Automatické předvádění Víte, jaké bohatství se skrývá v jednom litru piva?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lidské tělo v číslech a pod mikroskopem
Advertisements

Vitamíny a jejich význam ve výživě člověka
Lidské zdraví a potrava - pokračování
VÝŽIVA – základní složky potravy
Metabolismus Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 8. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními pojmy a informacemi o funkci metabolismu člověka.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Látkové složení lidského těla- prvky
OBSAH VITAMINŮ A MINERÁLNÍCH LÁTEK V PIVU
Vitamíny.
Zásady výživy sportovce
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
; Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_03
Didaktické testy pro ověřování znalostí
VY_32_INOVACE_VkZ Základní složky potravy
Zdravá výživa VY_32_INOVACE_20 - ZDRAVÁ VÝŽIVA.
Ovoce – Význam ve výživě
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Rozdělení potravin „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“ 40, Ing.Miroslava Prchalová, Potraviny.
Vitamíny Přírodní látky složité látky převážně rostlinného původy
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
HOBITI.
„EU peníze středním školám“
Výživa Metabolismus = látková výměna – soubor chemických dějů v buňkách katabolismus: štěpení živin na jednodušší látky, definitivně končí u CO2, H2O a.
Další přírodní látky.
VITAMÍNY A MINERÁLY.
16.1 Jaké živiny jsou obsaženy ve stravě?
Procvičování vitamínů a minerálních látek
Předmět: Potraviny a výživa Ročník: první
Člověk 1.díl Za předpokladu použití psacích potřeb.
FOREVER Vit♀lize™ Women’s FOREVER Vit♀lize™ Women’s Jak ženy stárnou, mohou využít další pomoc v boji proti volným radikálům, na zvládnutí stresu, zvýšení.
Příjemce podpory – škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Příjemce podpory – škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_283 Ročník: 2.
Příjemce podpory – škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Význam výživy ve sportu
Zdravá výživa VY_52_INOVACE_119.
Zdravá výživa I Dagmar Šťastná.
Vitamíny Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_03_16C_Vitamíny Téma: Biologie člověka Registrační.
Vitamíny Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Přídatné živiny Vypracoval: Lukáš Karlík.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Název školy:Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor:Monika.
Potrava
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Anotace Výukový program pro žáky 8. ročníku na 2. stupni ZŠ. Téma: Přeměna látek a energií - výživa. Možnost využití: interaktivní tabule.
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
Předmět:chemie Ročník: 3. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Martin Metelka Anotace:Materiál slouží k výkladu učiva o vitamínech. Klíčová slova: vitamíny,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Bláhová Eva Název: VY_32_INOVACE_13A_20_Biokatalyzátory Téma: 13A_CH9.roč.
Základní znaky a rozmanitost života Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka. Dostupné z Metodického portálu
VY_52_INOVACE_51_TRÁVENÍ A METABOLISMUS ČLOVĚKA Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Bc. Petr Grossmann.
Autor: Bc. Renáta Bojarská Datum: Název: VY_32_INOVACE_10_PŘÍRODOPIS
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
Potrava člověka Úkol: Na obrázku jsou některé zdroje živin, rozděl je na zdroje cukrů, tuků a bílkovin.
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_06_krev
Živina Funkce (dle schválených tvrzení) Významný zdroj Vitamin A
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
NUTRILITE™ Iron Folic Plus
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název: VY_52_INOVACE_PRV_05 Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Kosterní soustava.
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
Rozdělení prvků Různé pohledy Podle obsahu v organismu
Víte, jaké bohatství se skrývá v jednom litru piva?
Vitamíny Přírodní látky složité látky převážně rostlinného původy
Transkript prezentace:

Automatické předvádění

Víte, jaké bohatství se skrývá v jednom litru piva?

Vypitím lahodného Piva, získáte tyto stopové prvky, minerální látky a vitamíny.

Vápník 50 mg čili 7% denní potřeby. Důležitý pro tvorbu kostí a zubů, zlepšuje pohyb svalstva, napomáhá srážlivosti krve, vyživuje buňky a převádí nervové impulsy.

Fosfor 20 mg čili 2% denní potřeby. Taktéž podporuje tvorbu kostí, podílí se na tvorbě bílkovin.

Hořčík 105 mg čili 49% denní potřeby. (takže se hezky vykašleme na Magnesii :-)). Mimo jiné podporuje nervovou a svalovou aktivitu, upravuje tělesnou teplotu a metabolismus tuků.

Draslík 300 mg čili 12% denní potřeby. Je významným regulátorem tělesných tekutin.

Sodík 40 mg čili 5% denní potřeby. Mimo jiné napomáhá při regulaci rovnováhy vody v lidském organismu.

Chloridy 250 mg čili 22% denní potřeby. Mají podobnou funkci jako draslík. Navíc napomáhají vzniku kyseliny chlorovodíkové v žaludku, která je nezbytná pro dobré trávení.

Vitamín B1 30 mg čili 3% denní potřeby. Pomáhá odbourávat sacharidy v tkáních. Má také význam pro růst, trávení a nervovou aktivitu. ( Thiamin )

Vitamín B2 330 mg čili 21% denní potřeby. Napomáhá uvolňovat energii ze sacharidů a tuků.. ( Riboflavin )

Vitamín B mg čili 45% denní potřeby. Podílí se na výživě buněk.

Vitamín B6 400 mg čili 31% denní potřeby. Hraje důležitou roli při metabolismu. Napomáhá správné funkci centrálního nervového systému a červených krvinek. ( Pyridoxin )

Kyselina Listová 110 mg čili 52% denní potřeby. Jeden ze základních vitamínů, který napomáhá při tvorbě červených krvinek apod. Nedostatek kyseliny listové může vyvolat poruchy zažívacího ústrojí. ( Acidum folicum )

Vápník: 1 litr piva = 7% tj. 28 piv = 100% Ca Fosfor: 2% tj. 100 piv = 100% P Hořčík: 49% tj. 4 piva = 100% Mg Draslík: 12% tj. 16 piv = 100% K Chloridy: 22% tj. 9 piv = 100% chloridů Sodík: 5% tj. 40 piv = 100% Na B1: 3% tj. 66 piv = 100% B1 B2: 21% tj. 10 piv = 100% B2 B3: 45% tj. 4 piva = 100% B3 B6: 31% tj. 6 piv = 100% B6 Kyselina Listová: 52% tj. 4 piva = 100% K.L. Prostým výpočtem zjistíme, kolik musíme vypít piva, abychom dosáhli 100% DDD.

Pokud zprůměrujete počty piv u jednotlivých prvků, tak vychází: = 287 piv Tento výsledek vydělíme počtem prvků a vyjde nám výsledek: 26 půllitrů piva denně

Z toho vyplývá, že pokud chcete žít harmonicky, zdravě a vyváženě…

…musíte prostě chodit do hospody na pivo !!!