Program profesionalizace rozhodčích v ČSLH Vladimír Mana.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sportovní trénink 6 Taktika František Langer FTK UP Olomouc.
Advertisements

SPORT V ČESKÉ REPUBLICE OD ROKU 2012
Management sportovního klubu © Nymburk 2012
Bezpečnost, bezpečnostní hrozby a rizika
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
ZMĚNY V SOUTĚŽÍCH PŘÍPRAVEK. Motto:,,Neberme dětem radost ze hry, oni nám to vrátí“ Proč změny v soutěžích přípravek?  zapojení všech hráčů do hry 
Nepropásni svou šanci a staň se SPARŤANEM!. Pokračuj i Ty ve stoleté a Zlaté tradici…
I. OFICIÁLNÍ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ OBCÍ V SO ORP KUTNÁ HORA GASK 12. ČERVNA 2014 PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Projekt Svazu měst a obcí reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B
Předmět psychologie Předmět psychologie práce a organizace.
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
SOUČASNÝ VÝVOJ V EUROZÓNĚ (v kontextu konkurenceschopnosti)
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
Staň se rozhodčím softballu. Pojď se stát rozhodčím softballu Chceš se věnovat softballu jinak než jen jako hráč? Chceš být součástí důležitých zápasů?
Začali to Finové Do České republiky se florbal dostal třemi různými cestami. Vůbec první setkání s florbalem v České republice se událo díky výměnnému.
Vítejte sportovní fanoušci Předvedu Vám desatero pravého sportovního fanouška. Snažil jsem se, aby tato pravidla byla využitelná nejen pro fotbal či hokej.
Taktická příprava Michal Lehnert.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Financování politických stran a regulace politických kampaní Prorůstání ekonomiky a politiky Vladimíra Dvořáková CESTA Praha, , hotel Jalta.
HOKEJOVÁ SOUČASNOST U NÁS
Boj proti fotbalovému násilí filosofie, právní rámec a role jednotlivých subjektů Ivan Langer ministr vnitra.
Basketbal Basketbal, česky též košíková, je kolektivní míčový sport, ve kterém se dva týmy s pěti hráči na hřišti snaží získat co nejvíce bodů vhazováním.
Manažerské rozhodování Zvládání sporných situací s respektem.
Alexander Ovechkin Navrátil Filip 8.A.
Technika řízení LH Přednáška 4 Vladimír Mana. Řady a předpisy ČSLH Soutěžní řád Disciplinární řád Registrační a přestupní řád Směrnice o licencích rozhodčích.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
Město – atraktivita pro investory. 1. Zhodnocení pozice – cíl 2. Krátkodobá atraktivita – zvýhodnění investorů, +, - 3. Dlouhodobá atraktivita.
Záměr založení 16. odborné sekce Rady kvality ČR „KVALITA V ENERGETICE“ Daniel Jarchovský, ČEZ, a. s. Praha,
Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační strategie Manfred Hellmich Inovace 2006 Praha 5. prosince 2006.
Vize softballových soutěží. Co chceme ? Co je cílem ? Pozvednout a rozšířit povědomí o softballu Vytvořit mediální obraz našich nejvyšších soutěží Vytvořit.
INOVACE 2011 Pražská rada pro výzkum a ekonomiku (PRVEK) Bohuslav Svoboda Primátor hl. m. Prahy
Prezentace pro borce Trenéři: Kulatka, Kain FK Brandýs-Boleslav roč FK Brandýs-Boleslav roč Březen 2010.
Extraliga juniorů a juniorek Co je cílem ? Extraliga juniorů a juniorek – kvalitativně a prezentačně druhé nejlepší soutěže po Extraligách mužů.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Řízení sportovního tréninku
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
HISTORIE - DATA 1840 První fotbalová pravidla
Technika řízení LH Přednáška 3
VZDĚLÁVACÍ POLITIKA.
Technika řízení LH Přednáška 2 Vladimír Mana. Vybavení a výstroj rozhodčího Brusle Přilba a chránič očí Ostatní chrániče Dres a kalhoty Píšťalka Ostatní.
Základy koncernového práva MV608K Právo obchodních společností 1.
Motorické učení a jeho fáze Marie Blahutková. Motorické učení Proces získávání pohybových dovedností pomocí opakování Docilita – schopnost motorického.
1. Na fotbalovém stadionu není vhodné místo na vedení konverzace. 2. Neházíme dýmovnice, dělobuchy, pyrotechniku. 3. Do řady vchází první muž čelem k.
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
Vybrané sportovní soutěže organizované v rámci Hasičského záchranného sboru České republiky 2011.
ŠVÝCARSKÝ SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ A MOŽNÉ INSPIRACE Z NĚJ PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM
Platforma pro sociální bydlení: Prevence ztráty bydlení a potřeby lidí bez domova 27. leden 2015 Jan Milota.
Ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR 1.  nová forma preventivního působení za účelem předcházení protiprávnímu jednání,
Organizace soutěže „Regionální potravina“ Jana Brázdilová Seminář – Význam a propagace regionálních potravin 2010.
17. ŘVH FAČR Praha, Struktura použití členských příspěvků.
Vítejte v klubu HC Bobři Valašské Meziříčí
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
NEPROFESIONÁLNÍCH KLUBŮ
ROZVOJ ŽENSKÉHO FOTBALU
Otakar Mestek, Michal Blažej
HOKEJBALPROTI DROGÁM SK KELTI 2008 Roman Novák
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
Kybernetická kriminalita
Stručná informace o plnění Národní strategie BESIP 2020
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Hokej Patrik Bařica 5.B.
SOUTĚŽE PŘÍPRAVEK Mgr. Pavel Hudeček 1. Krajská Grassroots konference.
REORGANIZACE TŘETÍ LIGY
Bod č. 7: Částečné zrušení usnesení přijatého na 19
Zralostní model SK Florbal Benešov: komentář 2018
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Program profesionalizace rozhodčích v ČSLH Vladimír Mana

Význam profesionalizace rozhodčích v ledním hokeji potřebuje profesionální sport profesionální subjekty a jedince? co vlastně znamená „být profesionálem“?

Lední hokej jako sport se specifickými prvky sport s poměrně složitými a neustále se vyvíjejícími pravidly rychlý sport obsahující riziko vážných zranění vyvíjející se systém řízení některých soutěží divácky atraktivní sport sport, ve kterém padá více branek, než ve fotbale

Historická pozice rozhodčích ledního hokeje v Československu a v České republice pozice rozhodčího v kolektivních sportech (rozhodčí – novinář – fanoušek a divák) kolektivnost a kolegialita rozhodčích LH – realita, minulost nebo mýtus? systém řízení rozhodčích – celostátní a regionální úroveň systém udělování a aktualizace licencí rozhodčího LH pozice ARLH pozice APK LH

Fenomén NHL pojetí profesionalismu „za mořem“ vnímání ledního hokeje a jeho jednotlivých subjektů veřejností a novináři vztahy klubů (hráčů) a rozhodčích

Profesionalizace rozhodčích v evropských hokejových svazech aktuální situace v evropských státech výměnný program při řízení národních soutěží LH

Začátky profesionalizace rozhodčích v ČSLH jednání s vedením ČSLH a APK LH první skupina profesionálních rozhodčích ČSLH rozšíření o tzv. „junior-profi“ skupinu

Šest sezón budování týmu profesionálních rozhodčích vývoj počtu profesionálních rozhodčích a jejich nasazování do soutěží vývoj smluvního vztahu profesionálních rozhodčích a ČSLH

Aktuální problémy profesionálních rozhodčích ČSLH malá jistota ve smluvních vztazích (absence smluvního vztahu s opcí apod.) profesionál pouze na 9 měsíců – nejde jen o peníze

Budoucnost profesionálních rozhodčích ledního hokeje zkušenosti opakovaně potvrzují, že profesionalizace vede ke zkvalitnění práce rozhodčích počáteční dynamický vývoj se v posledních letech zastavil (je důvodem pouze ekonomika nebo také něco jiného?) systém je nastaven správně, je potřeba pracovat na jeho dalším rozvoji

Děkuji za pozornost.