pro děti Veronika Šolínová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VI. Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka
Advertisements

Noc s Andersenem 2014 ZŠ Mikulášovice za podpory města Mikulášovice.
JÁ A MOJE ŽENA.
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
VII. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Copak nám nadělil rok 2008 V tomto roce jsme zažili mnoho nečekaných změn. Dokonce takových změn, že je nám mnozí můžou závidět, ale určitě se nechceme.
Definice zapomínání: 1. Zánik vzpomínky. 2. Zánik nežné náklonnosti.
Fotopříběh s ponaučením…
Přesvědčujeme sami sebe, že život bude lepší, jakmile se oženíme nebo vdáme, až budeme mít první dítě, potom další. Pak jsme otrávení, protože naše děti.
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Karlova Studánka – 1.7. Sbíráme se, snad někam pojedeme.
24. Josef se dal poznat svým bratrům. Nikdo z vás nezůstane v mém otroctví, jen muž, který pohár ukradl.
VY_32_INOVACE_ 02_ Lidé a čas
DĚTSKÁ PRÁVA Svět je veliká skládačka složená z mnoha dílů. Všichni, i ty , jsme jeho součástí.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
26. Izraelský národ se během let v Egyptě rozrostl.
Projekt:Vzdělávací internetové kluby Jméno:Jakub Michálek Téma:Moje kniha.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, žák po zhlédnutí.
Sčítálek.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_18.
Erich Kästner 115. výročí narození. * Drážďany † Mnichov Německý prozaik a básník Autor knih pro děti.
JIŘÍ ŽÁČEK * v Chomutově.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_702.
DUCHOVÉ Jsou všude kolem nás... Nevěříš??? Tak proč se s námi nevydáš na cestu za nimi....?...čekají na tebe!!! PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!!
JOSEF JUNGMANN Mgr. Ludmila Růžičková
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM17 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová.
Trochu legrace neuškodí :-)
Cyberbullying Neboli kyberšikana.
Rodina byla nepohostinná a odmítla anděly nechat v místnosti pro hosty
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Analytické myšlení Autor:Jana Buršová. 1. Tři dívky Anna, Bětka a Cilka odebírají jeden z časopisů: Vesmír, Reflex, Mladý svět, každá jeden a jiný než.
Dopis od Boha.
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
Jeníček a Mařenka Třídění Odpadu. Žili, byli Jeníček a Mařenka v jednom činžovním domě, kdesi za sedmero horami a sedmero řekami.
Pasování našich žáků na malé a na pokročilé čtenáře.
Příběh planety Země aneb pátrání přímo detektivní vedoucí až do pradávné, prastaré, praminulosti - pravěku, prahor a jiných prapodivností, které se odehrálo.
Moje vlast, moje bydliště Pověst o Bruncvíkovi VY_32_INOVACE_17 Sada 9
Autorská pohádka Aneta Škrabánková
Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka zadaných ve školním roce 2012/2013 pro 9. ročník (12. – 18. úloha) II. označení digitálního učebního materiálu:
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Pár vtípků.
CIRKUS PŘEČTĚTE SI POZORNĚ POVÍDKU. Ráno na zelené louce za městem ještě nic nebylo. Rostla tam jen tráva, kterou nikdo nesekal. Když ale šel Jirka.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
OSTROV CUKROVÍ Vytvořila: Marie Anna Kurková START.
Komiks v letech Veronika Linhartová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu „Inovace studijních oborů na PdF UHK“ reg. č. CZ.1.07/2.2.00/
Správné užití přímé řeči Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Slečna katechetka Petra vstupuje do kláštera klarisek Je sobota a několik mladých lidí z různých míst Moravy se sjíždí do Brna –Soběšic. A ptáte.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Příběh pro všechny tvrdě pracující
M Ý M A O Č I M A TEREZA NAVRÁTILOVÁ. ANGLIE-2002/STUDIJNÍ POBYT Do Anglie jsem byla poslána (letecky) svým milovaným otcem, prostřednictvím Student Agency.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV:VY_32_INOVACE_19_LITERATURA PRO DĚTI_DETEKTIVNÍ PŘÍBĚH ČÍSLO PROJEKTU:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR:RNDr.Ivana Řehková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ R16_Matematické pohádky TEMA:Matematika.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
mail.com Miláčku, ty jsi úžasný milenec – jsme spolu jen dva týdny a já jsem už ve třetím měsíci !
ŠKOLA V PŘÍRODĚ Radešín – květen 2011 děti z 2.A a 2.B
OPAKOVÁNÍ PÍSMENE g G Název : VY_32_inovace_11 - ČJ – Písmeno gG
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
Děti jsou DAR... jak je MILOVAT ?!?
NEPRAVIDELNOSTI VĚTNÉ STAVBY
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
NEPRAVIDELNOSTI VĚTNÉ STAVBY
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Transkript prezentace:

pro děti Veronika Šolínová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu „Inovace studijních oborů na PdF UHK“ reg. č. CZ.1.07/2.2.00/28.0036. Detektivka pro děti Veronika Šolínová

začínající detektivy Autor: Svatopluk, Hrnčíř Kniha: Sedm sněhuláků a jiné případy pro začínající detektivy  Autor: Svatopluk, Hrnčíř Nakladatelství: Albatros Počet stran: 157 Ilustroval: Marcel Stecker Rok vydání: 2006 ISBN: 80-00-01739-3 (Obr.1, Hrnčíř, 2006, titulní strana)

Obsah: Zapeklité detektivní příběhy pro začínající detektivy se spoustou záhad, ale také stop, náčrtků či map, které vedou k rozuzlení případů. V jednotlivých krátkých příbězích budeme svědky všemožných detektivních případů. Ať už se bude řešit případ nalezené peněženky, či krádež vzácného obrazu, ztráty klíče, nebo určování, který pán patří ke kterému psovi, vždy bude zapotřebí důvtipu a pozornosti. Ověřit si úspěšnost detektivních schopností a nadání je v knize možno na konci, kde je uvedeno řešení všech úkolů. (Obsah 1, Databáze knih, 2008, Dostupný z www: < http://www.databazeknih.cz/knihy/sedm-snehulaku-a-jine-pripady-pro-zacinajici-detektivy-14404 >)

Úryvek z knížky: „Chlapče, máš dobrou paměť,“ pochválil ho starší policista. „Ukradený Vesuv ti však musel proklouznout. V zátoce by se nedokázal schovat.“ „Ne, neproklouzl,“ vyhrkl majitel dalekohledu, „ale právě jsem pochopil, co piráti s lodí udělali. Změnili její název! „Sotva,“ ušklíbl se muž v uniformě, „na to neměli čas.“ „Nebylo to tak těžké,“ prohlásil s obdobným úsměškem chlapec. „Stačilo pár tahů štětcem a loď plula pod jiným jménem. Dokonce vím pod kterým.“ (Hrnčíř, 2006, s.61)

Bibliografie: Knihy pro děti a mládež: Případ skončil v pátek, Zadržte auto s opičkou, Prázdniny s Pradědečkem, Ostrov uprostřed města , Únos krále hádanek, Cestovatel Komínek, Příběh osmého trpaslíka, Kamarád z planety Haf; Kapsa ohnivého mloka, Želva čeká v Babylónu, Detektivní kancelář Dvořák & Filip, Talisman spiklenců, Lovci z Ohňové hory, Ostrov Uctívačů ginga, Poklad Uctívačů ginga, Osada na konci světa, Klub dobrodruhů, Maják Uctívačů ginga, Sedm sněhuláků Komiks pro děti a mládež: Cour a Courek, Kouzelná koloběžka, Vynálezy pana Semtamťuka, Nápady pana Semtamťuka

Série: Klub tygrů Autor: Thomas, Brezina Kniha:  Oživlá mumie Série: Klub tygrů Autor: Thomas, Brezina Nakladatelství: Fragment Počet stran: 128 Překlad: Dagmer Steidlová Ilustroval: Naomi Fearnová Rok vydání: 2012 ISBN: 978-80-253-1376-3 (Obr.2 Brezina, 2012, titulní strana)

Obsah: Kniha s názvem Oživlá mumie je již několikátým dobrodružstvím party dětí, která si říká Klub tygrů. Patří sem svalnatý Patrik, tvrdohlavá Biggi a Luk, který je velký počítačový fanda. Biggi, Luk a Patrik přijedou do Egypta za Lukovým strýcem Augustem Kantnerem, který je egyptolog a našel “ztracenou” pyramidu. Když je taxík doveze na místo, nejdřív není nikde vidět ani živáčka, ale během chvilky začnou z chodby pyramidy vybíhat poloomámení lidé. Tygři zavolají radiovým zařízením pomoc a vydají se do pyramidy. Tam narazí na sarkofág, z kterého začne vylézat oživlá mumie a mluví na ně nějakou starou, tajuplnou řečí. Tygrům se podaří odhalit, že vše byla jen fikce a kdo a proč za tím vším stojí. Pachatel jim však uniká. (Obsah 2, Wolf, 2012, Dostupný z www: < http://wolfdraven.eu/recenze-klub-tygru-ozivla-mumie-thomas-c-brezina/ >)

Úryvek z knížky: „To… to byly ty nejstrašnější minuty, co jsem kdy zažil!“ sténal Patrik. Podíval se na hodinky a zavrtěl zmateně hlavou. „Chtěl jsem říct – hodiny! Koukám, že jsme byli uvnitř asi tři hodiny!“ Biggi s Lukem si ověřili, že tři hodiny uběhly i na jejich hodinkách. „Lidi, připadám si jako v nějkém hororu,“ podotkl Luk. „Vždyť jsme tam nemohli být déle než deset minut!“ „Třeba nás ta mumie nějak… zaklela a třeba jsme tam byli opravdu tři hodiny,“ přemýšlela Biggi. (Brezina, 2012, s.36)

Bibliografie: Série: Tajný úkol pro tebe, Marka, Mega a Fantoma Šíleně divocí andílci Případ pro tebe a Tygří partu Naše tajemství Klukům vstup zakázán! Jen pro čarodějnice Klub záhad Dračí srdce Dívčí tajemství Detektivní kancelář junior Čtyři kamarádi v akci Hledači pokladů - trojčata

Kniha: Záhada červené ponožky Série: Dektiv Klubko Autor: Ursel, Schefflerová Nakladatelství: Fragment Počet stran: 110 Překlad: Dagmer Steidlová Ilustroval: Hannes Gerber Rok vydání: 2008 ISBN: 978-80-253-0757-1 (Obr.3 Schefflerová, 2008, titulní strana)

Obsah: Kniha má čtrnáct kapitol. V těch je vždy samostatný příběh, kde je jednoduše popsán zločin, který je v té kapitole také vyřešen. Ale řešení není hned napsáno. Je tam otázka s nápovědou pro děti, která odkazuje třeba na obrázek, jenž má pomoci při pátrání. Řešení je zašifrováno a lze jej přečíst jen pomocí přiložené červené folie.   (Obsah 3, Knihy, 2008, Dostupný z www: < http://www.topvip.cz/knihy/ursel-schefflerova-%E2%80%93-detektiv-klubko-zahada-cervene-ponozky >)

Úryvek z knížky: Tohle není případ pro Klubka, myslí si detektiv. Když pak, ale vidí trhovkyni, jak sedí za svými hlávkami salátu a pláče, připadá si jako ničema. „Jakpak ten zloděj vypadal?“ ptá se za chvíli ustaraně. Trhovkyně se dvakrát zhluboka nadechne, hlasitě se vysmrká a pak klidně oznámí: „No, vypadal úplně normálně. Myslím, myslím, že měl malou bradku. Ale všechno se to seběhlo tak rychle!. (Schefflerová , 2008, s. 25)

Bibliografie: Série: Detektiv Klubko Knihy: Tajemství žlutého kufru Případ černého ducha Podvodník s růžovým hrochem

Kniha: Případ nepolapitelného sprejera Série: Dvojčata v akci Autor: Vojtěch, Steklač Nakladatelství: Albatros Počet stran: 119 Ilustroval: Milan Starý Rok vydání: 2007 ISBN: 978-80-00-01981-9 (Obr.4 Steklač, 2007, titulní strana)

Obsah: Dvojčata Martin a Andrea žijí ve starém domě v centru Prahy. Jednoho dne se do domu přistěhují také dvojčata, Kvido a Hugo, detektivové ve výslužbě.  Kniha Případ nepolapitelného sprejera volně navazuje na knihu Poklad hraběte Domanina (starší bratr Pana Mautnera spáchal sebevraždu a on neví, proč. A tak se detektivní kancelář Huklor (Martin, Andrea, Kvído a Hugo) ujímá případu. Druhý případ se týká neznámého sprejera, který ničí fasády domů v okolí. V tomto příběhu spíš než velké dobrodružství čeká Martina a Andreu dlouhé sledování možných pachatelů). (Obsah 4, Databáze knih, 2014, Dostupný z www: < http://www.databazeknih.cz/knihy/dvojcata-v-akci-pripad-nepolapitelneho-sprejera-34048 >)

Úryvek z knížky: Měl jsem štěstí, že jsem byl u telefonu dřív než Andrea, když zazvonil. Stál jsem totiž v kuchyni a my se ségrou ve svých pokojích telefonní paralelky nemáme. Ne že by to nešlo zařídit, ale rodiče si naivně myslí, že když je telefon v obýváku a v kuchyni, tak mají všechno pod kontrolou. Jenže to by mohlo platit jedině v případě, kdyby byli v jednom kuse doma a nechodili na různé reklamní akce, při kterých naše rodina může získat lacinou dovolenou za pouhých pár šušní. (Steklač, 2007, s. 52)

Bibliografie: Série: Bořík, Pekelná třída, Dáda, Dvojčata v akci, Golem, Žlutý Robert Knihy: Detektiv Bondybej 001, Béďa Dynamit a spol., Hrátky s pastelkou, Bohoušek a spol., Tajemství Old Nicka, Tajemství skarabea, Ahoj, prázdniny, Aleš a spol., Dobrodružství tajného agenta Pankráce Tangenta, Mirek a spol., Mořský drak, Čenda a spol., Plecháček, Jak jsme putovali za dobrodružstvím, Holky a spol. , Holky z první pětky, Případ strašidelného mnicha, Nejen milostné dopisy, Jak jsme se učili slušně nadávat, Šeredka

Série: Detektivní kancelář Podkova Autor: Karin, Müllerová Kniha:  Hon na zloděje Série: Detektivní kancelář Podkova Autor: Karin, Müllerová Nakladatelství: Mladá fronta Počet stran: 120 Překlad: Jana Kudělová Ilustroval: Peter Klaucek Rok vydání: 2006 ISBN: 80-204-1410-X (Obr.5 Müllerová, 2006, titulní strana)

Obsah: Kristýna, Karolína a Filip rozumí dobře koním a navíc řeší zapeklité případy ve své detektivní kanceláři Podkova. V okolí jízdárny rodiny Martenových se množí krádeže sedel. Všechny okolnosti nasvědčují tomu, že tento statek je dalším cílem zlodějů. Filip, Karolína a Kristýna se hned pustí po horké stopě. Krádeže by mohly jízdárnu přivést na mizinu, a tak když jde do tuhého, trojice kamarádů odvážně zakročí. Náhodou se jim podaří najít překladiště s ukradenými sedli z minulé noci. Týna, která zůstala sama hlídat, se odvážně schová v náklaďáku, který sedla odváží z překladiště.Díky mobilnímu telefonu se pachatele podařilo dopadnout. (Müllerová, 2006)

Úryvek z knížky: Kristýna v jediném okamžiku pojala plán. „Na koně! Musíme honem zpátky říct o tom našim a Toníčkovi. Vypadá to, že ta hromada sedel pod dekami je jen kořist z minulé noci. Co ukradli před tím už zřejmě stačili odvézt. Tohle je jen jakýsi mezisklad. Určitě čekají, až se setmí, aby sedla odvezli. Navrhuji toto: Ty zavoláš na policii, Filipe, a ty, Karolíno, všechno zapíšeš do palubního deníku. Já zalarmuji našeho Toníčka.“ (Müllerová, 2006, s. 100)

Bibliografie: Série: Detektivní kancelář Podkova Dobrodružství na koni Knihy: Tajemství hřebce Amarila, Na vlastní pěst, Případ opuštěného poníka, Zločin na dostihové dráze, Únos na jízdárně, Zaříkávač koní, Případ Caruso, Hon na zloděje, Dobrodružství poníka Robina, V posledním okamžiku, Úkryt v lese, Nebezpečná hra, Tajemství cirkusu Lombardi, Riskantní nasazení, Spiknutí na jezdeckých závodech

Použitá literatura: HRNČÍŘ, Svatopluk. Sedm sněhuláků a jiné případy pro začínající detektivy. 1. vyd. Praha: Albatros, 2006, 157 s. Karneval. ISBN 80-000-1739-3. BREZINA, Thomas. Případ pro tebe a Klub Tygrů. 1. vyd. Ilustrace Naomi Fearn. Praha: Fragment, 2012, 124 s. Klub Tygrů. ISBN 978-80-253-1376-3. SCHEFFLER, Ursel. Detektiv Klubko. 1. vyd. Ilustrace Hannes Gerber. Praha: Fragment, 2008, 110 s. Detektiv Klubko. ISBN 978-80-253-0757-1. STEKLAČ, Vojtěch. Dvojčata v akci. 1. vyd. Ilustrace Hannes Gerber. Praha: Albatros, 2007, 119 s. Karneval. ISBN 978-80-00-01981-9. MÜLLER, Karin. Hon na zloděje. 1. vyd. Ilustrace Hannes Gerber. Praha: Mladá fronta, 2006, 115 s. Detektivní kancelář Podkova. ISBN 80-204-1410-X.

Obsah 1. Databáze knih. Sedm sněhuláků a jiné případy pro začínající detektivy [online]. Databazeknih ČR. Nestr. 2008. [cit. 18.11.2014]. Dostupný z www: < http://www.databazeknih.cz/knihy/sedm-snehulaku-a-jine-pripady-pro-zacinajici-detektivy-14404 >. Obsah 2. WOLF, Drawen. Klub tygrů: Oživlá mumie [online]. Wolf Draven’s Dream Bookshelves ČR. Nestr. 2012. [cit. 18.11.2014]. Dostupný z www: < http://wolfdraven.eu/recenze-klub-tygru-ozivla-mumie-thomas-c-brezina/ >. Obsah 3. Knihy. Detektiv Klubko: Záhada červené ponožky [online]. Topvip.cz ČR. Nestr. 2008. [cit. 18.11.2014]. Dostupný z www: < http://www.topvip.cz/knihy/ursel-schefflerova-%E2%80%93-detektiv-klubko-zahada-cervene-ponozky >. Obsah 4. Databáze knih. Dvojčata v akci: Případ nepolapitelného sprejera [online]. Databazeknih ČR. Nestr. 2014. [cit. 18.11.2014]. Dostupný z www: < http://www.databazeknih.cz/knihy/dvojcata-v-akci-pripad-nepolapitelneho-sprejera-34048 >.

Obr. 1 HRNČÍŘ, Svatopluk. Sedm sněhuláků a jiné případy pro začínající detektivy. 1. vyd. Praha: Albatros, 2006, 157 s. Karneval. ISBN 80-000-1739-3. Obr. 2 BREZINA, Thomas. Případ pro tebe a Klub Tygrů. 1. vyd. Ilustrace Naomi Fearn. Praha: Fragment, 2012, 124 s. Klub Tygrů. ISBN 978-80-253-1376-3. Obr. 3 SCHEFFLER, Ursel. Detektiv Klubko. 1. vyd. Ilustrace Hannes Gerber. Praha: Fragment, 2008, 110 s. Detektiv Klubko. ISBN 978-80-253-0757-1. Obr. 4 STEKLAČ, Vojtěch. Dvojčata v akci. 1. vyd. Ilustrace Hannes Gerber. Praha: Albatros, 2007, 119 s. Karneval. ISBN 978-80-00-01981-9. Obr. 5 MÜLLER, Karin. Hon na zloděje. 1. vyd. Ilustrace Hannes Gerber. Praha: Mladá fronta, 2006, 115 s. Detektivní kancelář Podkova. ISBN 80-204-1410-X.