Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : • Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí. • Nejdůležitější, a pro nás na prvním.
Advertisements

Aplikační téma Výchova k sexuálnímu zdraví a zdravému životnímu stylu definice “Sexuálního zdraví“ (Světová zdravotnická organizace Kadaň 1974) "Sexuální.
Křesťanská iniciace pokřtěných dětí s odkazem na aktuálnost dekretu Quam singulari.
Integrita bezúhonnost
Exodus Global Alliance Změna sexuální orientace je možná skrze moc Ježíše Krista.
ZNAMENÍ 7 JEŽÍŠOVÝCH ZÁZRAKŮ O NĚČEM VÍC ALIANČNÍ TÝDEN MODLITEB 2014.
Abraham Maslow zakladatel humanistické psychologie
Charakter, sexualita a zodpovědnost MUDr. Marcela Rozehnalová, CEVAP
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
z pohledu pedagogiky a katechetiky
2. neděle adventní/část 2: Modlitba proroků a obrácení srdce.
Copyright, 2005 Exodus Global Alliance BOŽÍ DRAMA JEDNÁNÍ PRVNÍ - STVOŘENÍ - pokud sami sebe nejprve nechápeme jako úchvatné dílo, stvořené podle obrazu.
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
POKRAČUJTE KLIKNUTÍM Copyright © 2009 Tommy's Window. All Rights Reserved ♫ Zapněte si reproduktory! ♫ Zapněte si reproduktory!
Cíle při výuce etiky/náboženství Zuzana Svobodová.
KOŘENY HOMOSEXUALITY. KONTEXT VŠICHNI JSME LIDSKÉ BYTOSTI VŠICHNI JSME SEXUÁLNÍ STVOŘENÍ VŠICHNI JSME HŘÍŠNÍCÍ.
Exodus Global Alliance Změna sexuální orientace je možná skrze moc Ježíše Krista.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Bůh jako dobrý Otec nás sytí svým slovem a eucharistickým tělem,
ÚVOD: Čin, nikoliv životní styl ORIENTACE: Kinseyho studie ODPOVĚĎ NA MATOUCÍ PROBLÉM: V dnešní době se většina lidí nikdy nezamyslí nad otázkou změny.
Teologický rozměr majetkového vyrovnání. Co je církev Existuje mnoho pohledů na církev.  Instituce s hierarchickými i demokratickými prvky  Kristovo.
Peníze jsou jazykem světa. Boží Slovo je překlad, který vede k Finanční svobodě.
Centrum pro katechezi, Olomouc 2014 JEŽÍŠOVA VELEKNĚŽSKÁ MODLITBA II.
BOŽÍ DRAMA JEDNÁNÍ PRVNÍ - STVOŘENÍ - pokud sami sebe nejprve nechápeme jako úchvatné dílo, stvořené podle obrazu Božího, všechno ostatní bude pokroucené.
Až na samý časový okraj vzniku vesmíru nahlédla americká sonda WMAP. Podle jejího měření se vesmír rozepnul do obrovských rozměrů v triliontině sekundy.
Rodina, ve které žiji Není nejmenších pochyb o tom, že je to v prostředí rodiny a domova, kde se všechny největší ctnosti, veškeré ctnosti, které vévodí.
Hledání ztracené pravdy 1.Pravda Boží – zjevená v Písmu...já jsem cesta, PRAVDA i život. 2.Pravda jako skutečný stav věcí (pozemských)
Malá křesťanská společenství PĚT ETAP RŮSTU CÍRKVE.
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
 Poslední přikázání z první desky desatera – příkazy vztahující se k Bohu.  Již ve SZ patřilo toto přikázání k identitě vyvoleného národa.  Židé světili.
Aplikovaná psychologie
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Centrum pro katechezi Olomouc, = vnímání symbolů, atmosféry Božího domu, liturgického dění. Ukotvený zrak pomáhá soustředěnosti.
Je zbožnost cool? ZAJÍMAVÁ ZÁBAVNÁ PŘITAŽLIVÁ. Jak lidé kolem nás vidí zbožnost? Je to něco společného s Bohem Je to nuda Nejspíš to nemá žádný praktický.
Univerzitní křesťanské hnutí Národní modlitební týden 7. – 13. dubna 2008.
M I S E Slovo, které se stalo tělem A Slovo se stalo tělem a přebývalo mezi námi. Spatřili jsme jeho slávu, slávu, jakou má od Otce jednorozený Syn,
DOBRO –ZLO. DOBRO Bůh sám je dobro. Dobro neexistuje mimo Boha.
SVÁTOST OLTÁŘNÍ „Amen, amen, pravím vám, nebudete-li jíst tělo Syna člověka a pít jeho krev, nebudete mít v sobě život.“ (Jan 6, 53) Eucharistie je zdrojem.
Mladší dospělost SZŠ a VOŠZ Zlín Zdravotnický asistent, druhý ročník
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Rozhodnout se musíš SÁM!!!. Dej pozor, co si přeješ Ukázka.
POVOLÁNÍ K MODLITBĚ Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
Kniha JOB Podněty k meditaci 2. část. Úvod  Co se vám vybaví při slově „nářek“?  Z jakých důvodů naříkají často lidé, s nimiž se setkáváte nebo pravidelně.
ÚVOD DO KŘESŤANSTVÍ Ježíš Kristus Jabok / ETF UK ZS 2008/09 Petr Jandejsek.
MASARYKOVA UNIVERZITA FAKULTA SOCIÁLNÍCH STUDIÍ KATEDRA PSYCHOLOGIE
Pastorace rodiny, dětí a mládeže
1. Aj, jak jsou milí | tvoji příbytkové, | jak rozkošní | křesťanští sborové, | Pane, | v nichž tvé jméno slavné!
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Galatským. Autor a datum vzniku Pavel - po Jeruzalemském sněmu - v roce 49 po Kr. - jeden z nejstarších listů NZ.
Skutky apoštolské. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův osobní lékař - spolupracovník na díle evangelia - očitý svědek některých událostí - 3 x v Písmu.
2. List Korintským. Autor a datum vzniku Pavel - na své 3. misijní cestě - v roce po Kr. - pravděpodobně z Filip.
Vyznání víry - OTEC Křesťanské vyznání víry
Vymezení a vzájemný vztah pojmů v sociální péči. Pojem sociální péče Je to úsilí veřejnoprávního subjektu o řešení životních situací, které občané nejsou.
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu Autor: Miroslav Vild.
Jan Patočka moderní čs. filosofie „Kde se však mění svět a dějiny ? V 'nitru', lépe než v životě jednotlivce.“ Jan Patočka.
Křesťanství Adámková. Co křesťanská víra není? Velmi často se setkávám s představou, že křesťanská víra znamená dělat určité věci za účelem naklonění.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Občan, žák a společnost Výchova k občanství ročník III
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
Čím chci být ,až vyrostu.
ÚVOD DO KŘESŤANSTVÍ Ježíš Kristus Jabok / ETF UK ZS 200/10
Ježíš.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Mediální manipulace rozjizdeji-kampan-proti-propagande-a- bludum/r~c1f97c0ea36f11e6a16a fea04/
pak musíme ještě dnes se židy a adventisty světit sobotu místo neděle.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Sekularizace Evangelii Nuntiandi 55.
Kognitivní a postojové předpoklady pro práci s lidskou sexualitou
Masarova 11, Brno - Líšeň. Masarova 11, Brno - Líšeň.
Základní filozofické otázky
Naše zkuše- nosti: #12 Co je tajemstvím pravé radosti? Větší
Naše zkuše nosti: #2 Pokoj především KDE A JAK NALÉZT POKOJ? POKOJE
Transkript prezentace:

Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí. Nejdůležitější, a pro nás na prvním místě, je ukojení naší sexuální touhy. Jak jsme se dostali do této situace ?

Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Cílem je spíše dobrý sex, než hluboký vztah s druhým lidským stvořením. Je možné si užít sexu bez omezení, aniž by to mělo na jednotlivce vliv. Okamžitá rozkoš je upřednostněna před oddáleným skutečným uspokojením.

Copyright, 2005 Exodus Global Alliance SELHÁNÍ CÍRKVE 1.Církev zklamala v tom, že nespatřila historické základy sexuální revoluce a to, jak hluboce jsou zakořeněny v naší společnosti. 2.Církev přijala světské názory na sexualitu místo toho, aby nabídla biblický pohled. 3.Teologie okamžitého požehnání.

Copyright, 2005 Exodus Global Alliance 4. Ačkoliv jen málo křesťanů přijímá to, že lidstvo je v základu dobré, my uvažujeme ještě hůře a připouštíme dobrou podstatu nás samých. 5. Soutěžíme s hyper-sexualitou světa, se slovy o tom, že dobrý sex vytvoří dobré manželství. Přijali jsme eros místo lásky agape. Pravdou je, že nejdůležitější je závazek, komunikace a oběť. Tyto věci tvoří dobré manželství a to vede k dobrému sexu. 6. Církev také neukázala plnost Boží milosti a pravdy.

Copyright, 2005 Exodus Global Alliance PROČ JE DŮLEŽITÉ, ABY CÍRKEV O TOMTO PROBLÉMU HOVOŘILA?

Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Byli jsme vyzváni, abychom byli věrní Božímu slovu. Pozice BIBLE: Postoj k Bibli se mění. Povýšení vědy a osobní zkušenosti na úroveň rovnocennou (a/nebo vyšší) autoritě Písma. Měnící se pohled na křesťanskou lásku.

Copyright, 2005 Exodus Global Alliance To, co Bible označuje jako samostatný čin hodný odsouzení, naše společnost nazývá základním prvkem identity člověka. Je vyvíjen sveřepý nátlak, aby církev změnila své historické postoje CHARAKTER Krista a tak změnila i význam a charakter Kristova povolání pro našě životy.

Copyright, 2005 Exodus Global Alliance SEXUALITA: Jádrem křesťanské sexuální morálky je toto: Bůh učinil sexuální spojení s určitým cílem; Jeho záměrem bylo více, než vytvořit pouhý prostředek pro naplnění našich sexuálních potřeb, pobavení se, plození dětí a lék proti samotě. Účelem bylo reprezentovat a odrážet vztah, jaký má Ježíš ke své církvi. Jsme Jeho nevěstou.

Copyright, 2005 Exodus Global Alliance JAK MÁME ZAČÍT ? Vystrčit hlavu z písku Mluvit o tom z kazatelny Pomáhat jeden druhému v Boží rodině Vyučování a poradenství o sexu Zodpovědnost / Disciplína Uznání, že tyto problémy existují i v církvi Koncepce

Copyright, 2005 Exodus Global Alliance RŮZNÉ SKUPINY 1.Vzdělávání církve a) prevence b) děti c) mládež d) dospělí

Copyright, 2005 Exodus Global Alliance 2. Postižení a) rodiče b) partneři c) děti 3. Potřeby homosexuálů a) Kvůli politice musíme hlásat pravdu b) Lidem bez hodnot sloužíme evangeliem c) Lidem s hodnotami sloužíme podporou