Podnikání na Internetu e-learning letní semestr 2005 Jana Holá X.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P ODNIKATELSKÉ DOVEDNOSTI PRO ROZVOJ MSP A NNO V K RÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Projekt CZ.1.07/3.2.10/ Společnost pro právní a ekonomické vzdělávání.
Advertisements

Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ
OLE-onlinelearning Studium odkudkoli a kdykoli
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
AKREDITOVANÉ ŠKOLICÍ STŘEDISKO ČLEN ASOCIACE VDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH TRADICE OD ROKU 1991 Zdeněk Mašín Microsoft Gold Certified Partner Akreditované.
NAŠE DOSAVADNÍ ZKUŠENOSTI S PŘEDMĚTEM NOVÉ METODY VZDĚLÁVÁNÍ.
Zvládání rizik vyplývajících z pracovního stresu ve společnosti EDUCACONSULT M&J Consulting Pardubice, Česká republika
ROZVOJ INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ V KROMĚŘÍŽI Zřízení PIAP v centru města a místních částech Postoupky, Bílany a Těšnovice.
E-learning a studenti kombinovaného studia VŠ projekt do předmětu E-learning Lucie Jirků, UČO květen 2004.
Audit administrativních činností
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
PARTNEŘI PROJEKTU ING.SLADKÝ PAVEL + RENTEL PŘEDSTAVUJÍ E-LEARNINGOVÝ SYSTÉM JAKO POMŮCKU PRO ZAVÁDĚNÍ “KVALITNÍHO MANAGEMENTU VE VZDĚLÁVÁNÍ”
Člen skupiny HVB Group E- HVB Bank Petra Slabá, HVB Bank Czech Republic a.s. Lucie Melicharová, learn2grow s.r.o.
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Využití programu Learning Space při přípravě výukové jednotky pro distanční vzdělávání Kateřina Kostolányová.
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
Konference projektu APSYS Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe ODBORNÁ JAZYKOVÁ.
WBL – principy, nástroje a evropské modely Mgr. Jasmin Muhič
E-learning ve výuce na SŠ
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
e-learning Lucie Rohlíková
Podnikání na Internetu outsourcing, virtuální firmy Letní semestr 2005 Jana Holá IX.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Informační systém pro řízení školy s distančním vzděláváním s Class Serverem Jiří Laciga CCA Group a.s.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
Jazyková příprava Skupiny ČEZ
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Informační systém pro řízení školy s distančním vzděláváním s Class Serverem Jiří Laciga CCA Group a.s.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Vzdělávání na Univerzitách třetího věku v ČR Zlín, 26. –
Environmentální výchova a
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Způsob spolupráce mezi studenty a malými a středními podniky.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Projekt METODIKA II Vítejte na dnešní prezentaci.
Jitka Bláhová, Univerzita Hradec Králové
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
aneb Assessment Centre a Development Centre
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
Personální plán pro podnikatelský plán
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Antonín Krejčí Zvyšování konkurenceschopnosti firem pomocí metod průmyslového inženýrství a inovace s podporou e-learningu Číslo projektu: CZ.1.07/3.2.05/
2OP863 Manažerská informatika 4ÚvodSnímek 1 2OP863 Manažerská informatika 4 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Vzdělávání v laboratorní medicíně – prezenčně i virtuálně Marie Karlíková, Daniel Rajdl, Ondřej Topolčan Lékařská fakulta UK Plzeň.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Didaktické prostředky
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Nástroje podpory uživatelů
Transkript prezentace:

Podnikání na Internetu e-learning letní semestr 2005 Jana Holá X.

Internet uvnitř firmy Možnosti a služby Internetu ovlivňují činnosti přímo uvnitř firmy –Zvyšují se nároky na znalosti a dovednosti pracovníků –Elektronická komunikace se stává primární vnitrofiremní komunikací, na ni navazuje komunikace s vnějším prostředím a e-commerce Původní význam „firemní- vnitřní web“ (centrum informací s obsahem vnitrofiremních dokumentů, projektů a obchodních případů apod.) dnes překonán potřebou práce v týmu s el. komunikací a sdílením dat (groupware)

Management znalostí Uchovávání, zpřístupnění, sdílení, aktualizace vnitropodnikových dokumentů pro řízení know-how firmy Zkušenosti, znalosti v podnikových normách, příručkách, popisech procesů a postupů, interní zprávy a hlášení Organizace znalostí zahrnující nejen intranet, ale jasně strukturované informační aktivity různých skupin pracovníků Postup jak neproduktivní toky dat a informací přeměnit na produktivní –Analýza současné situace –Identifikace informačních potřeb –Vytvoření koncepce –Aktivní sdílení informací jako kritéria pro osobní hodnocení pracovníků –Pravidelné vyhodnocování funkce celého systému a jeho zlepšování

Studium na vzdálenost Distance, remote learning, e-lerning Virtuální vzdělávací instituce –bez geografického omezení, –jednoduchá distribuce a nástroje výuky (FTP jako textové soubory, elektronické knihy v PDF, hypertext Zaměstnanci virtuální organizace se vzdělávají prostřednictvím jiných virtuálních organizací

e-learning Proces, v němž jsou účastníci zapojeni v některé (nebo ve všech) formě strukturovaného učení pomocí elektronické komunikace Formy komunikace se neustále rozvíjejí a rozšiřují (hypertext, FTP, , IP telefonie a videokonference…)

e-learning Virtuální univerzity při „kamenných“ univerzitách, vysokých školách a vědeckých ústavech Studium při zaměstnání Kurzy v rámci zaměstnání nebo studia Samostatné kurzy a vzdělávací programy Na všech úrovních vzdělávání –Základní vzdělání –Středoškolské vzdělání –Univerzitní vzdělání –Firemní vzdělání –Celoživotní vzdělání

E-learning, jeho výhody a nevýhody Flexibilní rozvrh Možnost studia kdykoliv, kdekoliv Forma studia pro ty, kteří jsou doma Nízké náklady na školné, docházku a další náklady s výukou spojené Odbourává psychickou bariéru, ostych z neúspěchu Vlastní tempo výuky, individuální přístup s optimálním využití času Izolace studenta Práce v domácím prostředí vyžaduje specifický časový rozvrh a respekt ostatních členů domácnosti Styl výuky nemusí vyhovovat Vyžaduje informační gramotnost Zatím vysoké náklady studenta v domácnosti

SWOT analýza úspěšného e-learningového programu Moderní technologie přístupná téměř každému, navíc flexibilní Intuitivní a přátelské prostředí On-line multimediální komunikace Off-line podpora v rámci záznamů a distribuovaných materiálů Komunikace včetně okamžité zpětné vazby Personifikace výuky Snadná měřitelnost efektivity Zákazníci na celém světě Nízké náklady na získání klienta Přizpůsobení programu zákazníkovi Využití standardů pro další programy Rostoucí poptávka po nástrojích Nedostatečné připojení k Internetu pro využití všech funkcí programu Bez přímého kontaktu, bez discipliny Nelze aplikovat pro všechny obory Náklady na pořízení a provoz Nechuť účastnit se vzdělávacího nízká informační gramotnost Nedostatečně přístupná informační infrastruktury Silné stránky Slabé stránky příležitosti hrozby

Koncepce e-learningového programu www Informace Přihlášení Základní info Základní materiály Seznámení se s výukou Studijní materiály – texty a pracovní sešity Testy na ověřování znalostí Zhotovení závěrečné práce Konzultace s lektorem Diskusní skupiny třídy Vyhodnocení Certifikát

e-learning - shrnutí Profesní příprava a rozvoj dovedností je obohacen o další novou techniku díky Internetu, založenou na velkých možnostech: –Jednoduché a levné formy vzdělávání –Přístupu k literatuře –Jednoduchém a pravidelném kontaktu s učitelem –Skupinových diskusí