Podpořené projekty z prostředků Programu rozvoje venkova ČR (programu LEADER) 1. – 5. výzva 1. – 5. výzva Valná hromada MAS Šluknovsko 24. březen 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská Námět projektu IPRM : - Atraktivní a kvalitní život v Liberci - Rozvoj infrastruktury.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Stavební úpravy fary a vytvoření otevřeného depozita starých liturgických předmětů Pavel Lazárek – administrátor farnosti Olešnice na Moravě.
Projekty v Jednotném programovém dokumentu pro Cíl 2 (příklady - Priorita 2) Jednotný programový dokument pro Cíl 2
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Valná hromada MAS Šluknovsko Společenský klub Střelnice Varnsdorf 19. října 2013.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
OBEC ROSTOKLATY kraj :Středočeský okres :Kolín obec s rozšířenou působností : Český Brod počet obyvatel : 480.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská IPRM Liberec – Atraktivní a kvalitní život v Liberci.
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Valná hromada MAS Šluknovsko
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
MOTTO: „Chceme propojený, spolupracující, životaschopný region, který poskytuje jeho obyvatelům i návštěvníkům příležitost ke kvalitnímu a spokojenému.
Spolupráce, která přináší plody
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
Zámek Lukavec … … a jeho využití
Střednědobé hodnocení realizace SPL opatření IV.I.2
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
STUŽKONOSKAIII - areál asistenční péče Zadání DP 2005.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
projekty podporující cestovní ruch v obci Modrá
Vítáme Vás v Hlušicích. OBEC HLUŠICE Archeologické nálezy u cesty Maršovky potvrzují osídlení krajiny už od 5. tisíciletí před n.l. První písemný záznam.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Zdravé MAS = aktivní a vzdělaný venkov Ing. Marta Krejčíčková, MAS Rozkvět zahrady jižních Čech Ing. Václav Kolář, MAS Blanský les – Netolicko, o.p.s.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
DOBŘÍ(Š) V POZNÁNÍ aneb interaktivní poznání historie, kultury a přírody na Dobříši.
Název projektu: „Výstavba pavilonu E v MŠ Pod Hájem„ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Výstavba pavilonu E v.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
SDRUŽENÍ NERATOV,z.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
Vazba na Operační programy
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
„Sportovní areál U Cementárny“ - II. etapa
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výsledky projednávání
Velehrad - Centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Transkript prezentace:

Podpořené projekty z prostředků Programu rozvoje venkova ČR (programu LEADER) 1. – 5. výzva 1. – 5. výzva Valná hromada MAS Šluknovsko 24. březen 2011 Pivovar Kocour Varnsdorf

Přidělená dotace v 1. – 5. výzvě Počet podpořených žádostí Přidělená dotace Kč Celkové výdaje projektu (přínos do regionu) 1. výzva ( ) , ,-- 2. výzva ( ) , , , ,-- 3. výzva ( ) , , , ,-- 4. výzva ( ) , , , ,- 5. výzva ( ) 7 (6 + 1náhradník) , , , ,-- Celkem , , ,--

1. výzva Projekt: Vzdělávání v oblasti jezdectví a hipoturistiky Žadatel: REGIOcentrum, o. p. s., Rumburk Dotace: ,-- Kč Díky tomuto vzdělávacímu projektu získalo osvědčení 12 absolventů kursu, kteří mají předpoklad v budoucnu získat kvalifikaci „Instruktor turistických jízdáren“. Účastníci absolvovali všeobecné předměty (např. pedagogiku, psychologii, hygienu, prevenci úrazů a první pomoc), odborné předměty (vývoj a historii jezdectví, základy chovu koní, ekonomiku provozu stájí atd.), speciální předměty (teorii jízdy, přípravu jezdce) a metodickou praxi spolu s praktickou výukou pod dozorem zkušeného lektora.

1. výzva Projekt: Rozvoj venkova prostřednictvím vzdělávání v regionu Tolštejnské panství v regionu Tolštejnské panství Žadatel: Partnerství pro Český Sever, o. s., Varnsdorf Dotace: ,-- Kč Vzdělávací kurs byl zaměřen na rozvoj regionu a podnikatelských aktivit, podporu venkovské turistiky, činnost zemědělských producentů, obnovu a rozvoj vesnic a ochranu a rozvoj kulturního dědictví venkova. Témata: venkovská turistika, agroturistika, tvorba regionálních turistických produktů a marketingu, dále územní plánování obnovy a rozvoje vesnic s praktickou ukázkou strategického plánování a seznámení se s PRV ČR, poté dvoudenní exkurze na zemědělských farmách na Šluknovsku a na závěr vypracování fiktivní žádosti o dotaci.

2. výzva Projekt: Rekonstrukce ubytovacího a stravovacího zařízení Kocour zařízení Kocour Žadatel: PIVOVAR KOCOUR VARNSDORF, s.r.o., Varnsdorf Dotace: ,-- Kč Žadatel hodlá vytvořit v areálu pivovaru rekreační zónu s pestrou nabídkou služeb pro jeho návštěvníky. Předpokladem pro využití areálu v cestovním ruchu je vybudování ubytovacího a stravovacího zařízení formou rekonstrukce a revitalizace starého objektu – bývalé keramičky. V rámci projektu vzniknou 2 pracovní místa a první 4 lůžka v nově vybudovaném ubytovacím zařízení spolu se sociálním zařízením. Současně bude pořízena nová technologie kuchyně.

2. výzva Projekt: Rekonstrukce kostela sv. Kateřiny v Dolním Podluží (I. etapa) Podluží (I. etapa) Žadatel: Sdružení na záchranu kostela sv. Kateřiny, o. s., Jiřetín pod Jedlovou Jiřetín pod Jedlovou Dotace: ,-- Kč V současné době je kostel v havarijním stavu a není přístupný veřejnosti. Hrozí zde zřícení stropu a krovu celé hlavní lodě kostela. Sdružení, které má kostel v dlouhodobém pronájmu, hodlá realizací I. etapy projektu vyměnit poškozené nebo napadené části prvků krovu a statické zajištění stropu výdřevou během stavebních prací.

2. výzva Projekt: Rekonstrukce haly na uskladnění krmiv a steliv Žadatel: Ing. Jan Machač, Chřibská Dotace: ,-- Kč Ocelová hala na skladování krmiv je ve špatném technickém stavu, do objektu silně zatéká, neboť na stěnách haly chybějí posuvná vrata. Seno je vlivem vlhkosti napadeno plísní a jeho velká část je tak znehodnocena. Realizace projektu umožní žadateli uchovávat kvalitní krmivo po celé zimní krmné období. Díky kvalitnímu krmení bude moci produkovat kvalitní jatečný a plemenný skot.

2. výzva Projekt: Stavba stodoly na uskladnění krmiv Dotace: Petr Dastych, Krásná Lípa Dotace: ,-- Kč Stavba stodoly na uskladnění sena umožní žadateli uchovávat kvalitní krmivo po celé zimní krmné období. Vzhledem k ekologickému způsobu hospodaření je uchovávání kvalitního bio krmiva zásadním přínosem pro zvolený způsob hospodaření šetrného k životnímu prostředí na farmě. Budou tím také zajištěny lepší pracovní podmínky při každodenním krmení, neboť dosud se v zimních měsících se zmrzlou plachtou velice špatně manipuluje.

3. výzva Projekt: Vybudování víceúčelového centra pro sportovní a volnočasové aktivity a volnočasové aktivity Žadatel: Obec Horní Podluží Dotace: ,-- Kč Předmětem projektu bylo vybudování víceúčelového centra sportovních a volnočasových aktivit pro široké spektrum cílových skupin v objektu bývalé samoobsluhy, která je v majetku obce. Projekt umožní provozování sportovních a volnočasových aktivit žen, rodičů s dětmi, dětí z MŠ i okolních obcí, žáků spádové ZŠ z Dolního Podluží, mládeže a hráčů stolního tenisu všech věkových kategorií.

3. výzva Projekt: Obnova dětských hřišť v Dolní Poustevně Žadatel: Město Dolní Poustevna Dotace: ,-- Kč Díky projektu jsou rekonstruována a rozšířena tři dětská hřiště v Dolní Poustevně, a to hřiště základní školy, hřiště na zahradě mateřské školy a hřiště Baby klubu Krteček. Dvě z nich jsou doplněna o některé herní prvky, lavice a kreslící tabule. Třetí hřiště pro nejmenší děti bylo rozšířeno, oploceno a po obvodu vysázeny dřeviny. Do nově vzniklého hřiště byly instalovány herní a odpočívací prvky včetně nátěrů.

4. výzva Projekt: Záchrana kulturního dědictví Města Jiříkov Žadatel: Město Jiříkov Dotace: ,-- Kč Socha sv. Jana Křtitele je ve špatném technickém stavu. Díky dotaci bude moci být rozebrána, přesunuta na vhodnější místo, očištěna od nánosů vegetace, budou vyspárovány praskliny, provedeny barevné a plastické retuše, očištěny stávající sloupy u objektu, vyrobeny lucerny a poté osazeny na sloupy. Socha bude opravena podle dochovaných dobových fotografií a v souladu se zákonem o státní památkové péči.

4. výzva Projekt: Průzkum kostela sv. Vavřince v Rumburku Žadatel: Římskokatolická farnost – děkanství Rumburk Dotace: ,-- Kč Díky projektu bude vypracován stavebně historický průzkum kostela sv. Vavřince, který je u památkově chráněných objektů doporučeným dokumentem pro budoucí vyhotovení projektové dokumentace, nezbytné pro zahájení celkové stavební obnovy kostela a jeho revitalizace. Výstupem projektu bude stavebně historický průzkum, který zahrne zajištění archivních materiálů, dobové dokumentace, fotodokumentace a také půdorysného zaměření.

5. výzva Projekt: Komunitní středisko Varnsdorf KOSTŘAVA Žadatel: Sdružení VDFFREE Dotace: ,-- Kč Sdružení za pomoci dotace provede stavební rekonstrukci pronajatých prostor, v nichž vybuduje středisko vzdělávání. Příkladem vzdělávacích aktivit jsou např. počítačové kurzy, jazykové kurzy, základy podnikání, klub pro rodiče s dětmi, cvičení, kurzy šití, rukodělné kurzy, klub paličkování, pořádání besed, výstav, předvádění řemesel atd.

5. výzva Projekt: Objekt sociálního zařízení pro přírodní koupaliště v Horním Podluží v Horním Podluží Žadatel: Obec Horní Podluží Dotace: ,-- Kč Přírodní koupaliště má obec v dlouhodobém pronájmu a hodlá zchátralý areál postupně zrekonstruovat. Největším problémem je katastrofální zázemí koupaliště. Sociální zařízení je esteticky, hygienicky a kapacitně nevyhovující. Šatny jsou vybudovány na opačné straně areálu. Současný nevyhovující objekt sociálního zařízení bude přebudován z financí obce na sklad techniky a drobného materiálu.

5. výzva Projekt: Vybudování víceúčelového dětského hřiště v Lipové v Lipové Žadatel: Obec Lipová Dotace: ,-- Kč Obec Lipová hodlá vybudovat dosud chybějící víceúčelové hřiště v centru obce. Hřiště bude k dispozici dětem základní a mateřské školy a dětského domova, dále jej bude využívat také Společnost pro trvale udržitelný rozvoj pro přeshraniční spolupráci s dětmi. Vybavení hřiště bude odpovídat potřebám všech cílových skupin a potřebám volnočasového využití. Hřiště bude vybudováno na oplocené parcele, monitorováno kamerou. V nočních hodinách bude areál uzamčen.

5. výzva Projekt: Nákup hudebního nástroje – cimbálu Žadatel: Folklorní soubor Lužičan Dotace: ,-- Kč Cimbál byl kdysi na Šluknovsku nedílnou součástí lidové muziky. Soubor Lužičan chce díky pořízení nového hudebního nástroje otevřít nové možnosti v prezentaci regionálního folklóru, obohatit svůj repertoár, zkvalitnit hudební zážitek a přilákat nové muzikanty do sféry lidové hudby.

5. výzva Projekt: Zřízení expozice a muzea č. p. 19 Mikulášovice Žadatel: Město Mikulášovice Dotace: ,-- Kč Ve třetím podlaží budovy informačního centra bude vybudována výstavní expozice. Zčásti bude proměnlivá s možností okamžité výměny exponátů. Část stálé expozice bude rozdělena tematicky a svůj prostor zde dostanou instituce a spolky města z okolního regionu. Zřízení muzea bude předcházet stavební úprava a rekonstrukce elektroinstalace, plynu a topení atd.

5. výzva Projekt: Obnovení památníku padlých občanů obce Zahrady v I. světové válce na p. p. č. 43/9 a 43/17 Zahrady v I. světové válce na p. p. č. 43/9 a 43/17 Žadatel: Klub českých turistů Krásná Lípa Dotace: ,-- Kč Žadatel hodlá obnovit památník z roku 1922, v 70. letech nešetrně odstraněný. Památník bude díky dotaci opraven, chybějící části doplněny a vrátí se zpět na své původní místo. Kromě samotného památníku bude upraveno i jeho okolí. Památník se stane důstojným pietním místem a díky přeměně celého prostoru na parkovou a odpočinkovou zónu se stane atraktivní pro turisty, cyklisty i místní obyvatele.

5. výzva Projekt: Expozice církevního umění Šluknovska (náhradník) Žadatel: Římskokatolická farnost – děkanství Rumburk Dotace: cca ,-- Kč (původně požadovaná dotace bude snížena) V barokním loretánském areálu se dochovala řada cenných exponátů církevního umění. V objektu však není k dispozici vyhovující prostor, v němž by mohly být důstojně prezentovány. V pěti místnostech přízemí a pěti místnostech 1. patra vstupní budovy budou provedeny stavební práce (elektroinstalace, podlahy, dveře, venkovní okna, schodiště, strop). Po realizaci tohoto projektu hodlá žadatel instalovat stálou česko-německou expozici s výstavními a informačními tabulemi.

Děkujeme za pozornost.