Využití internetu a sociálních sítí v lesní pedagogice Jiří Dolejší

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MSN vs. Skype MSN vs. Skype souboj IM. MSN vs. Skype MSN vs. Skype IM souboj Instant Messaging • zasílání textových, okamžitě zobrazovaných zpráv mezi.
Advertisements

Propagace a reklama na facebooku
Sociální sítě Ondřej Herman.
Sociální sítě.
… najdu tam, co neznám !.
Best Online Media Mediální zastoupení 21 webů zejména z oblasti informačních technologií připravuje internetové reklamní kampaně na míru a nyní uvádí ve.
WikiSkripta WikiSkripta otevřený web lékařských fakult Martin Vejražka, Antonín Šípek, Čestmír Štuka, Stanislav Štípek 1. lékařská fakulta, Univerzita.
Internet Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet
Internet - historie.
INTERNET.
Název: Co nám hrozí na internetu
Regionální knihovna Karviná na Facebooku Praha listopad 2010.
Informatika Internet.
Jan Horna HorMart s.r.o. web2-0.cz web2-0.cz Sociální sítě aneb jak je využít pro vaši značku.
Kde jsme dnes a kam půjdeme zítra? Patrick Zandl – Pipeline a.s.
K čemu slouží facebook? Díky Facebooku můžete navázat kontakty s lidmi a sdílet s nimi své zážitky.
INTERNET - Je počítačová síť celosvětového rozsahu, spojující stovky zemí, miliony počítačů a miliony uživatelů.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Seznámení s internetem Autor:
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Informatika - prezentace
Lukáš Havlíček.  Vimeo je internetová stránka založená filmaři pro sdílení převážně uměleckých videí. Uživatelé zde mohou nahrávat, sdílet a sledovat.
Tomáš Václav, manažer produktového marketingu V Praze dne 23. září 2008 Internet v mobilu, nebo mobilní Internet?
Termín: 31. května 2011 Místo: Praha – konkrétní místu bude upřesněno SOCIÁLNÍ SÍTĚ V PRAXI pro BARY A RESTAURACE aneb nejnovější marketingové tipy na.
Internet.
Internet.
Internet Pojem Internet se začal vymezovat v polovině šedesátých let, kdy Američané hledali způsob, jak propojit důležitá vojenská pracoviště a tím zajistit.
Typy elektronické komunikace
Základní služby Internetu
Internetové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Nebezpečí na Internetu
Sociální síť Sociální síť, zvaná též společenská síť, komunitní síť či komunita, anglicky social network, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem.
Využití sociálních sítí k rychlému přenosu informací Mgr. Jan Vetchý Mediální konzultant, společnost SOVA NET, s.r.o
INTERNET Filip Fiala, 4C.  Internet je globální systém vzájemně propojených počítačových sítí. (World Wide Web)  Pro vzájemnou komunikaci v síti se.
Sociální sítě I Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Facebook je rozsáhlý společenský webový systém sloužící hlavně k tvorbě sociálních sítí, komunikaci mezi uživateli, sdílení multimediálních dat, udržování.
INTERNET – struktura, fungování a přehled využití
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Sociální sítě Štěpán Hýža.
CO O FACEBOOKU (FB) NEVÍTE
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Sociální sítě Sociální síť, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem ovlivňují. Sociální síť není tvořena na základě zájmů, vazeb nebo z podobných.
Václav Navrátil Sociální média jako nástroj vlastní propagace.
V YUŽÍVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SÍTÍ Loučková, Hrabinová, Jurášková.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
TWITTER Sociální sít ě. Co to je TWITTER? Sociální síť Funguje na principu tzv.mikroblogu Vedle Facebooku patří k nejpopulárnějším sítím na světě Uživatelé.
Provázanost mobilní reklamy s webem Tomáš Košťál … najdu tam, co neznám !
Uvadající význam značek David Antoš, Lupa.cz. Kdo jsem? David Antoš Jabber:
Moderní nástroje komunikace a jejich využití Jiří Vanke Ondřej Čermák.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
Přátelství a internet Lenka Hlavatá. Skype Skype je konečně opravdu dokonalý nástroj pro telefonování po internetu. Umožňuje bezplatně telefonovat z jednoho.
FACEBOOK. CO JE FACEBOOK? - společenský webový systém - komunikace mezi uživateli - přeložen do 68 jazyků -V roce 2010 vznikl americký film The Social.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
On-line marketing a jeho možnosti Co uvidíte?  Význam on-line marketingu  Celkový pohled na internet  Sociální sítě  Vychytávky na internetu.
Inf Sociální sítě Facebook. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Číslo projektuOP VK Název projektuModerní škola Název školySoukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. PředmětObčanská nauka (klíčová.
JAK LZE VYUŽÍVAT INTERNET - SABINA JANDÁČKOVÁ -. -KOMUNIKACE, SDÍLENÍ MULTIMEDIÁLNÍCH DAT, ZÁBAVA (HRY, APLIKACE) -ZAKLADATEL: MARK ZUCKERBERG -PŮVODNĚ.
IKT SOCIÁLNÍ SÍTĚ Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Inf Elektronická komunikace
Sociální Sítě Plhák Šumperk 5.B.
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_11
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Internet - historie.
Využití sociálních sítí pro propagaci regionálních potravin
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Informatika INTERNET ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Jak lze využívat internet
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-09
Reklama na sociálních sítích
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Využití internetu a sociálních sítí v lesní pedagogice Jiří Dolejší

Pravěk internetu ARPANET, první počítačová síť -pravzor Internetu-vznikla v roce 1969 USA WWW, celosvětová pavučina vzniká v roce 1989 ve švýcarském institutu CERN připojení ČSFR k Internetu v roce 1992 vznik prohlížeče Netscape Navigator v roce 1994 zhruba 50 miliónů uživatelů v roce 1996 a konec pravěku - internet se komercializuje a rychle se zabydluje v naší společnosti

Středověk aneb léta devadesátá počet uživatelů internetu roste o 100% ročně hlavní využívané služby: www – klasické stránky používající HTML jazyk email – rychlá a bezplatná komunikace ftp – přenos a sdílení dat po síti instant messaging – aneb ICQ, MSN Messenger …

Středověk aneb léta devadesátá II. hlavní bariéry rozvoje internetu v této době rychlost a dostupnost připojení „málo“ obsahu, málo připojených uživatelů nedůvěra zákazníků / firem v novou technologii ( rozdíl USA / Evropa / ČR) přesto ke konci milénia se stává internet běžnou součástí života, připojeno je 250 milionů uživatelů

Novověk (2000 – 2010) opojení internetem, internetovým bussinesem (1996 – 2001) = velká bublina rychlost a dostupnost připojení k internetu roste (ADSL, wi-fi, mobilní internet) lidé chtějí nakupovat, bavit se, být informování skrze internet v roce 2003 má internet 650 miliónů uživatelů

Web 2.0 termín definován v roce 1999 web 2.0 je typicky tvořen uživateli a pro uživatele a nahrazuje tak statický „starý“ obsah webů… příklady využití technologií web 2.0 blog, wiki, mashup, sdílení obsahu, sociální sítě

Sociální sítě nebo také společenské, komunitní sítě vznikají mezi skupinami lidí na základě společenských vazeb či zájmů (typicky spolužáci) nejznámější systémy facebook twitter myspace, linkedin

Twitter služba založena roku 2007 v USA umožňuje publikovat krátké zprávy (z PC, mobilu) o délce maximálně 140 znaků – tzv. tweety služba umožňuje odběr zpráv od dalších uživatelů červen 2010 – 65 milionů zpráv denně, 750 za sekundu

Facebook založen 2004 v USA (Mark Zuckerberg) původně určen studentům univerzit, od roku 2006 otevřen všem aktuální statistiky 500 miliónů uživatelů (ČR 3 milióny) 250 000 nových uživatelů denně 65 miliard zhlédnutých stránek měsíčně

Facebook II obecné použití je založené na vzájemném propojovaní osobních profilů (stránek, skupin) lidí – přátel a vytvářením komunity přátelé (a jejich přátelé) pak vidí vaše příspěvky, fotky, události či videa mohou je komentovat či sdílet toto vše závisí na míře nastavení soukromí uživatele!

Facebook pro firmy mocný marketingový nástroj díky lavinovému efektu šíření informací lidé dají v 80 % na doporučení přátel ale jen v 15 % na reklamu! firemní stránky na Facebooku (Pages) jsou důležité, ještě důležitější je však jejich správa, aktualizace a integrace do www stránek firmy

Propagace integrace do vlastních stránek formou jednoduchého odkazu na FB stránku „Like“ tlačítek u článků, produktů FB boxů s výpisem našich zpráv, přehledem našich fanoušků propagace přes osobní profily zainteresovaných osob reklama na Facebooku v interním reklamním systému

O CO JDE ? CÍL = získat (další) fanoušky pro své stránky FANOUŠEK = potencionální zákazník, konzument našeho obsahu (a jeho přátelé také..) EFEKT = naše zprávy (informace o akcích, produktech apod.) se budou objevovat na Zdi fanoušků a odtud se budou šířit dál jejich přátelům

Ukázky