Voda se vypařuje z oceánů, vodních toků a nádrží, ze zemského povrchu a z rostlin. Droboučké kapičky.
VODSTVO ČESKÉ REPUBLIKY.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_625.
Česká republika Povrch.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_NAŠE_VODSTVO.
ČESKÁ NEJ – VYHLEDEJ A UKAŽ NA MAPĚ nejsevernější obec – Lobendava (okres Děčín) nejjižnější obec – Vyšší Brod (okres Český Krumlov) nejzápadnější obec.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Jan Pravda NÁZEV: VY_32_INOVACE_02C_03_ Vodstvo České republiky TEMA:Česká republika.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Vodstvo ČR -Prezentace s výkladem
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Vodstvo České republiky
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_12_ZEMĚPIS
VY_32_INOVACE_VL4.08       Autor: Tereza Zástřešková   Datum vytvoření: květen 2012   Ročník: 4.   Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět   Vzdělávací.
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_01_VLASTIVĚDA
Česká republika vodstvo.
Hydrosféra – vodní obal země.
Transkript prezentace:

VODA Lucka Chytilová a Jakub Kolder

VODA -Voda, je chemická sloučenina vodíku a kyslíku -Spolu se vzduchem resp. zemskou atmosférou tvoří základní podmínky pro existenci života na Zemi -V přírodě se vyskytuje ve třech skupenstvích: v pevném v kapalném v plynném

Voda v přírodě Rozšířením vody na Zemi a jejím pohybem se zabývá hydrologie. Část zemského povrchu s obsahem vody v kapalném skupenství nazýváme hydrosféra H2OH2O H2OH2O H2OH2O H2OH2OH2OH2O Značka vody

Koloběh vody

Vodstvo v ČR-nej… -největší plocha povodí : Labe 51103,9 km 2 -nejvodnatější tok : Labe průměrný průtok u Hřenska 308,2 m 3 /s -nejdelší řeky : Vltava 433 km Labe 370km (v ČR) Dyje 306 km -největší vodní nádrž : Lipno 4870 ha -největší rybník : Rožmberk 489 ha

ŘEKY ČESKÉ REPUBLIKY

Zdroj pitné vody v Ostrav ě Hlavní zdroj pitné vody Ostravsku poskytuje Kružberská přehrada. Kružberská přehrada je druhým největším vodním dílem na severu Moravy. Přehrada se rozkládá v oblasti pohoří Nízkého Jeseníku, jihozápadním směrem od Opavy a severně od města Budišov nad Budišovkou. Plocha vodní nádrže zaujímá 286,7 ha, v přehradě je 35,6 miliónů m 3 vody, maximální hloubka dosahuje hloubka 30 m.

K čemu jsou : zajistit plynulou dodávku kvalitní pitné vody a zároveň zabezpečovat odkanalizování a následné čištění odpadních vod Ostravské vodárny a kanalizace provozovat a pečovat o svěřená vodohospodářská zařízení a zajišťovat jejich rozvoj v souladu s potřebami rozvoje města Ostravy

Užití vody jako vodoléčby Druh fyzikální léčby, při které se jako léčebný prostředek používají vodní koupele a střiky různé teploty. Vodoléčba se aplikuje v rehabilitačních odděleních a fyzioterapeutických pracovištích a v lázeňských léčebnách, zejména v těch lázních, které mají léčivé prameny. !Pomocí vody se léčí!