Cíle práce Lokalizace Postup práce Výsledky  Data  Mapový server  Webový server  Databáze Závěr.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat DIGITÁLNÍ MAPA PRAHY Petr Šebesta.
Advertisements

Vývoj metody a systému na podporu rozhodování ve financování dopravní obslužnosti státu a regionů Úkol. č. 1F44E/081/410.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Nabídka Klubu českých turistů na roky 2008 a 2009 EUROBEDS.
Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
Portál krizového řízení pro Jihomoravský kraj
5. a 6. listopadu 2007Vojtěch Zvěřina PRAHA ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS.
Digitalizace krizového plánu kraje Středočeského kraje
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
Studie a zhodnocení domácích volně dostupných API mapových služeb Diplomová práce Vysoká škola Báňská – Technická univerzita Ostrava Hornicko – geologická.
Euroregion Bílé-Biele Karpaty Zlín, Prezentace k semináři cestovního ruchu TENTO MIKROPROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, Z PROSTŘEDKŮ.
ISAD Cíl: • sjednotit archeologická data vytvořená v projektech výzkumu a vývoje na ústředním pracovišti NPÚ • vytvořit aplikaci na internetu pro komplexní.
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Hřbitovy- naše kamenná historie
Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno.
GEOPORTÁL ZEMĚMĚŘICKÉHO ÚŘADU
Obor informační technologie
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Dostupné tištěné mapy pro území ČR
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Tomáš Janda
Regionální informační systémy RIS. Úvodní informace V červenci roku 2000 Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) předložilo vládě ČR k projednání materiál.
Petr PECHA MAS RÝMAŘOVSKO, o.p.s. Manažer MAS Ing. Nikola Velebná
Příroda Benešovska.
PROJEKTY A AKTIVITY MAS ZPRAVODAJ Připravujeme pravidelné vydávání Zpravodaje Zpravodaj bude informačním materiálem o činnosti organizace, o inspirativních.
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
Analýza potenciálu cestovního ruchu v turistické lokalitě Hranicko
Barbora Kušová Obor: Geoinformatika HGF, VŠB-TU Ostrava 2002/2003
Georeporty aplikované využití geoprostorových informací
Úvod mapy pro orientační běh cíle práce stav řešené problematiky očekávané výsledky výsledky ukázka aplikace budoucnost aplikace.
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY
Web GIS Praha – geografické informace o území hlavního města pro úřad i veřejnost Jiří Černý Magistrát hlavního města Prahy tel:
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
Webová propagační část RTIS - inspirativní průvodce.
Updating and maintenance of data models in ModelBuilder GIS Ostrava 2005 Dr. Ing. Jarmil Vyčítal Hydroprojekt CZ, a.s.
InstantAtlas dynamické webové interaktivní atlasy.
PRESENTATION NAME Description Webová GIS aplikace pro lokalizaci nezákonného ukládání odpadu Autor: Hana Hálová Vedoucí práce: Ing. Katarína Slezáková.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
2 Karla Halenková Setkání uživatelů 2001 Báze znalostí produkt pro naplnění uživatelem.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Tvorba aplikace pro evidenci rybářských úlovků, využívající službu WWW Vedoucí diplomové práce : Ing. Kateřina Růžičková, Ph.D. Název diplomové práce:
Infrastruktura a GIS aplikace krajského úřadu kraje Vysočina Odbor informatiky Oddělení správy GIS GIS Ostrava 2005,
„ Rozšíření možností vizualizace geodat
INTERNETOVÉ ŘEŠENÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU Vedoucí práce: doc. RNDr. Vít Voženílek, CSc. Univerzita Palackého v Olomouci Přírodovědecká.
Příprava pilotního prototypu TRANSCAT DSS fakultaHornicko-geologická oborGeoinformatika ročník /2004 Vedoucí projektu: doc.Dr.Ing Horák Jiří Zpracovává:
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Jan Růžička, Leden /01/05 Proč pro prezentaci prostorových dat využívat nástrojů WWW Nízké náklady na vybavení klientského počítače Snadné zvýšení.
Naučná stezka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
GIS prostoru haldy a.s. NH Ostrava
Tvorba informačního systému cyklotras Královéhradeckého kraje Zadavatel: Krajský úřad Královéhradeckého kraje Vypracovala: Alice Joštová, G562 Vedoucí.
INFORMAČNÍ SYSTÉM GEOLOGICKÝCH SBÍREK
NOVÁ TVÁŘ ÚSTECKÉHO KRAJE TISKOVÁ KONFERENCE Krajský úřad Ústeckého kraje.
Interaktivní mapy. Mapa a Internet Mapy jsou významným zdrojem informací, skrze které lidé vyjadřují své dojmy o místech. Každá mapa je pohledem na.
SOPKY A GEOLOGICKÉ ZAJÍMAVOSTI MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE (3D VIZUALIZACE) Vedoucí práce: Mgr. Ivana Češková Vyhotovitel: Zuzana Sukeníková, GB364.
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Státní mapové dílo Petr Dvořáček Plzeň
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Obnova infrastruktury SIS II - 2. etapa (záložní centrum) projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
Poznejte regiony České republiky Středočeský kraj.. přirozené centrum České republiky Střední Čechy jsou místem, kam se dá přijet na návštěvu,
Hřbitovy- naše kamenná historie
Program rozvoje cestovního ruchu JMK ANALYTICKÁ ČÁST
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Naučná stezka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
Nemovité kulturní památky na území obcí Jihomoravského kraje
Evidence závazných stanovisek – webová aplikace
Nové webové mapové aplikace ČGS RNDr. Vít Štrupl, PhD. Nesuchyně 4. 4
Transkript prezentace:

Cíle práce Lokalizace Postup práce Výsledky  Data  Mapový server  Webový server  Databáze Závěr

vytvoření mapového serveru pro potřeby MÚ Letohrad propagující přírodní zajímavosti blízkého okolí zhodnocení mapových serverů pro potřeby propagace regionu shrnutí fyzickogeografických poměrů zájmového území zhodnocení kartografických aspektů tvorby digitálních dat na mapovém serveru

nákup aplikace a dat zjištění stavu na MÚ, zhodnocení dat, SW, HW, lidských zdrojů hrubý nástin aplikace, sestavení datového modelu vypracování podrobné struktury aplikace dle požadavků uživatelů, sběr popisných dat, spuštění mapového serveru naplnění databáze, úpravy funkcí mapového serveru testování aplikace, úpravy dle připomínek uživatelů ostré spuštění aplikace

 data přírodní zajímavosti kulturní zajímavosti turistika a sport praktické informace  webová aplikace mapový server webový server databáze  textové dokumenty

Přírodní zajímavosti  chráněná území  antropogenní tvary  strukturní tvary  kryogenní tvary  fluviální tvary  pseudokrasové tvary  geologické lokality  památné stromy  významné krajinné prvky Kulturní zajímavosti  hrady  zámky  rozhledny  muzea  opevnění  technické památky  církevní památky

Praktické informace  infocentra  bankomaty  hraniční přechody  ubytování  stravování  zastávky (BUS, ČD) s napojením na IDOS Turistika a sport  cyklotrasy  turistické trasy  rozcestníky  doporučené trasy  naučné stezky  cykloservisy  lyžařské areály  koupaliště

mapový server: Minnesota MapServer aplikační server: T-MapServer databáze: PostgreSQL - standardní „frame“ klient - využití databázových témat podkladová data: - SHOCart 1 : , 1 : (rastr) - ZABAGED (vektor) umístění mapového serveru:

technologie: HTML, CSS, PHP databáze: PostgreSQL - vícejazyčné provedení (česky, anglicky, polsky) - dle standardů W3C (HTML 4.01, CSS 1.0) umístění webového serveru:

fotogalerie zdroj informacízajímavosti v okolí odkaz do mapy

databáze: PostgreSQL správa dat: phpPgAdmin, T-WIST - společná pro webový i mapový server - 18 tabulek, 934 záznamů přírodních a kulturních atraktivit - databáze umístěna společně mapovým serverem

Návštěvníci regionu komplexní informace o regionu Letohradska se zaměřením na přírodní zajímavosti větší informovanost i o méně známých lokalitách v regionu MÚ Letohrad možnost vytváření dalších mapových projektů na mapovém serveru dokumentaci k digitálním datům manuál pro práci s webovou aplikací nástěnnou mapu turisticky zajímavých lokalit MÚ Žamberk, Sdružení obcí Orlicko data turistických atraktivit