Základní škola Jindřicha Halase. Škola byla založena v roce 1973. Předtím už tu jedna stála, ale ta shořela, protože tehdejší školník jednou zapomněl.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
odloučené pracoviště Perunova 6 „Škola Perunka“ - 1. stupeň ZŠ
Advertisements

Vítáme Vás na dni otevřených dveří. Milé děti, doufáme že se vám u nás bude líbit.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KOPIDLNO
Naše obec – Rožmitál p. Tř
ZŠ Kostomlaty pod Milešovkou
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
JÁ A MOJE ŽENA.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
PODSTATNÁ JMÉNA ( ČESKÝ JAZYK - 8. ROČNÍK )
Vysoké mýto.
Tělesná výchova. Obsah Tělocvična Fitko Sportovní kurz Lyžařský kurz Sportovní den Gymnastické závody Ostatní soutěže.
Blatnice pod Svatým Antonínkem  Budovy  Počty žáků  Počty zaměstnanců  Rok ve škole  Naše úspěchy  Časopis.
20. základní škola Plzeň, Brojova základní škola Umožňujeme sportovní vyžití na několika hřištích.
střední odborná škola služeb
VY_32_INOVACE_ 19_Lidé kolem nás Volný čas (SADA ČÍSLO 2)
Celostátní setkání mládeže Žďár nad Sázavou.
VY_32_INOVACE_ 02_ Lidé a čas
Pro Tyršovku k osmdesátinám. Ať je teplo nebo zima, v naší škole je vždy prima. Malí, velcí, kluci, holky chodí rádi do Tyršovky!
Nikdy nesuď nikoho, podle toho, jak vypadá
TŘEBENICE Okres Litoměřice PSČ:
PROČ CHODIT NA MASARYKOVO GYMNÁZIUM VSETÍN ?!
Město Okres Litoměřice
Pohár mléka Endless love. way H.P..
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Dětský den v Hájku 2008 Nebudete tomu věřit, ale 1. června se konal dětský den na hřišti v hájku a nejen dětský smích napovídá tomu, jak se povedl.
Vesnice Strupčice.
Masarykovo gymnázium.
 Poslední přikázání z první desky desatera – příkazy vztahující se k Bohu.  Již ve SZ patřilo toto přikázání k identitě vyvoleného národa.  Židé světili.
1. Díky za tvůj kříž, jenž nás vykoupil, když ses nám vydal cele do rukou. Ó Pane náš, ó Pane náš. Naše skutky zlé tys nám odpustil, přikryl krví svou,
VE ŠKOLE Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_681_2TR_PRV Autor: Mgr. Jana.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2 přihlášky termín odevzdání přihlášek: do termín přijímacích zkoušek: 22. a 23. dubna (náhradní.
web: tel.: ředitelka školy: Mgr. Milada Němcová KONTAKT:
SBOR JAROMĚŘ VÁS ZVE NA. VOLEJBALOVÝ TURNAJ KDY: KDE: hřiště u sboru Jaroměř ZAČÁTEK: v 9 hod ve sboru STARTOVNÉ: 20Kč CO SE BUDE DÍT????-
Masarykovo gymnázium, SZŠ a VOŠZ Vsetín
Autor: Lukáš Vávra. POLOHA  Vizovice se nachází na Moravě, ve Zlínském kraji. Vizovice Znak města.
MGVsetín Ráj na Zemi.
Prezentace oddílu kopané Oslovení sponzorů
Vznik tělovýchovné jednoty SOKOL
PRAVIDLA VOLEJBALU pro malé sportovce
Asi to neznamená žít na vysoké noze.
Vypracovaly: Lucie Hotařová a Michaela Brabencová
Klikej OlaSm. Slyšeli jste o klubíčku jak je kocour při hraní zakutálel na cestičku dobrodružných setkání? Začalo to u babičky. V košíku si hovělo. Než.
Házená Kateřina Horáková.
1 Korintským 12:1-7 Pokud jde o duchovní dary, bratři, nechci, abyste zůstali v nevědomosti. 2 Víte, že jste ještě jako pohané chodili k němým modlám,
MG Vsetín vím,kam jít..
Cesta za dobrodružstvím..
1. Aj, jak jsou milí | tvoji příbytkové, | jak rozkošní | křesťanští sborové, | Pane, | v nichž tvé jméno slavné!
2. ZŠ Dobříš se představuje e- Twinningu. Vítejte uprostřed brdských lesů u nás na Dobříši!
M. Danihlíková E. Martinková. 1. třída Do první třídy jsme přišli jako malé, roztomilé a hlavně natěšené dětičky. Jenže jsme ještě netušili co nás čeká.
VÍTE, KDE BYLO NEJVÍCE ALKOHOLIKŮ. NA TITANIKU
Naše škola. Kolik nás tu je ? Ve škole se učí celkem 122 žáků Ve školce si hraje celkem 56 dětí Ve škole učí celkem 11 učitelů + paní ředitelka a dvě.
VY_32_INOVACE_04_Povolání. Jméno: Vendula Báčová Ročník: 3. Období vytvoření: září 2011 Téma: Povolání Anotace: Učivo je podáno formou prezentace doplňující.
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: 15.
Naše škola VY_32_INOVACE_1C_17 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola.
14 Minulost – současnost - budoucnost
IX.ročník uzlovací soutěž o pohár starosty SDH Osek nad Bečvou V sobotu 14. března pořádal náš sbor uzlovací soutěž. Naši obec reprezentovalo družstvo.
Den zemí – projektový den. 6.A - Finština,Maďarština 6.B - Španělština,Portugalština 6.C - Balkánský pol. 7.A - Angličtina 7.B - Polština 7.C - Ruština.
ANOTACE: Materiál je určen pro žáky 4. ročníku praktické školy jako prezentace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
Hlavní město je Paříž Prezidentem Francie je François Hollande.
je potřeba ji také s Boží pomocí používat
Sbor dobrovolných hasičů LUČICE pořádá
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A01Prv2_Ve škole
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_20_chodíme do školy
Zájmena II VY_32_INOVACE_03-09 Ročník: Vzdělávací oblast:
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Pohár mléka Endless love. way H.P..
Transkript prezentace:

Základní škola Jindřicha Halase

Škola byla založena v roce Předtím už tu jedna stála, ale ta shořela, protože tehdejší školník jednou zapomněl v přírodopisném kabinetu neuhašený doutník.

Jméno Jindřich Halas patřilo slavnému místnímu parašutistovi, který je držitelem světového prvenství nejtěžšího skokana. V roce 1970 seskočil ve svými 181 kily nad Ždánickým lesem, a od té doby ho nikdo neviděl.

I přes svou nedlouhou dobu existence se naše škola může pochlubit řadou absolventů, kteří se dnes těší úspěchům na poli vědeckém, sportovním i kulturním. Za všechny jmenujme sportovního komentátora Luboše Uhlíře nebo básnířku Hanu Vysloužilovou.

Tajemství úspěchu zdejších absolventů je tým skvělých učitelů. Někteří z nich zde učí už roku Někteří dokonce učili už v předchozí škole, která vyhořela. O těch se říká, že jsou to duchové učitelů, kteří z hořící školy nestačili utéct. Ale i ti své povolání ovládají skvěle.

Tohle je například matikář, pan Bachleda. Má 43 let, je ženatý a má dvě dcery. Učí zde sedm let, jeho koníčkem jsou šachy a hraní na trumpetu.

Tohle je paní Kotrlá, dějepisářka. Je jí 68 let a učí tak ráda, že odmítla jít do důchodu. Umí dobře vyprávět a ráda při tom plete vlněné ponožky.

Pan Plachta, zeměpisář. 56 let. V dětství chtěl být námořníkem, ale nakonec se stal učitelem. Předloni kandidoval na starostu našeho města. Rád lepí modely lodí a váže lodní uzly.

Celkový počet učitelů na naší škole je 29 a pocházejí z různých koutů světa. Nás žáků je 195 a pocházíme z různých koutů Smíchova.

A teď něco o tom, co v naší škole je.

Po těchto chodbách chodíme každý den kromě soboty, neděle a prázdnin.

Chemická laboratoř, kde se učíme vyrábět z modrých roztoků červené a pozorujeme krystalické reakce.

Naše tělocvična má všelijaké zařízení pro gymnastiku i míčové hry a jiné halové sporty.

Nesmíme zapomenout ani na školní hřiště, kde si zrovna dáváme závod na sto metrů.

A na tomhle místě zkouší náš sbor a dramatický kroužek. A zde kroužek výtvarný.

V přízemí vedle ředitelny je nástěnka, kde si můžete přečíst o našich úspěších v krajských i celostátních přeborech a olympiádách.

Když je řeč o ředitelně, v té sedává jeden přísný, ale spravedlivý pán. Jmenuje se Otakar Horák. Ovládá plynně francouzštinu, němčinu i latinu. Zlé jazyky o něm říkají, že ji učil ještě před válkou. Jeho zásluhou je škola Jindřicha Halase místem, kam je radost chodit.

A náš školník je nekuřák, takže se o budoucnost školy nemusíme bát.