Dagmar VRÁNOVÁ, ředitelka Novinka v informačních produktech agentury ČEKIA Konference ISSS Hradec Králové, 24. – 25- března 2003.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
Úřad vlády České republiky Modernizace elektronických knihoven Informačního systému ODok Úřadu vlády Úřad vlády České republiky.
a Internetové dispečinky
Kapitálové trhy – Podstata Finanční trh a finanční systém
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
eGovernment – aplikace principů v ISKN
Patria Plus Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Technologie pro CI. Od technologií pro CI vyžadujeme především funkce vyhledávání v rozsáhlých databázích na základě libovolných dotazů, propojování a.
Michal Dvouletý obor Finance a daně
© 2003 FSS, spol. s r.o. Všechna práva vyhrazena.1 e - Insurance Management System Financial Support Services Struktura systému.
Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, o.s. CIFA forum PRAHA duben 2008 Investiční příležitosti.
, InforumJiří Šilha, LANius s.r.o. Nové možnosti komunikace knihovních systémů firmy LANius s.r.o. Client-server varianta systému CLAVIUS ®
PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE NÁLEŽITOSTI ICT PLÁNU ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
Celostátní síť pro venkov
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Aplikace VT v hospodářské praxi internetové technologie Ing. Roman Danel, Ph.D. VŠB – TU Ostrava.
Cenné papíry kapitálového trhu.
DON Miroslav Tichý. DON – přehled systému Systém pro kapitálový trh - investiční nástroje Systém pro kapitálový trh - investiční nástroje Modulární systém.
Říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Informační systém pro řízení lidských zdrojů ve veřejné správě
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
ISSS 2003 BusinessInfo.cz Portál státní správy pro malé a střední podnikatele Miloslav Marčan, Ministerstvo průmyslu a obchodu Michal Sontodinomo, CzechTrade.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
Finanční analýza.
Realizační tým ICZ duben 2005
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
Strana 1 RM-SYSTÉM tradice, jistota a spolehlivost Investiční příležitosti pro drobné investory Jan Sochor Předseda představenstva RM-SYSTÉM,
Inspirační databanka pro podporu strategického řízení rozvoje lidských zdrojů v krajích Národní vzdělávací fond, o.p.s. M. Mandíková, Z. Palán, I. Sládková,
Elektronické zpracování požadavků – evidence v databázi akcí Město Studénka – Městský úřad Studénka Cena Ministerstva vnitra za inovaci ve veřejné správě.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
Portál veřejné správy Stav projektu, služby zajišťované Českým Telecomem Pavel Paták.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
Seminární práce z předmětu SIPOL
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
Úvod do financí Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí.
13.přednáška – Elektronické zásobování Ing. Jiří Zmatlík, Ph.D. ČVUT, Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd.
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
ORSOFT RADNICE OPEN – ÚVODNÍ SEZNÁMENÍ Petra Hoffmanová.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Obnova infrastruktury SIS II - 2. etapa (záložní centrum) projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
Kapitálový trh – charakteristika CP
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Struktura finančního trhu
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Datum: od Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Transkript prezentace:

Dagmar VRÁNOVÁ, ředitelka Novinka v informačních produktech agentury ČEKIA Konference ISSS Hradec Králové, 24. – 25- března 2003

Zaměření agentury ČEKIA Informační agentura orientovaná na vytváření faktografických databází o tuzemských firmách Hospodářské informace sloužící zejména pro investiční a obchodní rozhodování Zaměření na detaily, které mohou o firmách vypovídat mnohé zajímavé skutečnosti Informace jsou prezentovány v souvislostech (vztahy, propojení) Podklady pro hodnocení, sestavování žebříčků, měření bomity firem

Uživatelé agenturních systémů Finanční instituce (banky, pojišťovny, investiční společnosti) Podnikatelský sektor (poradenské a auditorské firmy, výrobní podniky) Státní instituce (ministerstva, úřady) Vysoké školy

Informační produkty agentury ČEKIA  ARIADNA - databáze fundamentálních informací o firmách a cenných papírech (cca firem)  SOFIA - databáze finančních závěrek + SW pro finanční analýzu (cca výkazů)  DOKUMENTY- databáze firemních dokumentů (výroční zprávy, emisní dokumenty)  I-POINT - internetová služba: zpravodajství ze světa investic + informace o firmách a cenných papírech (profily)  PRODATA - součást Infobanky ČTK. Databáze informací o firmách včetně propojení na on line zpravodajství, Obchodní věstník a Monitoring tisku DHI  MAGNUS - faktografická databáze ekonomických informací v novém technologickém prostředí Prezentace našich produktů naleznete na v oddíle Produkty a na adrese

Databáze ekonomických informací vybavená užitečnými softwarovým nástroji  Třívrstvá architektura systému s využitím průmyslových standardů  Datová vrstva jako centrální úložiště dat pro všechny typy informací (ORACLE)  Aplikační vrstva pro provoz a správu všech aplikačních modulů včetně systémových a operátorských úloh (Apache, Tomcat, Java)  Prezentační vrstva pro zadávání uživatelských požadavků a zobrazování dat. (Win 32 aplikaace s integrovanými www moduly)  Přenos dat ve formátu XML, protokol https  Modularita, flexibilita, možnost volby funkcí i datové základny Základní východiska:

Primární zdroj dat Databázový systém ORACLE Aplikační server Produkční prostředí ČEKIA Databázový systém ORACLE Aplikační server Publikační prostředí Internet Páteř ISP Záložní spojení Uživatelé Windows MAGNUS klient Komunikační infrastruktura Připojení k Internetnu Záložní DB sever Záložní App server

Informace o SUBJEKTU  Identifikační a kontaktní údaje  Detaily a charakteristiky  Typy aktivit dle různých klasifikací  Finanční výkazy  Ratingy, hodnocení  Vlastníci, majetkové účasti  Řídící orgány, management  Obchodní, auditorské a jiné vztahy  Valné hromady  Oznámení o událostech  Vydané cenné papíry, jejich trhy a kurzy

Informace o SUBJEKTU  Majetkové účasti města ve společnostech  Okamžité zobrazení informací o těchto subjektech  Vnořené stromy – pohodlná práce při sledování souvislostí mezi různými kategoriemi informací  Nadstandardní práce s finančními výkazy (speciální modul)

VZTAHY mezi SUBJEKTY – konkurenční výhoda systému MAGNUS  Vztahy určitého typu k jednomu subjektu  Prohledání všech cest mezi dvěma subjekty přes několik úrovní  Tabulkový výstup – možnost exportu do Excelu  Vztahový diagram – grafické znázornění propojení mezi subjekty Aktuální majetkové účasti Fondu národního majetku ČR

VZTAHY mezi SUBJEKTY  Aktuální i historické  Vztahy různých typů (majetkové, personální aj.)  Přes více úrovní (odhalí i skryté vztahy)

VZTAHOVÝ DIAGRAM

Informace o INSTRUMENTU  Lze vyhledat akcie, dluhopisy, podílové listy  Ověření charakteristik cenných papírů držených v majetku měst a obcí  Cenné papíry emitované státem resp. municipalitami

Informace o Cenném papíru  Názvy a identifikace cenných papírů  Stavy cenných papírů vzhledem k obchodování na trzích  Emitenti a informace o nich (vnořený strom)  Administrátoři, manažeři, garanti  Detaily a číselné charakteristiky  Úroky, kupony, opce apod.  Trhy, na kterých je obchodován, kurzovní lístky

Informace o UDÁLOSTI  Veřejné nabídky – sledovat, zda se neodkupují akcie v majetkovém portfoliu města

Informace o UDÁLOSTI  Valné hromady – sledovat, kdy se konají valné hromady společností, na kterých má město zájem a co se na nich bude projednávat

Informace o UDÁLOSTI

Informace o LOKALITĚ

 Informace o lokalitách v systému k dispozici pro potenciální investory a další zájemce

Zdroje dat Obchodní rejstřík včetně sbírky listin Registr ekonomických subjektů Zpravodajství ČTK Komise pro cenné papíry, Středisko cenných papírů Burza cenných papírů Praha, RM-Systém Obchodní věstník Ekonomický tisk Internet Vlastní průzkum - zajímavé firmy Ratingové agentury, poradenské firmy Ostatní otevřené zdroje Využíváme veřejných otevřených zdrojů

Výhody systému MAGNUSU Prezentuje informace ve vzájemných souvislostech Poskytuje široké spektrum konkrétních faktů o firmách, včetně finančních dat Vhodný podklad pro vyjednávání s dodavateli a obchodními partnery Sleduje informace o cenných papírech – akcie v majetkových portfoliích měst, státní a komunální dluhopisy Účinný monitoring událostí, z nichž zejména nabídky převzetí a valné hromady mohou být užitečné i pro subjekty veřejné správy Otevřený pro doplňování dalších typů informací Flexibilní z hlediska funkčních modulů a datových kolekcí Nejlepší poměr cena / výkon, protože uživatel platí pouze za to, co potřebuje pro svou práci

HW a SW požadavky na klientskou stanici koncového uživatele systému MAGNUS HW požadavky: min. 10 MB volného prostoru na HD připojení na Internet, minimálně pomocí modemu 56 Kbit/s SW požadavky: Win 98 Win ME Win NT 4.0 Win 2000 Win XP Home / Professional Internet Explorer 6.0 a vyšší s podporou 128 bit šifrování dat Povolený přístup ze sítě protokolem HTTPS na Internet

Dagmar Vránová, Česká kapitálová informační agentura, a.s. Opletalova 5, Praha 1 tel Děkuji za pozornost.