Střední Amerika Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_035

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lidské tělo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Advertisements

EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: Inovace školství Šablona - název: III. Využiti ICT Číslo: III/2 Inovace.
SADA č. VIII Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 11 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Co vím.
ZKOUMÁNÍ PŘÍRODY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Krevní oběh Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Liberecký kraj Vlastivěda 4. a 5. ročník.
Software Dělení programů.
STAVBA ZEMĚ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
SLUNCE Přírodověda 5.ročník Gabriela Mikulková 2012.
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Předmět: Zeměpis EU peníze školám
VY_32_INOVACE_406, 21. sada, Přírodověda
Jižní Amerika Laplatské země
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_054
Pohoří Evropy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Austrálie obyvatelstvo
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_022
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace a informační gramotnosti I/2
Podstatná jména 4. ročník
Rodina a její podoby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Drápalová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
EU - 07 – 24 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Skalský. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
VY_32_INOVACE_31_ Prvouka 3.ročník Polní plodiny
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_008.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_031.
Vodstvo Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_044.
Jižní Amerika Tropické země
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavlína Marková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
ZEMĚ VE VESMÍRU 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Bezpečný internet Je důležité vědět, jak si chránit své zdraví i zdraví počítače a správně a bezpečně se u něj chovat.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_012.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_001
Evropa Podnebí Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_003
VY_32_INOVACE_440, 22. sada, Prvouka
Vzdělání 179,7 km2 1/3 zemského povrchu obr. 1
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace seznamuje žáky se základní sestavou PC a dalšími.
Magnetické vlastnosti látek
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_024.
Měření fyzikálních veličin – Měření hmotnosti
Projekt MŠMT ČR EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_419, 21. sada, Přírodověda
VY_32_INOVACE_433, 22. sada, Prvouka
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_155 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová Předmět.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_026.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_128 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová Předmět.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_125 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová PředmětZeměpis.
Velká písmenaVY_32_INOVACE_ČJ-M 8.,9.18. Anotace: V prezentaci žáci procvičují své znalosti o psaní velkých písmen Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_145 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová Předmět.
VY_32_INOVACE_14_Jan Amos Komenský Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_057
Přírodní krajiny Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_049.
Evropa ochrana přírody
Evropa Členitost, Povrch Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice
VY_52_INOVACE_03/2/4_ZEMĚPIS Státy střední Ameriky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2 –
AMERIKA POLOHA,ROZLOHA, ČLENITOST
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_032.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_028.
VY_32_INOVACE_ 11_ Ohraničení ČR (1) (2) (SADA ČÍSLO 6)
Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Mgr. Lenka Zedníková
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Austrálie Podnebí Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_042
Ekologická katastrofa ARALSKÉHO JEZERA
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM  Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_132 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová PředmětZeměpis.
Transkript prezentace:

Střední Amerika Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_035 Obrázky z klipatrů Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_035

Mapa Střední Ameriky Obr.1 http://mapasveta.info/amerika/stredni_amerika_mapa.html Obr.1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Státy Střední Ameriky Ostrovy Karibského moře Haiti Portoriko Bahamy Kuba Jamajka Dominikánská r. Haiti Portoriko pevninské státy Mexiko Guatemala Honduras Nikaragua Panama Kostarika Belize Salvador Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Mexiko Kordillery Sonorská poušť tropické nížiny poloostrov Yucatán sopka Popocatepetl hl. město–Ciudad de Mexico španělština hispánci utíkají do USA sombrero Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Mexiko - hospodářství zemědělství těžba ropy, stříbra turismus – pozůstatky Aztécké a Mayské kultury -Karibské moře mexická kuchyně – tortilla fazole tequila Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Státy Střední Ameriky Belize – deštné lesy, bažiny Honduras – nejchudší, banánová republika Guatemala – sopky, pyramidy Nikaragua - 2. největší z. žraloci v jezeře Nikaragua. Kostarika – nejrozvinutější – 93% gramotných káva, NP Panama – Panamský průplav (viz vodstvo Ameriky) Autor Matthew Landry, , [cit. 2011-12-07]. Dostupné na www : < http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Arenallong.jpg >. Obr.2 Kostarika vulkán Arenal Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Ostrovy Karibiku Tropické podnebí, pasáty, hurikány, cukrová třtina, ananas, banány, koření tabák, cestovní ruch, sportovci Bahamy Kuba Jamajka Dominikánská r. Haiti Portoriko http://mapasveta.info/amerika/karibik_mapa.html Obr.3 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Kuba Jedna z posledních totalitních komunistických zemí. A její bývalý kubánský prezident (v čele od r.1959) a tajemník Komunistické strany Fidel Castro Hlavní město Havana krize hospodářství - embargo kubánské doutníky rum turistika http://cs.wikipedia.org/wiki/Fidel_Castro Obr.4 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Neočíslované obrázky jsou z klipartu Zdroje obrázků: Neočíslované obrázky jsou z klipartu obr. 1: Autor neuveden., [cit. 2011-12-7]. Dostupné na WWW: < http://mapasveta.info/amerika/stredni_amerika_mapa.htm >. obr. 2: Autor Matthew Landry, [cit. 2011-12-07]. Dostupné na www : < http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Arenallong.jpg >. obr. 3: Autor neuveden, [cit. 2011-12-7]. Dostupné na WWW: < http://mapasveta.info/amerika/karibik_mapa.html >. obr. 4: Photo: Antonio Milena – Abr Editing: Lucas (crop, blur, flip, color, modify). Creative Commons Uveďte autora 3.0 Brazílie [cit. 2011-12-7]. Dostupné na WWW : < http://cs.wikipedia.org/wiki/Fidel_Castro >. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.