Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/20.005 Tato prezentace je spolufinancována.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Zahraniční pobyty/LLP Erasmus
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
Představení projektu a řešitelského týmu Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko – výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Studium v zahraničí Petra Taušl Procházková Markéta Kohoutková
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Univerzita Karlova v Praze INSPIRACE PRO FREEMOVERS Jak vycestovat do zahraničí „na vlastní pěst“ 4. března 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 18. března 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující.
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Dům zahraniční spolupráce Seminář IPC UK v Praze „Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy“
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
ZAHRANIČNÍ MOBILITA MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ A ZÍSKÁNÍ PRAXE
STUDIJNÍ ODBOR Vládní stipendisté Studijní pobyty na základě mezinárodních dohod Krajanský vzdělávací program Letní školy slovanských studií
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
Central European Exchange Programme for University Studies
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Nutriční terapeut Paulová, Winklerová
Zahraniční stáže- Evropské programy
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS Studium v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky 21. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ (OZS) ozs.vse.cz MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
Informační seminář k projektům, programům a stipendiím pro podporu mezinárodní spolupráce.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
FULBRIGHT Ů V PROGRAM A Č ESKÉ UNIVERZITY. Přehled stipendijních programů Stipendia pro české účastníky: Pro vědce a přednášející Pobyty na 3-10 měsíců.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Na MZLU.
Kam můžu vycestovat. Kam můžu vycestovat Země CEEPUS mobilit Slovenská republika Maďarsko Rakousko Slovinsko Polsko.
Central European Exchange Programme for University Studies
Univerzita Karlova v Praze Základní možnosti financování zahraničních pobytů a další možnosti výjezdu do zahraničí 13. října 2015 Mgr. Tomáš Uher.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 14. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 13. října 2015 Mgr. Tomáš Uher.
Zahraniční mobility studentů
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Zahraniční mobility studentů
Informační schůzka k programu
Zahraniční mobility studentů
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia

Nabízené programy Erasmus+ CEEPUS AKTION Studium mimo Evropu v rámci bilaterálních dohod Free Movers

Erasmus+ Nejběžnější program – nejjednodušší možnost vycestovat Dvě formy: –studijní pobyt –pracovní stáž NOVINKA: V každém stupni 12 měsíců na vyjetí!

Erasmus+ – studijní pobyt Pobyt min. semestr: 3 až 12 měsíců Studium na MENDELU nesmí být přerušeno Stejné podmínky na hostitelské univerzitě jako domácí studenti Možnost pracovat na disertaci / studovat předměty

Erasmus+ – partnerské univerzity Studovat můžete v: angličtině němčině španělštině francouzštině italštině a dalších jazycích

Erasmus+ – pracovní stáž Pobyt 2-12 měsíců Stáž na univerzitě, v podniku, školícím či výzkumném středisku nebo jiné organizaci Plný pracovní úvazek podle předem dohodnutého pracovního plánu Není seznam pracovišť – studenti si vyhledávají sami, případně na doporučení školitele Výjezd se souhlasem školitele

Erasmus+ – finanční zajištění Stipendium prostřednictvím MENDELU Výše dle délky studia a země pobytu Stipendium nemusí pokrýt veškeré náklady spojené s pobytem v zahraničí U pracovních stáží stipendia vyšší

page 8

Erasmus+ – podmínky přijetí Účast ve výběrovém řízení (1.kolo: leden/únor; 2. kolo: září) Zvládnutí písemného testu a pohovoru Výběr předmětů, možnost práce na dizertaci Účast v buddy systému

Studium v rámci bilaterálních dohod Studium na partnerských univerzitách na základě bilaterálních dohod MENDELU jednorázově přispívá na pobyt Výběrové řízení začátkem každého akademického roku (letos: zatím není stanoven termín – hromadný mail ) Organizaci zajišťuje Zahraniční oddělení rektorátu ( Šárka Braunerová ) Seznam univerzit: – Odkaz „ Mezinárodní smlouvy “ ve veřejné části Univerzitního informačního systému – Odkaz „Zahraniční aktivity – vyjíždějící studenti – mobilita rozvojových projektů“ – Z webu AF: Zahraniční spolupráce – Informace pro studenty – Free-movers

Free Movers – financování Domácí zdroje –stipendia Domu zahraničních služeb –nadace (rozvojové programy MŠMT, Fulbright…) Zahraniční zdroje –vlastní stipendijní program hostitelské univerzity –veřejná podpora – vládní a jiná stipendia dané země

AKTION Spolupráce mezi ČR a Rakouskem Dvě kategorie: –Individuální podpora (stipendia) – na studijní a vědecké pobyty (dvakrát ročně žádost) –Institucionální podpora – podpora projektů spolupráce českých a rakouských vysokých škol Další informace:

CEEPUS Spolupráce univerzit v rámci středoevropského regionu Země účastnící se programu: – Albánie – Bosna a Hercegovina – Bulharsko – Černá Hora – Česká republika – Chorvatsko – Kosovo – Maďarsko – Makedonie – Polsko – Rakousko – Rumunsko – Slovensko – Slovinsko – Srbsko

CEEPUS Organizace probíhá v rámci sítí AF zapojena do 3 sítí: –For Safe and Healthy Food in Middle-Europe (doc. Lichovníková) –Renewable Energy Resources (doc. Fajman) –Organic Xenobiotics in Environmental Samples and Food Products (prof. Klejdus) Pobyt 21 dní – 10 měsíců Stipendium nelze poskytnout na výzkum (s výjimkou doktorských disertačních prací)

CEEPUS Každoročně přidělována pobytová místa v rámci sítí (přihlášky do poloviny června pro ZS, do konce října pro LS) Možnost vycestovat v letním semestru i mimo síť jako „CEEPUS Freemover“ (přihlášky do konce listopadu) Program CEEPUS zajišťuje Zahraniční oddělení rektorátu Bližší informace na

Kde hledat informace –Zahraniční aktivity –Zahraniční spolupráce –Aktuality y Nástěnka, FACEBOOK: Informace dalších institucí: atd.

DĚKUJI ZA POZORNOST