VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_18 Asie - Japonsko
Advertisements

KANADA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
VY_32_INOVACE_20 Jižní Amerika - Karibské, Andské, Laplatské státy
Kanada.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Kanada.
VY_32_INOVACE_ 10 Asie - Jihozápadní Asie
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
VY_32_INOVACE_06 Obyvatelstvo Ameriky
AMERIKA Kanada – přírodní poměry III2-Z7-I-08
Kanada.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Kanada Canada hlavní město: Ottawa počet obyvatel: 32,5 mil úřední jazyk: angličtina, francouzština měna: kanadský dolar státní zřízení:
VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky
VY_32_INOVACE_07 Asie - obyvatelstvo
Téma hodiny: Kanada – obyvatelstvo a hospodářství, dokumentární film o americkém severu Předmět: Zeměpis Ročník: 2. ročník Klíčová slova: Obyvatelstvo,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
CANADA.
KANADA Je rozlohou druhá největší země světa.
VY_52_INOVACE_03/02/03_ZEMĚPIS Státy Severní Ameriky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2.
Kanada.
VY_32_INOVACE_13 Amerika - USA
Identifikátor materiálu: EU
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
KANADA Lenka Lebdušková.
Mimoevropské regiony – Severní Amerika Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Austrálie.
VY_32_INOVACE_19 Střední Amerika - Mexiko
Oblast : Zeměpis 7. ročník
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
KANADA ZEMĚ JAVOROVÉHO LISTU.
Radek Šiška and Miloslav Macůrek
Kanada. Administrativa Kanada je 2. největším státem světa (po RUS) s rozlohou 10 mil km 2 Je federací tvořená 10 provinciemi a 3 teritorii (Nunavut)
Švédsko.
PROVINCIE A TERITORIA Kanada je federálním státem skládá se z 10 provincií a 3 teritorií. Nejlidnatější provincií je Ontario s největším městem Kanady.
Téma hodiny: Kanada - základní údaje, poloha, přírodní podmínky
KANADA.
Kanada.
KANADA.
KANADA.
Kanada Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Kanada.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : září 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.5.
Aljaška. Poloha Severozápad severní Ameriky Patří USA V roce 1867 odkoupena od Ruska za 7,2 milionu dolarů Od Asie dělí Aljašku Beringův průliv Z jihu.
KANADA Obr.1. KANADA - Rozloha: km² - Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 3,26 ob. / km² - Státní zřízení: federativní konstituční.
S pomocí atlasu se pokuste doplnit: hlavní město: …………………… státní zřízení: ………………………………………………… měna: ……………………………… rozloha: …………………………………… (2. největší.
Kanada Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Šablona. Anotace : výkladová prezentace věnující se Kanadě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
KANADA (DRUHÁ NEJVĚTŠÍ ZEMĚ NA SVĚTĚ) Asi před lety osídlují první lidé Kanadu.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Kanada ČÍSLO PROJEKTU:
K A N A D A Druhá největší země světa VY_32_INOVACE_08_35 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této.
VY_32_INOVACE_Fi_I_04 Název Kanada Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_02_03B_Kanada Téma: Zeměpis Ameriky a Asie.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název učiva: Amerika severní
Antonín Košíček Sára Šobková
Kanada NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Kanada Obr. 1 – Mapa Kanady
Vzdělávací materiál: Kanada Operační systém: Windows XP Professional
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_KANADA
Severní Amerika - Kanada
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Severní Amerika – Kanada 2
Kanada.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada

KANADA – ZEMĚ JAVOROVÉHO LISTU VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada

ROZLOHA A POČET OBYVATEL: 10 mil.km2 31mil.obyv. Kanada je druhým největším státem světa/za Ruskem/ Hustota zalidnění je velmi nízká, rozsáhlé oblasti na severu jsou téměř liduprázdné Kanada je federální stát, tvoří jej 10 provincií a 3 teritoria Kanada je jako bývalá britská kolonie členem britského Společenství Dosud formálně uznává britské panovníky za svou hlavu státu. V Kanadě ji zastupuje generální guvernér VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada

VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada Přírodní poměry Kanada je převážně rovinatá země, pouze na západě je hornatá – Kordillery Otevřenost země na sever způsobuje, že studený arktický vzduch proniká hluboko k jihu. Proto má Kanada převážně drsné a chladné podnebí. Jen podél jižní hranice s USA se uplatňuje podnebí mírného pásu Polovina území má dlouhodobě zmrzlou půdu Téměř z poloviny pokrývají území lesy, v těžbě dřeva zaujímá Kanada 3.místo na světě /za USA a Čínou/ VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada

VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada Obyvatelstvo Až do poloviny 18.století byla Kanada kolonizována Francií, pak se stala kolonií britskou Je tedy dvoujazyčným státem, asi čtvrtina obyvatelstva je francouzského původu. Soustřeďuje se převážně ve východní provincii Quebec s městem Montreal Více než třetina obyvatel je britského původu, zbytek pochází z ostatní Evropy nebo Asie Indiánů je velmi málo /asi 1,5%/. Ještě méně je Eskymáků/Inuitů/ Nejlidnatější provincií je Ontario s městem Toronto ¾ obyvatel Kanady žijí podél Velkých kanadských jezer a řeky sv. Vavřince VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada

VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada Hospodářství Kanada má obrovské přírodní bohatství: uran, zinek, síra /1. místo na světě/ nikl, azbest /2. místo na světě/ ropa, zemní plyn, železná ruda, zlato, stříbro hospodářsky se nejvíce využívá území podél řeky sv. Vavřince, po níž se námořní lodě dostanou hluboko do vnitrozemí, provincie Ontario v těchto oblastech je soustředěna většina průmyslu Kanady, např. hutnictví železa a barevných kovů, strojírenství, chemický průmysl hospodářství je těsně svázáno s ekonomikou USA VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada

VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada Eskymáci – původní obyvatelé Ameriky Parlament – hlavní město Ottawa VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada

VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada TORONTO VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada

VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada MONTREAL VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada

VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada http://office.microsoft.com/cs-cz/iCmages/results.aspx?qu=kanada&ex=2#ai:M900411584| http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Geopolitical_map_of_Canada.png http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Inuit_women_1907.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Canada_Parliament2.jpg http://office.microsoft.com/cs-cz/images/results.aspx?qu=kanada&ex=2#ai:MP900442295| http://office.microsoft.com/cs-cz/images/results.aspx?qu=kanada&ex=2#ai:MP900402450| VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada