Revoluce Aleš Michl Výročí – 40 let 3. dubna 1973, první prototyp mobilu 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak se řeší předlužení státu
Advertisements

MARKETING A MANAGEMENT
Kudy vlastně putují peníze
Pavel Šimáček Konference Vaše škola 2013 Bludištěm paragrafů bez obav
Představení společnosti
Trendy finančních produktů ČLFA
CO JE TO SVĚTOVÁ HOSPODÁŘSKÁ KRIZE?
Prezentace pro Forum 2013, SME Union
Deset let inovační politiky Jihomoravského kraje Rámec konkurenceschopnosti města Ostravy 24. leden 2012 Petr Chládek.
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Ekonomická gramotnost
NEJLEPŠÍ KVALITOU PENĚZ JE JEJICH KVANTITA KKCG FINANCE Aktivní správa peněžních prostředků ATLANTIK AM Ekonomický zlom – vyfouknutí bublin a jak dál?
Český Internet po (uši v?) krizi Marek Antoš. snímek |datum |dokument | 1. Internetové prostředí 2.
Zadlužení, inflace, demografie
Vývoj SME segmentu a jeho exportní parametry Ivan Čopák Ř editel pro firemní sektory a nové obchodní příležitosti GE Money Bank.
Mezinárodní konkurenceschopnost, její faktory a aplikace na ČR
Reporting udržitelného rozvoje - nový pohled na těžební činnost.
Makroekonomika a stát VY_32_INOVACE_ Zásahy státu do ekonomiky - Keynesovská teorie - neoklasická (monetaristická) teorie.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Vedení eshopu od krachu Eurozóny po zápas s Čínou Aleš Michl
Pár poznámek Aleš Michl Jak reaguje hospodářská politika Západu na většinu těchto událostí? Zdroj dat: Bloomberg Lehman Brothers Nasdaq.
Odpovědnost školy v oblasti rizik. Druhy odpovědnosti odpovědnost za škodu –škoda na zdraví, jiná nemajetková újma, škoda na majetku odpovědnost za přestupek.
Česká ekonomika ve víru globálního napětí. Jan Bureš l Výhled české ekonomiky l 2 Scénář W opět v centru pozornosti ?
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ VÍTEJTE U NÁS Praha, 27. května 2009.
17. září 2008 Maastrichtská kritéria a reálná konvergence ČR k zemím eurozóny: předpoklady pro úspěšný vstup ČR do eurozóny vytvořeny Pavel Mertlík hlavní.
Co dělí Evropu od japonského scénáře
Přijetí eura v Estonsku I.Břicháčková. Historie ► Estonsko je 1. zemí bývalého SSSR, které přijalo euro - k ► Během krátké doby podruhé vyměnili.
Mezinárodní finanční trhy Karel Brůna Katedra bankovnictví a pojišťovnictví, VŠFS.
Pro vás Aleš Michl 2000: ČR = 0,46% 2011: ČR = 0,93% Zdroj dat: Bloomberg.
Výhled financí obcí Ing. Luděk Tesař.
1 ČLFA se představuje ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  48 členů  cíle prosazovat prostředí vhodné pro finanční produkty (právní, ekonomické)
Základní druhy finančních investičních instrumentů
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Globalizace Stanislav Polouček Slezská univerzita Obchodně podnikatelská fakulta Karviná.
Inflace.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Investice 2011: uklidnění nebo další stres? David Navrátil tel.: , Ekonomické a strategické analýzy.
Jednoduchá cesta k optimálnímu rozložení investic
Investice 2011 – Tsunami na finančních trzích? David Navrátil.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Ruská federace x WTO a OECD
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Z BLÁTA DO LOUŽE? ZE STROPU 27 ROVNOU DO EURA? EXPORTNÍ FORUM LISTOPADU 2014, MLADÉ BUKY Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
(Ne)konkurenceschopnost ekonomiky ČR Aleš Michl Portfoliový stratég Raiffeisenbank Listopad 2011.
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. 7. STATISTICKÉ ÚDAJE K DALŠÍMU PROFESNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ Doc.PhDr. Jaroslav Mužík, DrSc.
Národohospodářské soustavy a hospodářská politika Ing. Vojtěch Jindra.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Proč studovat makroekonomii?
VNĚJŠÍ HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA
Podnik a výroba 8. – Obsah Základní ekonomické pojmy Podnik a výroba – úvod do problematiky Podniky v Evropě Obrat podniku Sociální a environmentální.
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
2. Ekonomický růst a hospodářské cykly
Dopady CMU na reálnou ekonomiku a související změny ve fungování finančního trhu Rozvoj a inovace finančních produktů /2/2016.
Česká koruna - středoevropský frank? Aneb co se stane až to přijde? Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
1 7a. Přístupy k transformaci CPE 1.Úkoly transformace 2.Makroekonomická rizika (náklady) transformace 3.Klíčové otázky strategie transformace 4.Morální.
Příčiny a důsledky hypoteční krize. Finanční krize – příčiny; hypoteční krize pád nadhodnocených akcií internetových firem většina společností.
1 ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  42 členů  cíle:  prosazuje prostředí vhodné pro rozvoj leasingu, úvěrů a factoringu  těžištěm je financování.
7. STATISTICKÉ ÚDAJE K DALŠÍMU PROFESNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Hospodářský cyklus Pavel Seknička.
VNĚJŠÍ HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Hospodářský cyklus TNH 2 (S-3)
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Výkyvy světového trhu v časové ose
Transkript prezentace:

Revoluce Aleš Michl

Výročí – 40 let 3. dubna 1973, první prototyp mobilu 1

Během války 2

1946 – Poprvé z auta 3

1983 – První mobil v obchodě, DynaTAC 8000x, $3,995 4

1989 – První véčko 5

2002 – První s kamerou 6

2006 – První blbina za €1 milion 7

2007 – První iPhone 8

… hodinky… 9

… brýle od Googlu … Tak rychlý pokrok ve výrobcích! Tak proč není ekonomický boom? 10

Do 1700 růst HDP na hlavu = 0. To, co nakoplo ekonomiky byly inovace ve výrobě (nikoliv výrobcích, nikoliv „nějaký“ nápad politika) 11 Zdroj: dat: Michliq/Ekonom; Robert Gordon: Is U.S. Economic Growth Over?, National Bureau of Economic Research paper,

Navíc teď do toho začal nový trend – Oddlužování Případová studie USA (Růst HDP dříve založen na konzumu na úvěr) 12 Zdroj dat: Michliq/Ekonom; WSJ, March 9,

Navíc další trend bude – Oddlužování státu Jak se řeší předlužení státu 1.Velký růst ekonomiky a rozpočtové přebytky 2.Prodej majetku 3.Škrty v rozpočtu, důchody například na polovinu 4.Mezinárodní pomoc 5.Odmítnutí dluhu 6.Vytisknu peníze, inflace 7.Oberu lidi, zdaním vše co ještě jde. 13

Fiskální politika ve světě Zdroj:

2009 – TOP 10 firem podle investic do výzkumu a vývoje 15 Zdroj:

Podobné trendy oddlužování i po válce, také častější recese vs : Jak je možné, že akcie teď takhle rostou? T+1 rokT+2T+3T+4TT+5T+6

Firmy diverzifikovaly výrobu, našly nové zákazníky v Asii Megaměsta Zdroj: Michliq/Ekonom 13. září 2012; McKinsey/Urban world: Cities and the rise of the consuming class, June 2012.

Zlevnění nákladů v USA Plyn Zdroj dat: Bloomberg

Newton Zdroj: Temin, P., & Voth, H. (2003). Riding the south sea bubble. American economic review, 94(5), Retrieved from

Buffet Zdroj:

Než aby měl peníze na účtech za 0, koupil si Heinz Kečupy vs. trh, 1993=100

Tváří se to jako akciovo-dluhopisovo zlatá bublina… … ale příležitosti stále jsou…

Státní dluhopisy už příběh nemají a mohou i padat Fidelity Investment Grade Bond Fund (FBNDX)

Japonsko – bilance bank 24 Zdroj dat: Richard Koo, “The world in balance sheet recession: causes, cure, and politics”, real-world economics review, issue no. 58, 12 December 2011, pp.19-37,

25 Tržní hodnota firem Sony + Sharp + Panasonic29 miliard USD Apple596 miliard USD Samsung175 miliard USD Zdroj dat: Bloomberg

Najděte si svůj příběh 3D tisk- Další průmyslová revoluce inovací ve výrobě

Najděte si svůj příběh Auta 27 Zdroj dat: FT

Najděte si svůj příběh Číňan Wei učí Američany angličtinu na univerzitě v Texasu 28

29 Disclaimer Všechny názory, prognózy a informace, včetně investičních doporučení a obchodní idejí, a jakékoliv ostatní údaje obsažené v tomto sdělení jsou pouze informativní, nezávazné a představují názor Raiffeisenbank a.s.. Toto sdělení nepředstavuje nabídku nákupu nebo prodeje jakéhokoli finančního aktiva nebo jiného finančního instrumentu. Raiffeisenbank a.s. doporučuje před učiněním jakéhokoli investičního rozhodnutí získání podrobných informací o zamýšlené investici nebo obchodu. Raiffeisenbank a.s. vypracovala toto sdělení s nejvyšší odbornou péčí a v dobré víře, avšak neručí za správnost jeho obsahu ani za jeho úplnost nebo přesnost. Raiffeisenbank a.s. a její zaměstnanci mohou být v mezích dovolených právními předpisy angažováni v kterémkoliv obchodu či investici zmíněné v tomto sdělení, jakož i v jakémkoliv obchodu či investici s aktivy zmíněnými v tomto sdělení nebo s aktivy s nimi souvisejícími. Raiffeisenbank a.s. nenese žádnou odpovědnost za jakékoliv škody nebo ušlý zisk způsobené jakýmkoliv třetím osobám použitím informací a údajů obsažených v tomto sdělení. Investiční doporučení vytvářená týmem Ekonomický výzkum a jeho pracovníky, jakož i modelová portfolia, obchodní ideje, názory a prognózy jsou pouze obecné a určené pro veřejnost a nikoli individualizované ani určené pro konkrétní osoby v konkrétní finanční situaci a nejsou tedy službou investičního poradenství ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu, ve znění pozdějších předpisů. Úplnou informaci dle vyhlášky č. 114/2006 Sb., o poctivé prezentaci investičních doporučení, naleznete na webové stránce Raiffeisenbank a.s. v sekci Analýzy – Disclosure, viz