Jak zobrazit strom. Důkladně pozorujeme Důkladně pozorujeme Všímáme si podstatných a hlavních linií kmene, větví, jejich síly a velikosti, charakteru.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.10 Název pro školu:
Advertisements

Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
ČLOVĚK A JEHO VZTAH K PROSTŘEDÍ
zpracovaný v rámci projektu
Název Neoimpresionismus Předmět, ročník Výtvarná výchova, 2. ročník
STROMY A KEŘE II. LISTNATÉ STROMY
VLASTNOSTI NEROSTŮ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
stavebnictví Konstrukce
stavebnictví Konstrukce Eurookno - základní profily,
SLUNCE Přírodověda 5.ročník Gabriela Mikulková 2012.
A B C D E F G KOPŘIVA DVOUDOMÁ.
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s tvary a druhy listů a jejich funkcí   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Název:VY_32_INOVACE_PR7_03 Strunatci – vyšší živočichové
POTÁPĚNÍ, VZNÁŠENÍ SE A PLOVÁNÍ TĚLES V KAPALINĚ
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
ORGÁNY ROSTLIN-KOŘEN A STONEK
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 7 Tematický okruhSvětelné jevy.
Název: Biologie živočichů, Poznávací zkoušení - Ryby našeho regionu
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhVeličiny a jejich.
Materiál je v souladu s RVP ZV a ŠVP.
EU - 07 – 24 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Skalský. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.07 Název pro školu:EU CH 07 Název materiálu:Směsi různorodé Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie.
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhVeličiny a jejich.
Vytvořil: Mgr. Miloslav Došek - ZŠ a MŠ Jablonec nad Nisou, Kamenná 404/4, příspěvková organizace.
ÚVOD DO DĚJEPISU III. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Jančová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Biosféra Lesy mírného pásu
VÝROBA SKLA, PAPÍRU, PLASTU
POLÁRNÍ PÁS 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Biosféra Tundry a polární pustiny
MAGNETICKÁ SÍLA A GRAVITAČNÍ SÍLA
Dopis Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Listopad 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Podzimní lucerna Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
STROMY A KEŘE III. OVOCNÉ STROMY
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s popisem, rozmnožováním a způsobem života běláska a jiných druhů motýlů. Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhMagnetismus TémaMagnety.
NERVOVÁ SOUSTAVA 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Pří_229_Savci_Králík domácí Autor: Mgr. Martina Vaculová
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.
Krajina. Krajinomalba je tradi č ní nám ě t ve výtvarném um ě ní. Jako um ě lecký druh se samostatn ě uplat ň uje po č átkem 16. století. P ř edtím se.
3.ročník Vypracovala: Mgr. Anna Emingerová
VY_32_INOVACE_04_08 Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis Název materiálu:Impresionismus Anotace: V prezentaci se žáci seznámí s pojmem impresionismus,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.
D ě lení barev II. Syté a lomené barvy Syté barvy jsou ty, které vyma č káváme p ř ímo z tuby a neobsahují p ř ím ě s bílé a č erné barvy. Jsou výrazné.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základní pojmy počítačové grafiky Autor: Mgr.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Autor: Mgr. Hana Krajčová
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
Biosféra Savany Jan Dušek.
SMYSLOVÁ SOUSTAVA Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Autor: Mgr. Helena Uhříková
Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová
Architektura tužkou a ve 3D
POVRCH KRAJINY Vlastivěda Pro 4.ročník Gabriela Mikulková 2012.
Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Mgr. Lenka Zedníková
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.14 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 14 Název materiálu:Easter Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací obor:Anglický.
V.HUGO – CHRÁM MATKY BOŽÍ V PAŘÍŽI
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s krtkem a způsobem jeho života Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání přírodního.
Anotace – Pracovní list prověřuje znalosti o určitých druzích keřů, bylin, kapraďorostů, mechorostů, hub a lišejníků. Autor - Zuzana Pištová Jazyk -
SOUTEŽ - RISKUJ! Mechanické vlastnosti kapalin (2. část)
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s tvary kořenů u různých rostlin Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – rozpoznání druhů.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_217_Hmyz s proměnou nedokonalou I AUTOR: Jana Harbichová ROČNÍK,
Geometrická abstrakce
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_168.
Autor: Mgr. Hana Krajčová
Transkript prezentace:

Jak zobrazit strom

Důkladně pozorujeme Důkladně pozorujeme Všímáme si podstatných a hlavních linií kmene, větví, jejich síly a velikosti, charakteru a růstu stromu Všímáme si podstatných a hlavních linií kmene, větví, jejich síly a velikosti, charakteru a růstu stromu Zjednodušujeme – nelze postihnout vše Zjednodušujeme – nelze postihnout vše Obr. 1

Obr. 2

Obr. 3

Nezobrazujeme jednotlivé listy tak, jak je známe. Nezobrazujeme jednotlivé listy tak, jak je známe. Listy vnímáme spíše jako různě tmavé a světlé skvrny v kresbě či různě barevné v malbě. Listy vnímáme spíše jako různě tmavé a světlé skvrny v kresbě či různě barevné v malbě. Pomocí světla a stínu zobrazujeme prostor a objem koruny. Pomocí světla a stínu zobrazujeme prostor a objem koruny.

Obr. 4

Obr. 5

Ukázky dětských prací : Ukázky dětských prací : Obr. 6

Obr. 7

Obr. 8

Obr. 9

Použité zdroje : ŠAMŠULA, Pavel. Obrazárna v hlavě. 1. vyd. Praha: SPL - Práce, 1999, 63 s. Učebnice pro základní školy (Práce). ISBN ŠAMŠULA, Pavel. Obrazárna v hlavě. 1. vyd. Praha: SPL - Práce, 1999, 63 s. Učebnice pro základní školy (Práce). ISBN Obr. č. 1http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Emirgan_04589.jpg Obr. č. 1http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Emirgan_04589.jpghttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Emirgan_04589.jpg Obr. č. 2http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Linde_von_linn.jpg Obr. č. 2http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Linde_von_linn.jpghttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Linde_von_linn.jpg Obr. č. 3http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Stubbendorf_Wildapfelbaum.jpg Obr. č. 3http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Stubbendorf_Wildapfelbaum.jpghttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Stubbendorf_Wildapfelbaum.jpg Obr. č. 4http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lines_family_sketchbook_-_Stile_and_trees.jpg ?uselang=cs Obr. č. 4http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lines_family_sketchbook_-_Stile_and_trees.jpg ?uselang=cshttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lines_family_sketchbook_-_Stile_and_trees.jpg Obr. č. 5http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Paul_C%C3%A9zanne_-_Farm_in_Normandy,_c._ _-_Google_Art_Project.jpg?uselang=cs Obr. č. 5http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Paul_C%C3%A9zanne_-_Farm_in_Normandy,_c._ _-_Google_Art_Project.jpg?uselang=cshttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Paul_C%C3%A9zanne_-_Farm_in_Normandy,_c._ Obr. č. 6,7,8,9archiv autorky Obr. č. 6,7,8,9archiv autorky