ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ VII. přednáška

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Znalostní zázemí organizace
Advertisements

Vlivy na spotřebitele.
Cíle a postupy empirického výzkumu
Prezentace pro studenty a absolventy vysokých škol Prosím o odpověď do pátku na můj . ZEMĚDĚLSKÁ DIVIZE SKUPINY.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ I. přednáška
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování, audit Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Metodologie historického výzkumu volného času
Pro úspěch práce manažera a jím vedeného kolektivu je důležité i to, v jakém prostředí společně pracují, co je spojuje, jaké hodnoty a cíle sdílejí, jaká.
Předmět psychologie Předmět psychologie práce a organizace.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Životní způsob, životní styl, volný čas a zdraví
Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r. o.
TEMPLATE DESIGN © Proenvironmentální postoje učitelů středních odborných škol jako předpoklad pro biofilní orientaci vzdělávání.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Strategický leadership
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_03_MANAŽER_P2.
Teoretické zdroje kvalitativního výzkumu
1 Institucionalizace výzkumů veřejného mínění. 2 USA – 30. léta minulého století USA – 30. léta minulého století Evropa – po 2. světové válce Evropa –
Matematické metody v ekonomii (MME)
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
Obecné cíle vzdělávání
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ IV. přednáška
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
- Pojmy - SPSS Statistické zpracování kvantitativních šetření.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ II. přednáška Doc. Ing. Růžena KRNINSKÁ, CSc. Zemědělská fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.
Metody sociální psychologie
Hledání rovnováhy mezi podnikatelským subjektem a zákazníkem Seminář ČMS Říjen 2012.
Personální management – vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů Autor: Jméno Příjmení Téma Závěrečné práce: Vedoucí ZP:
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
1 NÁKLADOVÉ ÚČETNICTVÍ (MU_305). 2 Ing. Jaroslav Wagner, PhD. Katedra manažerského účetnictví Místnost: 285 NB KH: Pondělí 15,00 – 17,00 hod.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ III. přednáška Doc. Ing. Růžena KRNINSKÁ, CSc. Zemědělská fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.
Sekce Vliv manažerských struktur a kvality řízení podniku na jeho konkurenceschopnost v době hospodářských turbulencí. vedoucí sekce: prof. Ing. Milan.
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Personální management – vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů Autor: Jméno Příjmení Téma Závěrečné práce: Vedoucí ZP:
Androdidaktika Vzdělávání. Smyslem vzdělání je dosáhnout moudrosti, nejen prostého vědění J. A. Komenský.
1.1. Formování veřejného mínění dr.Ján Mišovič, CSc
....aneb začneme na zelené louce…
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ V. přednáška Doc. Ing. Růžena KRNINSKÁ, CSc. Zemědělská fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.
Systém řízení moderního podniku Management system of modern company
VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1133Ročník:2. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Personální činnosti Téma:
FIREMNÍ KULTURA.
H u m a n r e s o u r c e s OD a implikace do oblasti HR - řízení lidských zdrojů Michaela Vojtková.
Metodická východiska pro utváření hodnotových postojů ve školní třídě Bc. Jana Kocourková.
Management Přednáška 5: - Výběr a rozmístění pracovníků
HYPOTÉZY „Hypotéza není ničím jiným než podmíněným výrokem o vztazích mezi dvěma nebo více proměnnými. Na rozdíl od problému, který je formulován v.
Podniková kultura Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
6. Profesní kompetence jako pracovní způsobilost Dagmar Svobodová.
Marketingové informace a marketingový výzkum. Marketingový informační systém sběr informací třídění informací analyzování informací distribuce informací.
Autorita Schopnost získat si respekt podřízených. Rozlišujeme formální, neformální a odbornou autoritu Autoritativní styl řízení Styl řízení založený.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Management a řízení hotelu Název vyučovací oblasti:Managerské funkce Ročník / obor studia:IV.
Model struktury strategického managementu
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA, O.P.S.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie PREZENTAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI MANAŽERA VE VYBRANÉM PODNIKU.
Sociologie pro SPP/SPR
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
České Budějovice, červen 2016
Obhajoba diplomové práce
Téma Závěrečné práce: Personální management – vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů Autor: Jméno Příjmení Vedoucí ZP:
Standardy pro základní vzdělávání
KVALITATIVNÍ VÝZKUM - ÚVOD
Zpracovala Ing. Lenka Hřibová, říjen 2017
Podniková kultura a manažerská etika
UNIVERZITA KARLOVA Fakulta tělesné výchovy a sportu Téma bakalářské práce: Úroveň rychlostních schopností a agility u elitních hráčů fotbalu (15-17 let)
Teoretické zdroje kvalitativního výzkumu
Transkript prezentace:

ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ VII. přednáška Doc. Ing. Růžena KRNINSKÁ, CSc. Zemědělská fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

aby každý člověk byl celistvě vzdělán, Motto pro rozvoj lidského potenciálu: „Za druhé si přejeme, aby každý člověk byl celistvě vzdělán, správně jsa vycvičen nikoli jen v nějaké jediné věci, nebo v několika málo, nebo ve mnohých, nýbrž ve všech, které dovršují podstatu lidskosti…“ J. A. Komenský

CÍL PŘEDNÁŠKY zachycení nových vývojových trendů rozlišení úrovní mikroprostor (subjekt) mezoprostor (objekty) makroprostor (prostor) nové směry výzkumu zemědělského managementu

MAKROPROSTOR KULTURA REGIONÁLNÍ KULTURA GLOBÁLNÍ KULTURA V ÚROVNI ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ KULTURA pochopení kulturních symbolů posílení tvůrčích schopností REGIONÁLNÍ KULTURA nalezení identity osobnosti posílení podnikové kultury GLOBÁLNÍ KULTURA multikulturnost globálních firem

Ř Í Z E N Í L I D S K Ý C H Z D R O J Ů N A Ú R O V N I M A K R O P R O S T O R U Archetypální symboly - přijetí minulosti Vzory a symboly - zakořenění v přítomosti Interkulturální management - zajištění budoucnosti

NOVÉ SMĚRY PRÁCE S LIDSKÝM KAPITÁLEM VYŽADUJE: vzdělání v kulturologických aspektech popis současné reality novými metodami doplnění objektivních faktů a kauzálních vztahů za pomoci postmoderních přístupů

KONCEPCE VÝZKUMU POZITIVISTICKO-VĚDECKÁ orientace na objektivní fakta a kauzální vztahy využívání kvantitativních metod CELOSTNÍ - HOLISTICKÁ interpretace subjektivních konstrukcí orientace na kvalitativní výzkumné metody

TEST BARVOVĚ SÉMANTICKÉHO DIFERENCIÁLU (TBSD) NOVÁ METODA VÝZKUMU KVANTITATIVNÍ METODY TEST BARVOVĚ SÉMANTICKÉHO DIFERENCIÁLU (TBSD) KVALITATIVNÍ METODY

POUŽITELNOST TBSD zjištění profilu osobnosti vyhodnocení hierarchie vědomé a nevědomé stránky osobnosti popis podnikové kultury zjištění sdílených hodnot v societách objasnění postojů vedoucích k jednání a chování a jiné...

Porovnání kulturologických dimenzí současného zemědělského managementu a současného českého managementu

Kulturní dimenze zemědělského managementu (manažeři – manažerky)

Kulturní dimenze zemědělského managementu (agronomové – zootechnici)

ZÁVĚRY VÝZKUM ZEMĚDĚLSKÉHO MANAGEMENTU stav zemědělského managementu je obdobou českého managementu obecně potvrzení rozdílů mezi světem žen manažerek a mužů manažerů

ZÁVĚRY VÝZKUM ZEMĚDĚLSKÉHO MANAGEMENTU významný rozdíl profesních skupin zootechniků a agronomů societa soukromých zemědělců má kulturní dimenze nejblíže profesní skupině agronomů

CELKOVÉ ZÁVĚRY zemědělský management jako societa v meziprostoru dokladoval souvztažnost subjektu s prostorem kulturní dimenze jako projev postojů a jednání popis současné reality jako předpoklad žádoucích změn

D ě k u j i z a p o z o r n o s t .