Obhajoba diplomové práce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Webové rozhraní pro datové úložiště
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Brána firewall a její využití
Monitorovací systém Asistent
Vypracoval: Jiří Hlaváček
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
Přehled fondů a sbírek archivů ČR na Internetu
Systémy pro zpřístupňování eVŠKP DSPACE CZ Zpráva o české komunitě DSpace Zpracovala Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO.
Přednáška č. 5 Proces návrhu databáze
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Elektronický obchod. Požadavky na funkčnost aplikace nabídka zboží zboží se může prodávat za různé ceny (akční nabídky, sezónní výprodeje) evidence zákazníků.
Plně automatická linka pro produkci malonákladových knih
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Technologie portálu Pavel Krayzel CELN o.s.
Základy práce s počítačem – lekce V.
Požadované vybavení pro připojení a komunikaci s IS OTE (CDS)
Tvorba webových aplikací
Politika výběru elektronických zdrojů publikovaných v prostředí Internetu Mgr. Ludmila Celbová
Softwarové zabezpečení serveru
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Budování Digitální knihovny Vysokého učení technického v Brně Barbara Šímová /
Informatika Internet.
© 2009 ET NETERA a.s. URCHIN – SERVEROVÁ VARIANTA GOOGLE ANALYTICS.
Návrh nového zákona o elektronických komunikacích Hradec Králové 30. března 2004.
Ochrana aktiv v malé firmě Bakalářská práce Pavel Šnajdr – Aplikovaná informatika.
Dotyková zařízení ve výuce ​ Aktivita B2 Ing. Libor Měsíček, Ph.D.
JEDINÉ ŘEŠENÍ – OD HESEL K ČIPOVÝM KARTÁM! T-Soft s.r.o. Mgr.Pavel Hejl, CSc.
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Elektronická žákovská knížka Autor: Matěj Liederhaus Vedoucí projektu: Klára Císařová.
NAS NAS - Network Attached Storage NAS - Network Attached Storage Je to síťové datové úložiště, které bývá nejčastěji použito jako centrální úložiště dat.
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Advanced Technologies 05 Jak zabezpečit váš Web Server Martin Pavlis (MCSE, MCT) Konzultant.
Internet.  Celosvětový systém propojených počítačů  Funkce  Sdílení dat  Elektronická pošta.
BENEFIT 7 Bc. Iva Sobíková 8. října Cíl prezentace Žádosti Benefit 7+  Cílem - upozornit žadatele na záložky tohoto IS, se kterými mívají občasné.
Elektronický registr oznámení Zpracoval(a): Mgr. František Rudecký
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Dropbox je webová služba, pomocí které můžete: zálohovat a synchronizovat svá data mezi více počítači tato data sdílet i s více uživateli Dropbox můžete.
2 Petr Žitný znalosti.vema.cz 3 Báze znalostí Nová služba zákazníkům ▸Báze naplněná informacemi, ke které mají uživatelé přímý přístup Základní cíl ▸Poskytovat.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
Selektivní šifrování dat v databázích
Posuzování kvality národních internetových zdrojů
Základy práce s PC , SB 104, 9.15 – h doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kancelář: NB 246.
Síť a MS Windows.
Global network of innovation Identity a Access Management v heterogenním prostředí Marta Vohnoutová 19. dubna 2015.
Miroslav Skokan IT Security Consultant
Úvodní informace Informatika pro ekonomy II ZS 2011/2012.
Distribuovaný mail server Prezentace diplomové práce Petr Chudeš.
2 Karla Halenková Setkání uživatelů 2001 Báze znalostí produkt pro naplnění uživatelem.
Pavel Olšan & Ondřej Mrzena.  Co je server  Funkce  Verze Windows a instalace  Active Directory  Účty  DNS  DHCP  .
Zpracovatel : Bařinka Antonín Vedoucí : Dr.Ing. Horák Jiří Konzultant : RNDr. Jiří HIESS Vysoká škola báňská- Technická univerzita Ostrava Hornicko-geologická.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV10 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - SEMINÁŘ ING. JIŘÍ BARTA Operační program.
Portál jako Dynamic WorkPlace.  Cleverbee s.r.o.  společnost založena 2000  15 let zkušeností (prodej a vývoj ERP řešení)  švýcarská společnost se.
Projekty CCRJM v oblasti internetových aplikací Brno Ing. Lukáš Bačík.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Síťová spolupráce, aplikovaný výzkum inovací ve prospěch malých podniků (SBIR),,Malé podniky jsou páteří evropské ekonomiky.´´ (Evropská charta pro MP)
1 MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ V PODNIKOVÝCH SÍTÍCH Petr Janda, ICZ a. s
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Audit a řešení problémů v počítačové síti. Rozdělení údržby 1. Vzdálený dohled a monitoring celé sítě 2. Pravidelné prohlídky jedním přiděleným servisním.
Univerzitní informační systém II., Lednice 2003 Jednotná autentizace na univerzitě (LDAP) Petr Dadák
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Inf Bezpečný počítač.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Živočichopis (taxonomie) sítí
Práva uživatelů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Plně automatická linka pro produkci malonákladových knih
Centrální místo služeb 2.0
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Obhajoba diplomové práce nprap. Baculák Pavel

Zadání diplomové práce Vybrání vhodného produktu Realizovat WEB server Způsob konfigurace Analýza bezpečnostních hledisek = bezpečnostní politika serveru u zvoleného produktu Realizace firewallu Vytvoření WEB serveru pracovní skupiny

Cíl práce Výběr www serveru a zprovoznění Návrh a realizace zabezpečení serveru Návrh instalace + popis instalace serveru pro běžného uživatele Navrhnout nejlepší funkční nastavení Vzdálená zpráva serveru Realizace web serveru pracovní skupiny

Obsah práce – Jednotlivé dílčí kapitoly 1. Kapitola vysvětlil zkratky a pojmy všeobecně používané v internetovém a intranetovém slovníku 2. Kapitola výběr WWW serveru 3. Kapitola popis serveru Apache Záloha serveru Apache

4. Kapitola bezpečnostní politika serveru SSL Nastavení SSL a Apache Konfigurace přístupových práv u serveru Tvorba hesel Firewally

5. Kapitola 6. Kapitola 7. Kapitola Instalace vybraného web serveru Instalace firewallu Nastavení firewallu 6. Kapitola Vzdálená správa serveru 7. Kapitola Návrh web serveru jednotky

Výsledek práce Podařilo se mi nainstalovat, zprovoznit a správně nastavit webový server Popis instalace pro laika Instalace firewallu a jeho nastavení Vzdálená správa serveru Navrhnul jsem možné řešení realizace web serveru skupiny

Možnosti využití U vojenských útvarů k poskytování dokumentů s citlivým obsahem K další vědecké činnosti K poskytování informací všude tam kde mají síť

Otázky k obhajobě 1) 2) 3)

Objasnění otázek K otázce číslo 1. K otázce číslo 2. Národního bezpečnostního úřadu č. 56/1999 Sb. K otázce číslo 2. Přiřazení www serveru k operačnímu systému Operační systémy používané v AČR Vlastní představa obsahu webového serveru