Možnosti financování rozvoje zdravotnického IT a návratnost investic MUDr. Pavel Kubů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zkušenosti s implementací zdravotnických asistentů v provozu
Advertisements

Snímek 1 Efekty podnikové informatiky J. Pour Katedra IT VŠE ČSSI, Praha, 15/12/2006.
Balance Score Card (BSC) v řízení dodavatelských systémů
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Facility management ČSN EN
Mobilní elektronická podpora ZZSHMP.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
© 2010 IBM Corporation Stanislav Michelfeit, IBM IDC ČR, Služby – výzkum a výuka IT jako služba SSME - Service – Science, Management and Engineering =
Granty pro IT a jak jimi podpořit prodej Robert Šedivec.
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Zdravotnictví V odvětví zdravotnictví v ČR je zaměstnáno pracovníků a výdaje státního rozpočtu do tohoto odvětví představuji asi 9% HDP. Po roce.
MUDr.Dana Kuklová, CSc. Státní zdravotní ústav Praha
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Projekt EPP-ED Mimořádné události v ÚVN MUDr. Sandro Zamarian
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Reforma zdravotnictví ČSSD Zdravotnický systém potřebuje postupné úpravy a změny, tedy evoluční způsob reformy. Pravicové strany se v posledních letech.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
ITIL Information Technology Infrastructure Library.
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ „Zdravotnictví nejvyšší kvality dostupné pro všechny!“ MUDr. David Rath.
Proč potřebujeme nákupčí zdravotní péče MUDr. Pavel Hroboň, M.S.
Přínosy projektu „Vybudování jádra a realizace systému vzdělávání pro Středisko informací a vzdělávání v elektronickém zdravotnictví“ CZ.2.17 /
PQS - P Ing. Petr Mašek ICZ a.s.. PQS –P (Performance, Quality, Strategy ) Nástupce systému PMS2000 Systém pro měření efektivity poskytované zdravotní.
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Řízená péče a její kvalita Praha, březen 2000 Ivan Malý.
Aktuální krize zdravotnictví
Role ceny zdravotní péče – ekonomický pohled PhDr. Lucie Antošová Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR.
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Optimální zdravotní péče „HEALTH POLICY “ Jan Hůlek Kardia s.r.o.
Bakalářské studium 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 912Základy řízení 912Základy řízení 4. ročník – ošetřovatelství.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
20 let soukromého zdravotnictví v České republice Bratislava, MUDr. Pavel Chrz.
ZDRAVÍZDRAVÍ Stav plné tělesné, duševní a sociální pohody, nikoliv pouze nepřítomnost nemoci nebo vady.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
Balanced Scorecard (vyvážený soubor měřítek)
BSC - Metoda Balanced Scorecard
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Vzdělání a trh práce Přednáška do předmětu Ekonomika školství
Příjem pacienta na lůžkové oddělení a jeho bezpečí
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
EVito systém aktivního zdraví Součást prevence a léčby civilizačních nemocí Ing. Filip Linhart, MBA, 13. listopadu 2014.
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Úhradová vyhláška2016 MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA Náměstek pro zdravotní pojištění, MZ ČR.
0 A healthier tomorrow. MUDr. Pavel Kubů CEE Healthcare Business Development Manager Přínosy eHealth nástroji koordinované zdravotní péče pro klienty Maccabi.
Procesní řízení v českých zdravotnických zařízeních Klára Antlová, Michal Tvrzník.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Listopad 2015 Jak spočítat přínos investice do HR? Pavel Jirůtka
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Zdravotnické ukazatele v ČR. Kromě zcela obecných ekonomických ukazatelů je měření a hodnocení kvality zdravotní péče typické výskytem zcela specifických.
Biomedicíncký výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích 2012 Perspektivy elektronizace ve zdravotnictví v ČR 12. dubna 2012.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Cesta ke zvýšení kvality a bezpečnosti zdravotnického zařízení
REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Poptávka po zdravotní péči
10. seminář Zdravotnictví.
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 2
Transkript prezentace:

Možnosti financování rozvoje zdravotnického IT a návratnost investic MUDr. Pavel Kubů

Zdravotnictví: nízká míra využívání IT Source: Lewin Group, Forrester Research, LEK analysis Informační technologie je příliš nákladná a návratnost investic nebyla pochopena Kulturní odpor Zvažuje se, zda prostředky (kapitál) na IT nepoužít k jiným účelům Na konci minulého století vynakládaly průmyslové podniky na zaměstnance průměrně 8000 USD, ve zdravotnictví 1000 USD

Indikátory výkonnosti a tvorby hodnoty ve zdravotnictví Předměty zájmu Prevence lékařských chyb Klinické výstupy Přístup pacientů ke zdravotní péči Zdokonalování (optimalizace) procesu Klinické versus administrativní činnosti Vysoké mzdové náklady, fluktuace, nedostatek pracovních sil Doporučování lékařů pacientům Vyšší příjem z existujícího provozu Nové služby nebo zdroje příjmu Cyklus řízení výnosů Zvyšující se náklady na poskytování péče Náklady na povinný reporting a reporting kvality Indikátor Bezpečnost pacientů Kvalita péče Spokojenost pacientů Pracovní produktivita Spokojenost personálu Zvýšení příjmů Optimalizace nákladů Hmotné a nehmotné měřitelné indikátory Dopad technologických řešení ROI zdravotnické IT

Indikátor: Kvalita péče Předměty zájmu Zvýšit pravděpodobnost dosažení požadovaných zdravotních výsledků Správná vyváženost služeb: Zabránit nedostatečnému využívání, nadměrnému využívání i zneužívání Medicína založená na důkazech Při rozhodování pomocí kombinace individuálních klinických zkušeností s nejlepšími dostupnými poznatky z medicínského a vědeckého výzkumu používat nejlepší dostupné důkazy Co se měří při ROI Průměrná délka pobytu Počet opětovných příjmů Čas, který pacienti stráví v kontaktu se zdravotnickým personálem Míra morbidity a mortality

Indikátor: Produktivita personálu Předměty zájmu Nedostatek pracovních sil Vysoké celkové náklady na poskytování péče Čas strávený vykonáváním klinických versus administrativních aktivit Co se měří při ROI Počet vyšetřených pacientů (vyšetření) za den Za stejný čas a ve stejných zařízeních se léčí více pacientů Doba kontaktu klinika s pacienty Čas strávený administrativní prací Počet kroků a nebo času potřebného k provedení konkrétního úkolu nebo výkonu

Příkladová řešení ŘešeníVliv na indikátorROI EMR Pracovní produktivita Optimalizace nákladů Zvýšení přjmů ROI 140%+ Personál má snadný přístup k datům o pacientech Další přínosy: méně lékařských chyb RFID Zvýšení příjmů Pracovní produktivita Optimalizace nákladů ROI 150%+ Může zlepšit využití zařízení Další přínosy: méně chyb při transfúzích Patient Tracking System (systém sledování pacientů) Zvýšení příjmů Pracovní produktivita ROI 150%+ Lepší využití délky pobytu a operačních sálů Další přínosy: méně případů, kdy pacienti odejdou z oddělení pro akutní případy bez vyšetření Mobile Point of Care (MPOC, mobilní místo péče) Pracovní produktivita Optimalizace nákladů ROI 150%+ Personál má snadný přístup k datům o pacientech Další přínosy: vyšší spokojenost pacientů Případové studie ukazují, že: Primární hodnota HIT je odvozena z nových příležitostí k zisku i zvýšení produktivity Informace ve správný čas a na správném místě umožňují poskytovat bezpečnější péči bez dlouhého čekání

Mobile Clinical Assistant

15%, infrastruktura pro RLZ, komunikace úřad - občan 50%, ICT v podnicích, strategické služby a další Hlavní ICT potenciál 40%, vzdělávání v ICT, implementace ERP 30%, ICT pro veřejnou správu 10%, Rozvoj a dostupnost ICT, Adaptabilita (vzdělávání) EU fondy