Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

MLÁDEŽ v AKCI program EU pro neformální výchovu a vzdělávání.
Příklady podpořených projektů z programů EK a jiných Praha Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR.
Evropa pro občany Obecné informace Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR.
Komunitární program PROGRESS
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
ECVET v Programu celoživotního učení
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
© Interface Wien GmbH Interface Wien GmbH Vítejte v Interface Wien!
Evropská kulturní agenda Možnosti podpory mezinárodních kulturních projektů Eva Žáková Rakouské kulturní fórum Praha 22. května 2012.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Národní program podpory cestovního ruchu 2010 – 2013 Podprogram Cestovní ruch pro všechny 16. února 2010.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
Program “Evropa pro občany” Evropská komise Vzdělání a kultura.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum:
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
MLÁDEŽ V AKCI Největší evropský grantový program na podporu neformálního volnočasového vzdělávání mládeže.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Dům zahraniční spolupráce Mládež v akci. Erasmus+ - Mládež v akci Obecné cíle Rozvíjet kompetence (znalosti, dovednosti a postoje) mladých lidí a pracovníků.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Církve a předsednictví Jak se církve v ČR připravují na české předsednictví v Radě EU.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Program Evropa pro občany
Evropa pro občany Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR.
MLÁDEŽ V AKCI Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Co je program Mládež v akci?
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Evropa pro občany Obecné informace Ústí nad Labem.
Program EU MLÁDEŽ V AKCI. Program Mládež v akci  tvoří rámec Evropské unie pro podporu neformálních vzdělávacích aktivit pro mladé lidi  pro období.
Tandem Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem Koordinační centrum česko-německých.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
GRUNDTVIG VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Zuzana Kozáková/
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
Evropa pro občany Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová Svaz měst a obcí ČR.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
Příklady podpořených projektů Evropa pro občany a další možnosti Plzeń Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
Program Mládež v akci Program Evropské unie na podporu neformálního vzdělávání.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA ….
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Co je program Mládež v akci?
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Komunitární program PROGRESS
Transkript prezentace:

Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012

2 Twinning - nové služby pro obce -registrace uživatelů v rubrice „Moje partnerství“: -odebírat elektronický zpravodaj -spravovat partnerství svého města přímo on-line na webových stránkách -interaktivní mapa partnerské spolupráce českých obcí na základě aktualizovaná databáze -poradenství v oblasti partnerské a mezinárodní spolupráce měst -vyhledání partnera v zahraničí Projekt je realizovaný s podporou z programu E Ú “ Eur ó pa pre občanov “, k ó d projektu 2010 – 2826 /

Publikace

5 Možnosti podpory projektů partnerské a mezinárodní spolupráce měst Komunitární programy EU (např. Evropa pro občany, Kultura 2007, Mládež v akci, Progress, Partnerství Comenius Regio apod.) Programy přeshraniční spolupráce (podpora cestovního ruchu, ochrana životního prostředí, kulturní projekty apod) Operační program Nadnárodní spolupráce (Central Europe) Program Švýcarsko-české spolupráce Mezinárodní visegrádský fond – Malé projekty

Financování projektů partnerské a mezinárodní spolupráce měst Mládež v akci (Youth in Action) Určený pro: mladí lidé od 13 – 28 (30) let, pracovníci s mládeží, organizacím pracujícím s mládeží, samosprávám, institucím zaměřeným na oblasti mimoškolního vzdělávání Program celoživotního učení (Lifelong Learning) Comenius – předškolní a školní vzdělávání Program je určen žákům, studentům, učitelům a pedagogickým pracovníkům, projekty partnerství škol Partnerství Comenius Regio předávání zkušeností a spolupráci na úrovni obcí a regionů v oblasti vzdělávání 6

Program Evropa pro občany -Zaměření, cíle a priority -Podpora evropského občanství a demokratických hodnot -Prohloubení porozumění mezi různými kulturami -Porozumění Evropské unii, jejich hodnot a jejího vlivu na běžný život -Motivace občanů k větší angažovanosti ve veřejném životě Priority na r. 2013: - zvyšování povědomí o hodnotách a právech občanů EU a o příležitostech, které EU nabízí - podpora zapojení občanů do demokratického života EU. Rok 2013 – Rok evropského občanství 7

Oprávněné zúčastněné země Členské země EU Chorvatsko Makedonie Albánie Bosna a Hercegovina Černá Hora Srbsko 8

Projekty na podporu partnerské spolupráce měst Programu Evropa pro občany Akce 1 Aktivní občané pro Evropu Opatření 1.1 Setkání občanů -jednorázové projekty partnerských měst -výše grantu: min. 5 tis. EUR, max. 25 tis. EUR - minimálně 2 partneři z oprávněných zemí, min. 25 pozvaných účastníků -max. délka aktivity: 21 dnů 9

Projekty na podporu partnerské spolupráce měst Programu Evropa pro občany Akce 1 Aktivní občané pro Evropu Opatření 1.2 Sítě partnerských měst -délka projektu max. 24 měsíců -min. 4 projektoví partneři ze 4 oprávněných zemí -Počet zapojených účastníků do projektu min. 30 -Výše grantu: min. 10 tis. EUR, max. 150 tis. EUR 10

Projekty občanské společnosti Akce 1, Opatření 2.1 Projekty občanů Cíl: Podporovat zapojení občanů na místní úrovni, stimulovat dialog mezi evropskými občany a evropskými institucemi, povzbuzovat aktivní účast občanů na evropské úrovni -výše grantu: min. 100 tis. EUR, max. 250 tis. EUR -min. 5 zúčastněných zemí -min. 200 zapojených účastníků 11

Projekty občanské společnosti Akce 2 – Aktivní občanská společnost v Evropě -projekty evropských občanských organizací, sítí občanských organizací, think-tanků apod. -Projekty zaměřené na témata obecného evropského zájmu a dopadu evropských politik -Konference, semináře, diskuse, průzkumy veřejného mínění, analýzy apod. 12

Připomenutí obětí nacismu a stalinismu Akce 4 Aktivní evropká paměť Podporované projekty: -Ochrana hlavních míst a památníků spojených s masovými deportacemi, bývalými koncentračními tábory a jinými dějišti nacistického masového mučení a vyhlazování, archívů dokumentující tyto akce a udržovaní památky obětí -Výše grantu: min. 10 tis. EUR, max. 55 tis. EUR -Délka trvání projektu max. 12 měsíců 13

Očekávané výzvy Akce 1 Aktivní občané pro Evropu Opatření 1.1 Setkání občanů partnerských měst 1.únor, 1 červen, 1. září 2013 Opatření 1.2 Sítě partnerských měst 1.únor, 1 září 2013 Akce 2. Opatření 2.1 – Projekty občanů 1. června 2013 Akce 4 – Aktivní evropská paměť 1.červen

Kontaktní místa programu Evropa pro občany Český národní kontaktní bod Kateřina Hamplová Odbor informování o evropských záležitostech úřadu vlády Svaz měst a obcí ČR Gabriela Hůlková

Podpora spolupráce ČR - SRN Podpora projektů s německými partnery: Česko-německý fond budoucnosti Programy organizace TANDEM Program „Odmalička“ – Společný program česko- německých setkávání pro děti - spolupráce českých a německých mateřských škol Program „Rozjeď to s Tandemem“ podporuje mimoškolní projekty mládeže, výměny mládeže 16

17 Kontakty Kancelář Svazu Oddělení vnějších vztahů Gabriela Hůlková Telefon: