Projekt eTwinning 2011/2012 ZŠ J. A. Komenského Louny - Česká republika ZŠ Vajanského Lučenec - Slovenská republika.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Advertisements

 Vybraný scénář : Observe and create a resource  Třídy: 2.A a 3.B  Věk žáků: let  Vyučovací předmět: španělský jazyk (úroveň A1 – A1+)  Téma/
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Doba trvání : březen 2013 – únor 2015 Počet zapojených zemí: 9 Počet pilotních škol z ČR: 5 Počet asociovaných škol v ČR: 16 Finančně podpořeno z grantu.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Interaktivní Evropa děti pro děti
Studentská inovace praxí Jana Mina ř íková, 5. NŠ-NJ.
NAŠE DOSAVADNÍ ZKUŠENOSTI S PŘEDMĚTEM NOVÉ METODY VZDĚLÁVÁNÍ.
Nové formy vzdělávání ve veřejné správě Závěrečná obhajoba mé práce Laňková Gabriela LAN0020.
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Evropské vlajky 5. ročník
V letech 2010 – 2012 na škole probíhá projekt Comenius The European START: Solutions through Tales and ART.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
VLED Vzdělávání v lesnických disciplínách. Podstata projektu Vytvoření unikátního vzdělávacího kurzu s 10 studijními programy se zaměřením na lesnické.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU. PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29.
Podpora poradců Podpora poradců
COMENIUS FIT FÜR EUROPA ZŠ Mendelova, Karviná, Česká republika ZŠ Hurbanova, Martin, Slovensko Lucas-Cranach-Schule, Gotha, Německo.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
CULTIVATE: Evropská informační síť pro oblast kulturního dědictví Vít Richter Národní knihovna ČR Olomouc, listopad 2001.
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
Autoevaluační nástroje na naší škole
MALOVÁNÍ. CO JSOU TO SLOŽKY A SOUBORY HLEDÁNÍ OBRÁZKŮ NA INTERNETU.
EVROPSKá UNIE.
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Vyhledávání českých regionů a měst uživateli Google autor bakalářské práce: Markéta Návratová vedoucí bakalářské práce: doc. Dr. Ing. Jiří Horák BAKALÁŘSKÁ.
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
SKUPINA 2.B BETA Studentský projekt – shrnutí dosavadní práce + plány na další výstupy.
COMENIUS Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Průřezová témata klíčových kompetencí
ETWINNING & COMENIUS PROJEKTY SPOLUPRÁCE NA DÁLKU.
Naučíme vás komunikovat ?!
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Ivana Brabcová. ZŠ Ľudovíta Štúra, Modra (SK) Stanislava Bojkovská Šk.rok 2005/2006  Projekt probíhal v německém, českém, slovenském jazyce.  Naším.
Jitka Bláhová, Univerzita Hradec Králové
Projekt celoživotního učení Comenius Partnerství škol SOŠ a SOU Šumperk, Gen. Krátkého –
STŘEDNÍ EVROPA EO – OP VK – III/2 ICT DUM 5
ICT ve výuce jazyků Petr Caloň Masarykovo gymnázium Příbor.
MAPOVÁNÍ ŠKOLY ŠKOLA PRO DEMOKRACII. PRÁCE S KRITÉRIEMI ♦ s materiálem škola pro demokracii jsme pracovali v měsících únor a březen ♦ do práce byli především.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
PODNEBNÉ PÁSY Mgr. Petra Pitelková Základní školu v okrese Praha-západ navštěvuje 762 žáků. ZŠ HOSTIVICE U Zámecké zdi 1704.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-11 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Zkušenosti z Maďarska a dalších zemí. National Talent Programme přijmutý Parlamentem v roce 2008 Hungarian Genius Program financován z EU fondů TalentPoints.
Výsledky mezinárodního výzkumu OECD PISA prosince 2010.
ICT pro 1. stupeň Vytvořil: Tomáš Kováč. Práce s vyhledávačem Google Jak vyhledat přesné informace. -vyhledat dané heslo -ikona nastavení.
Příprava učitele i samotná práce žáků v hodině probíhá ve výukovém prostředí iTřída. iTřída je nástroj, který umožňuje atraktivnější výuku, jednodušší.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Projekty pro žáky Art & Design in Our Lives – KA2
Máme rádi Pardubice Pohlednice z Pardubic
ŠKOLA PRO DEMOKRACII.
Výsledky mezinárodního výzkumu OECD
Strategie EU pro Podunají
Plánování prvních kroků
NÁZEV ŠKOLY: AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_17 TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Science Meets Art - SMART
Jméno učitele | číslo kurzu
Projekt ERASMUS
WORKSHOP Metody práce s informacemi v online prostředí
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Pracovní setkání IKAP, Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I – Učíme se ze života pro život Ing. Zvolánková Adéla Bc. Rabasová.
Transkript prezentace:

projekt eTwinning 2011/2012 ZŠ J. A. Komenského Louny - Česká republika ZŠ Vajanského Lučenec - Slovenská republika

Cíle projektu poznávat zajímavá místa v Evropě rozvíjet dovednosti ve vyhledávání, třídění a zpracování informací rozvíjet sociální dovednosti pro kooperaci rozvíjet kompetence k řešení problémů, k učení účelně využívat prostředky ICT rozvíjet dovednosti pro práci v Google aplikacích a programech na tvorbu videa prohlubovat přátelství mezi žáky i učiteli

Naše úkoly vymyslieť názov a hlavné postavy projektu - žiaci na spoločnom stretnutí v Lučenci zoznámiť sa s prostredím TS a PhotoStory - žiaci na spoločnom stretnutí stanoviť harmonogram a postup - žiaci a učitelia vytvoriť webové stránky projektu - učitelia spracovať putovanie Luny a Lonča po vopred stanovených štátoch - žiaci vytvoriť záverečnú spoločnú prezentáciu v prostredí Google dokumentov - žiaci vytvoriť prezentáciu projektu v prostredí Google dokumentov - učitelia evalvovať projekt v prostredí Google dokumentov - žiaci a učitelia

Harmonogram projektu Listopad společné setkáni v Lučenci - stanovení názvu, postupu a harmonogramu projektu, seznámeni se s prostředím PhotoStory a TS vytvoření webových stránek Prosinec zpracování putovaní Luny a Lonča po Německu a Ukrajině Leden zpracování putovaní Luny a Lonča po Francii a Moldavsku a Rumunsku Únor zpracování putovaní Luny a Lonča po Švýcarsku, Itálii,Srbsku Březen zpracováni putováni Luny a Lonča po Rakousku a Maďarsku Duben vytvořeni závěrečné společné prezentace o navštívených místech, evaluace projektu

Kdo je Luna 14 letá dívka, která pochází z Loun Luna ztratila paměť, nachází kamarády v ZŠ J.A. Komenského v Lounech) Má u sebe jen fotografii chlapce.... kamarádi z Loun poznávají Lonča z Lučence Luna se vydává hledat Lonča po Evropě, bere to trošku oklikou přes Německo, Francii, Švýcarsko, Itálii a Rakousko

Kto je Lončo chlapec veľmi tvrdohlavý,vtipný a v jeho vnútri drieme budúci génius je to mladý budúci "podnikateľ ",ktorý nedáva pozor na hodinách geografie, preto sa vybral za svojou kamarátkou Lunou opačným smerom... postupne sa ju vydáva hľadať cez Ukrajinu,Moldavsko,Rumunsko,Srbsko a Maďarsko...tu zažíva svoje dobrodružstvá.

1. webová prezentace

2. Putování Luny stanovit lokality, které Luna v jednotlivých státech navštíví... BRAINSTORMING vytvořit Google dokument a rozdělit si lokality... LOSOVÁNÍ vyhledat informace a volně dostupné fotografie o jednotlivých lokalitách lokalitách.... vyhledávání, třídění a zpracovávání informací Všechny informace zapsat do jednoho společného textového dokumentu - práce v týmu Z dokumentu vytvořit scénář fotostory - práce v týmu vytvořit fotostory - práce s ICTnástroji umístit fotostory prostřednictvím youtube na stránky projektu.... sdílení informací

Co na to v Lučenci ??? vyřešit úkoly videokvízu... vyhledávání informací vytvořit mapu putování Luny... práce se softwarem na tvorbu myšlenkových map

Jak jsme tvořili....

Naše PhotoStory

3. Putováni Lonča vybrať štáty a lokality,ktoré Lončo navštívi...Brainstorming vytvorenie Google dokumentu vyhľadávanie informácií a fotografií a štátoch a mestách...vyhľadávanie a spracovanie informácií informácie zaznamenať do jedného dokumentu...skupinová práca vytvoriť dokument v programe fotostory...skupinová práca,práca s ICT nástrojmi umiestnenie fotostory na stránku projektu...skupinová práca, zdieľanie informácií,práca s ICT nástrojmi

4. Společná prezentace vytvorenie spoločnej česko - slovenskej prezentácie o putovaní Luny a Lonča po Európe Louny - spracovávajú štáty, po ktorých putoval Lončo Lučenec - spracováva štáty, po ktorých putovala Luna

Evaluace projektu vytvoření evaluačního dotazníku - učitelé hodnocení projektu - žáci - sebehodnocení

Bonus :) Louňáci vytvořili animaci putování Luny a Lonča po Evropě

Stratení v Europe?????