USA. Systém řízení: V USA není jedno hlavní centrum řízení. Na federální úrovni existuje několik federální úřadů a organizací. Každý stát USA má své vlastní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Advertisements

Představení společnosti
Problematika financování antiretrovirové léčby a laboratorních vyšetření u osob s HIV/AIDS v ČR ve světle mezinárodních závazků MUDr. Jaroslav Jedlička,
Ochrana průmyslového vlastnictví a patentové informace
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ STÁTY SEVERU A JIHU.
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF ÚVOD DO PROBLEMATIKY Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
P12 Mezinárodní marketing Celosvětová proces internacionalizace - významný faktor rozvoje mezinárodního marketingu. Využívání mezinárodního marketingu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
ZÁKLADNÍ TENDENCE SOUČASNÉHO VÝVOJE MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ
E VROPSKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA N A Č IHADLE 959/ P RAHA 6 CHCI ČERPAT EVROPSKÉ DOTACE I PO ROCE 2013 PhDr. Jan Hauser Evropská rozvojová agentura.
Zdravotnictví V odvětví zdravotnictví v ČR je zaměstnáno pracovníků a výdaje státního rozpočtu do tohoto odvětví představuji asi 9% HDP. Po roce.
EXPORTNÍ GARANČNÍ A POJIŠŤOVACÍ SPOLEČNOST, a. s. TISKOVÁ KONFERENCE EGAP 31. ledna 2005.
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Dnes fiktivně, zítra reálně.
Management v zemích východní Evropy a Ruska PEF MZLU v Brně Ústav marketingu a obchodu Ústav managementu Autor prezentace: Ing. Zuzana Tománková Řešitelský.
Projekt zdravotnictví a farmacie
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
P. SHRNUTÍ DOBRÉ PRAXE ZE ZAHRANIČÍ Lenka Hrkľová Odborný garant mezinárodního projektu Péče o děti jako mezigenerační most Nikola Křístek odborný expert.
Trh s geoinformacemi Přehledy tuzemského a zahraničního trhu Ing. Jiří Fejfar, Ph.D.
Zpráva o světových investicích 2006 (UNCTAD) KONFERENCE OSN PRO OBCHOD A ROZVOJ (UNCTAD)
Institucionální a věcné aspekty státní podpory exportu
Ruská federace x WTO a OECD
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Mezinárodní výzkum dospělých Programme for the International Assessment of Adult Competencies První zjištění z výzkumu OECD PIAAC MŠMT, Tento.
Reforma českého zdravotnictví poznámky a připomínky
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Více služeb pro české exportéry © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. 7. STATISTICKÉ ÚDAJE K DALŠÍMU PROFESNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ Doc.PhDr. Jaroslav Mužík, DrSc.
MAS Zlínského kraj Valná hromada Krajské sítě NS MAS ve Zlínském kraj
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Obchodní politika EU a její přínos pro české firmy Ing. Jan Walter Ministerstvo průmyslu a obchodu © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Kambodža. Systém řízení: Na centrální úrovni Ministerstvo zdravotnictví (zdravotní politika, legislativa, strategické plánování, mobilizace a distribuce.
Ministerstvo průmyslu a obchodu 8. října 2009 Mgr. Radoslav Klepáč – vedoucí OEÚ ZÚ Bern.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Projekt 8.B. Co je to ESAB? Společnost ESAB je přední světový výrobce svařovacích a řezacích zařízení a přídavných svařovacích materiálů. Jejich inovační.
Služby obyvatelstvu Klára Čermáková 3.C. Dělení podle: - oblasti spotřeby: - pro potřeby celé společnosti = kolektivní (státní správa, obrana, bezpečnost)
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
1 Teva Pharmaceuticals CR, s.r.o. Vítězslav Burda,
… od myšlenek k aplikacím Marcel Kraus Oddělení strategií a analýz.
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Zdravotnické systémy - 1 Zdravotnické systémy Pro zajištění zdravotní péče vytváří státy v oblasti organizace zdravotnictví určitou soustavu zdravotnických.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Soudobý svět Ekonomický pohled
Zahraniční obchod výměna zboží a služeb mezi státy.
Ministerstva zdravotnictví ČR
7. STATISTICKÉ ÚDAJE K DALŠÍMU PROFESNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Příliv investic do České republiky
Obchodní příležitosti v USA Seminář Doing Business in the USA FOCUS STATE: TEXAS Matyáš Pelant vedoucí oddělení Amerik, Odbor zahraničně-ekonomických.
Evropské hospodářství
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Transatlantic Trade and Investment Partnership
Zdravotnictví: hospodářský kontext
Univerzita Jana Amose Komenského Praha
Restrukturalizace zdravotní péče v kraji Weiden
Transkript prezentace:

USA

Systém řízení: V USA není jedno hlavní centrum řízení. Na federální úrovni existuje několik federální úřadů a organizací. Každý stát USA má své vlastní instituce a podpůrné programy. Na federální úrovni je koordinujícím orgánem státní správy Ministerstvo zdravotnictví a služeb pro obyvatele (Department of Health and Human Services, Má několik regionálních kanceláří a spravuje i systém zdravotního pojištění ( a bezpečnosti potravin (

Investice a státní zakázky (tendry): V USA je pro zahraniční firmy obtížné účastnit se výběrových řízení/tendrů Preference zavedených US firem (v mnoha případech přímá účast není možná). Vhodná/nutná spolupráce s US firmou.

Tendry: USTR (U.S. Trade Representative ( ) Federal Business Opportunities ( Bidnet.com ( Bid Line ( Vendor Support Center ( Government Bid Source ( Business to Government Market ( Government Liquidation (

Farmacie: Největší farmaceutický trh na světě (3 bil. Kč, tedy 150 mld. USD). Přes 80% biotechnologického výzkumu na světě se uskuteční na území USA. Celosvětově farmaceutický průmysl dnes představuje trh o velikosti 300 mld. USD. Deset největších společností kontroluje více než 1/3 celkového trhu (z toho šest je z USA).

Aktuální stav sektoru zdravotnictví a farmacie: Základním kamenem amerického zdravotnictví je silná síť soukromých zdravotních pojišťoven. Úzká spolupráce mezi zdravotnickými zařízeními a firmami působícími v oblasti výroby zdravotnických zařízení a farmaceutickými firmami při výzkumu a vývoji. Dlouhodobě probíhá politická diskuse, jak řešit problematiku drahého amerického zdravotnictví. Chybí politická shoda a Obamův systém reformy zdravotnictví má řadu kritiků (udržitelnost nákladů na zdravotnictví/Medicaid a Medicare).

Konkurence: Kromě místních firem působí na trhu firmy z vyspělých zemí – západní Evropy (SRN, Velká Británie, Francie), Japonska, Izraele, Singapuru a Kanady. Abbott Laboratories, Inc. Amgen, Inc. Astra Zeneca Pharmaceuticals, Inc, Baxter, Inc. Bayer Corporation, Bristol.-Myers Squibb Co. Daiichi Sankyo, Inc. GlaxoSmithKline, Inc. Novartis US, Novo Nordisk, Inc. Pzifer, Inc.

Problémy a výzvy: Hlavní problémy pro české firmy představují: Náročný schvalovací proces výrobků/léků (ze strany Food and Drug Administration) Některé netarifní bariéry (regulace, odlišné normy). Zákon Buy American Act. Velký důraz na dodržování práv k duševnímu vlastnictví.

Výstavy a české firmy na trhu: Prostor pro české firmy, které mají unikátní produkt nebo mohou působit jako subdodavatelé amerických partnerů. V USA úspěšně působí od roku 2010 společnost Linet Americas, Inc., výrobce polohovacích nemocničních lůžek ( Jedná se o inovativní výrobky české mateřské firmy Linet Želevčice. Mezinárodní veletrh BIO Convention, který se v letošním roce bude konat ve dnech – v Chicagu.