Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Zahraniční pobyty/LLP Erasmus
Program Celoživotního učení-Erasmus Pedagogická fakulta Nabídka studijních pobytů a pracovních stáží na akademický rok 2013/2014.
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Erasmus + pro akademický rok
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Jazyková průprava Jazykové kurzy na ČVUT
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Schůze koordinátorů programu LLP/Erasmus
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Program LLP/ERASMUS FCH VUT 2013/14
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Lifelong Learning Programme (LLP) ERASMUS Studijní pobyty.
Příležitosti (nejen) studia v zahraničí spravované NAEP.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
NOVÉ MOŽNOSTI V PROGRAMECH EU Sněm RVŠ - Praha,
Univerzita Jana Amose Komenského Praha s.r.o.
Evropský den jazyků pohlednic pro Evropu.
Dům zahraniční spolupráce Seminář IPC UK v Praze „Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy“
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
„Víme, že jazyky jsou užitečné, ale...“ Pavel Kurfürst Ústav cizích jazyků Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.
Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2015/16 *
Možnosti mobilit pro studenty FAST VUT v Brně. Základy mobilitních programů: Základy mobilitních programů: A. Národní agentura pro evropské vzdělávací.
Studium v zahraničí pro studenty FBMI v akademickém roce 2008/2009.
Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Studijní program Ekonomika a management
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
EVROPSKÁ UNIE.
Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Možnosti mobilit pro studenty FAST VUT v Brně. Základy mobilitních programů: Základy mobilitních programů: Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Nutriční terapeut Paulová, Winklerová
Zahraniční stáže- Evropské programy
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
Mobilita studentů FCH VUT ZAHRANIČNÍ ODDĚLENÍ FAKULTY.
FREE MOVERS Fakulta filozofická Mgr. Jana Ovsjanniková, Pavlína Bínová 1.
Mobility Day MOBILITA STUDENTŮ Co je to Erasmus? Program Erasmus je výměnný studijní program určený vysokoškolským studentům, kteří chtějí.
Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2016/17 *
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Pracovní stáže v zahraničí ERASMUS Rektorát VUT v Brně Útvar vnějších vztahů Odd. zahraničních vztahů 24. dubna 2014.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
FCH VUT ZAHRANIČNÍ ODDĚLENÍ FAKULTY
Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
FCH VUT ZAHRANIČNÍ ODDĚLENÍ FAKULTY
FREE MOVERS Fakulta filozofická.
Erasmus 2010/11.
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Erasmus+ studijní a pracovní stáže * PF UP 2017/2018 *
Informační schůzka k programu
Erasmus – Pardubice 2012 Lucia Chlebovská.
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová

DRUHY PROGRAMŮ - DZS: Rektorát VUT: zahranici zahranici zahranici - FCH: v-zahranici.html v-zahranici.htmlhttp:// v-zahranici.html

ERASMUS + - na FCH od akad. roku 2001/2002; přes 300 student ů a stážistů - nejznámější a nejoblíbenější program, možnost vycestovat v rámci celé EU a zemí, které mají výjimku - vycestovat je možné od 2. ročníku BS na: - studium předmětů: ( měsíců) - praxi: (2 – 12 měsíců) – v laboratoři na VŠ – v laboratoři na VŠ - ve firmě - ve firmě - je možné prodloužit - v rámci každého stupně studia (Bc, N, D) je možné vycestovat na max. 12 měsíců (měsíce na studium i stáž se sčítají dohromady)

ERASMUS + STUDIUM - je založen: - bilaterální smlouvou (na předměty, na zpracování bakalářské nebo diplomové práce na univerzitu) - výše grantu : lokality rozděleny do tří skupin (zřejmě) podle finanční náročnosti

ERASMUS + STUDIUM KREDITY (studium – předměty)  minim. 18 kreditů – pro rektorát  18 a více kreditů - pro fakultu (pro postup do dalšího semestru popř. akademického roku)

ERASMUS + STUDIUM   UZNÁVÁNÍ PŘEDMĚTŮ ABSOLVOVANÝCH V ZAHRANIČÍ   STUDIJNÍ PORADCI: - - FSCH: Dr. Mravec - - CHTOŽP: Dr. Řezáčová - - CHPBT: Dr. Vítová - - CHM: Dr. Kalina

ERASMUS + STUDIUM BILATERÁLNÍ SMLOUVY - Belgie ( Gent : www. UGent.be, diplomky, nutný certifikát o znalosti angličtiny ) www. UGent.bewww. UGent.be - Německo (Göttingen: ; Koblenz-Landau: ), Ulm: ;předměty převážně v němčině Francie (Poitiers: ; Rouen: Paříž: předměty ve francouzštině) Španělsko (Huelva: hlavně na diplomky a dizertace, především pro potravináře ; Valencie: ), předměty ve španělštině - Maďarsko (Veszprem: uni-pannon.hu), předměty v maďarštině, hlavně na diplomky a dizertace

ERASMUS + STUDIUM BILATERÁLNÍ SMLOUVY - Norsko (Trondheim: Švédsko (Lynjöping: nová smlouva - Finsko (Tampere: nová smlouva - Turecko (Istanbul:yildiz.edu.tr) - Slovinsko (Ljubljana: především pro potravináře - Chorvatsko (Zagreb: nová smlouva - Litva (Kaunas:en.ktu.lt) - Portugalsko (Lisabon: pro FSCH a potravináře; Porto: diplomky a dizertace) - Slovensko (Bratislava: STU: Univerzita Komenského: Trnava:

- tzv. EILC kurzy - od roku 14/15 zrušeny JAZYKOVÉ KURZY V RÁMCI PROGRAMU ERASMUS

ERASMUS + STÁŽ - - do laboratoře na univerzitu (bilaterální smlouva) - - do firmy (v kompetenci stážisty) ! ! - na stáž mohou vyjíždět především doktorandi - bakaláři a navazující magistři POUZE v rámci letních měsíců (červen – srpen/září) na tzv. letní stáž

ERASMUS - TERMÍNY : podávání fakultních přihlášek – uvést i náhradní lokalitu (+ motivační dopis) do programu - únor 2015: výběrové řízení, vyhlášení výsledků, předání rektorátu - duben-červen 2015: vyřízení formalit pro výjezd na ZS 15/16

ROZVOJOVÉ PROGRAMY MŠMT - na FCH od akad. roku 2002/ zaměřeno na praxi – vhodné spíše pro diplomanty a doktorandy - na kratší dobu - výjezdy nejen v rámci EU ale celého světa - grant: 15 – ,- Kč

NORSKÉ FONDY A FONDY EHP   Program obnovený po 5 letech   Norsko, Lichtenštejnska a Island   3 – 10 měsíců   výhody/nevýhody   Další výzva je plánována na leden/únor 2015   Paní Bc.Philippi:   m-a-staze-v-zahranici/norske- fondy/mobilita-studentu m-a-staze-v-zahranici/norske- fondy/mobilita-studentu

DĚKUJI ZA POZORNOST !