Výzkumný úkol v rámci soutěže First Lego League 2008 Termonukleární mandarinky z KMD Olomouc- Hejčín.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Proudění vzduchu v atmosféře
Advertisements

Vypařování.
POČASÍ PODNEBÍ je okamžitý stav troposféry v určitém místě na Zemi, který lze vyjádřit pomocí tzv. meteorologických prvků je dlouhodobý stav troposféry.
METEOROLOGIE Název a adresa školy
POČASÍ = STAV ATMOSFÉRY V URČITÉM OKAMŽIKU NA URČITÉM MÍSTĚ DO VÝŠKY 15 km Meteorologie = věda o počasí.
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA 271
CHLADÍCÍ STROJ.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
ATMOSFÉRA Obecná část Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006.
Zpracováno v rámci projektu FM – Education CZ.1.07/1.1.07/ Statutární město Frýdek-Místek Zpracovatel: Mgr. Lada Kročková Základní škola národního.
VY_52_INOVACE_Z.6.24-atmosféra, počasí-prezentace
Meteorologie: nebezpečné jevy 3
Zpracováno v rámci projektu FM – Education CZ.1.07/1.1.07/ Statutární město Frýdek-Místek Zpracovatel: Mgr. Lada Kročková Základní škola národního.
Vzduch Je stejnorodá směs plynných látek: 78%dusíku, 21% kyslíku, 1% ostatních plynů (oxid uhličitý, vodní pára, vzácné plyny (argon) a případně další.
Podnebí v ČR.
ATMOSFÉRA atmosféra = plynný (vzdušný) obal Země Složení vzduchu:
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – atmosféra, větry autor VM:Ondřej.
VŠEOBECNÁ CIRKULACE ATMOSFÉRY
Tlak a proudění vzduchu
POČASÍ.
Simona Jakschová 3.O, Markéta Bortlíková 3.O
INVERZE . Inverze teploty vzduchu neboli teplotní inverze je meteorologický jev, kdy teplota vzduchu v některé vrstvě dolní atmosféry s výškou neklesá,
Voda a vzduch.
„Výuka na gymnáziu podporovaná ICT“.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
Co je fyzická geografie?
Výzkumný tým KMD při Gymnáziu Olomouc - Hejčín. Problémy v dopravě  Dopravně přetížené centrum města  Nedostatek parkovacích míst v centru města  Velké.
Atmosféra Země, Atmosférický tlak
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Šíření tepla TEPLO Q.
Zpracováno v rámci projektu FM – Education CZ.1.07/1.1.07/ Statutární město Frýdek-Místek Zpracovatel: Mgr. Lada Kročková Základní škola národního.
Podnebí ČR Igor Dostal.
Číslo: Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Změny skupenství látek Autor:
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
Počasí L. Hronová, 8. K 2014.
Za jeho úspěšné absolvování odborné praxe v rámci OPVK projektu s názvem: Otevřená síť partnerství na bázi aplikované fyziky CZ.1.07/2.4.00/ na.
Struktura a vlastnosti plynů
VY_32_INOVACE_CH VZDUCH - prezentace
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Změny skupenství Zpracovali: Radka Voříšková Petra Rýznarová
Atmosféra Filip Bordovský.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr.Jiří Macháček Název: VY_32_INOVACE_24_F8 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Fyzika a počasí.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Slouží k naučení nového učiva. Zabývá se vedením tepla ve vodě a ve vzduchu. Vysvětlení principu teplovodního.
Šíření tepla prouděním Autor: Pavlína Čermáková Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor:Mgr. Jiří Hajn Název DUM:Atmosféra Název sady:Přírodopis – geologie Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_Inovace_
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor:Mgr. Jiří Hajn Název DUM:Atmosféra - test Název sady:Přírodopis – geologie Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
OBĚH VZDUCHU V ATMOSFÉRĚ
Ovzduší – teplotní inverze Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Archimédův zákon pro plyny
Podnebí ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Podnebí typické střídání čtyř ročních období Co ovlivňuje podnebí? a)
Atmosférická vlhkost a srážky
Voda hydrosféra základní podmínka života (tělo člověka – 60 – 70%vody)
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
Základní škola Lednice Břeclavská 510
Optické jevy v atmosféře II
JAK SE RODÍ POČASÍ.
NEŽIVÁ PŘÍRODA Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky a dělením neživé přírody.
Znečištění ovzduší Vypracoval: David Hampl
ČR leží v mírném p. p. střídají se 4 roční období
Vzduch je stejnorodá směs chemických látek plynný roztok
ATMOSFÉRA PLYNNÝ OBAL ZEMĚ.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Petra MATYÁŠTÍKOVÁ Název materiálu:
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
CHLADÍCÍ STROJ.
Transkript prezentace:

Výzkumný úkol v rámci soutěže First Lego League 2008 Termonukleární mandarinky z KMD Olomouc- Hejčín

 Tlaková výše  Výměna teplot

 V ýskyt zpravidla v podzimních a zimních měsících  Studený vzduch klesá dolů a teplý stoupá  Zplodiny zůstávají v dolní vrstvě atmosfér y Foto: inverze v okolí Olomouce

Teplotní inverze Přízemní inverze Radiační inverze Advekční inverze Výšková inverze Radiační inverze Subsidenční inverze

Voda( č istý vzduch na horách) Modré barvivo(studený vzduch) Červené barvivo(smog,mlha,dým)

aneb Sonda na umělou cirkulaci vzduchu

Teplý vzduch Kompresor 1 Chladič Studený vzduch Kompresor 2 Ohřívač

 Už sadaři řešili teplotní inverzi ohněm !!!  Sonda řeší jen přízemní inverze v místních oblastech… Doc. RNDr. Miroslav Vysoudil CSc.

Na výzkumném úkolu pracovali: Studenti z KMD při Gymnáziu Olomouc-Hejčín Martin Geržičák Klára Homoláková Tereza Kőcherová Petr Kopecký Markéta Skoumalová Petr Tran Odborná spolupráce: Doc. RNDr. Miroslav Vysoudil CSc.