. PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE PROJEKT SVAZU MĚST A OBCÍ ZBRASLAVICE 4. PROSINCE 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Advertisements

Podpora meziobecní spolupráce
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Spolupráce obcí v DSO Lednicko-valtický areál
Odborný tým: Ing. Milan Půček, MBA, PhD.
Podpora meziobecní spolupráce Prohlubování meziobecní spolupráce David Bohadlo Vedoucí právního týmu.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Zákon o sociálních službách zákon o sociálním bydlení??? databáze MPSV a MV… metodická nejednotnost plán na úrovni kraje (obecné), v ORP pouze komunitní.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Prohlubování meziobecní spolupráce na území ORP Kutná Hora.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce Aktuální informace o projektu
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
Analýzy v projektu „Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji“
2. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Pacov Místo: Pacov, zámecký sál Dne:
Odpadového hospodářství na území ORP Pacov Ivana Eva Razimová.
„OBCE SOBĚ“ projekt meziobecní spolupráce Jak vnímáme meziobecní spolupráci na Rakovnicku Výsledky Dotazníku 1. část.
2. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Cheb Místo: KC Svoboda Cheb Dne:
1. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 10:00 hod. C ESTOVNÍ RUCH – PROJEKT MOS.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Projekt Podpora meziobecní spolupráce (reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B ) 2. oficiální setkání představitelů obcí ve správním obvodu ORP Třebíč Třebíč, 22.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
„OBCE SOBĚ“ „ Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností“
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
3. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 10:00 hod. S OCIÁLNÍ SLUŽBY – PROJEKT MOS.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Projekt Centra společných služeb(CSS) realizovaný Svazem měst a obcí ČR Projekt Centra společných služeb č. CZ /0.0/0.0/15_019/ Operační.
Úvodní setkání se starosty
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
MAP – Místní akční plán ORP RK
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Řízené rozhovory se starosty obcí s rozšířenou působností
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
2. jednání řídícího výboru
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Výsledky dotazníkového šetření všech CSS
Aktuální informace o projektu
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
II. Setkání se starosty obcí
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Klíčové aktivity projektu
I. Setkání se starosty obcí
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
V. Setkání se starosty obcí
Transkript prezentace:

. PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE PROJEKT SVAZU MĚST A OBCÍ ZBRASLAVICE 4. PROSINCE 2014

PŘÍNOS PROJEKTU PŘÍLEŽITOST (VERSUS POVINNOST) ke zmapování aktuální situace v regionu k setkávání lidí z různých sfér se společným zájmem k bližšímu seznámení s regionem a jeho potenciálem ke specifikování potřeb a využití RT

ANALYTICKÁ ČÁST NÁVRHOVÁ ČÁST REALIZAČNÍ ČÁST terénní průzkumy dotazníková šetření zpracování statistických dat nástiny opatření reakce na zjištěné problémy fokusní skupiny I. setkání se starosty letní setkání se starosty konkrétní řešení/ cíle projekty aktivity akční plány II. setkání se starosty finalizace souhrnného dokumentu

ŠKOLSTVÍ NEDOSTATEČNÁ KAPACITA MATEŘSKÝCH ŠKOL –Vytipování MŠ k rozšíření jejich stávajících kapacit –Vytipování obecních prostor – MŠ/dětské skupiny NEDOSTATEK ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI DO 3 LET –Zjištění výše zájmu o zařízení pro děti do 3 let –Vytipování a zajištění (obecních) prostor pro zřízení zařízení pro děti do 3 let

SOCIÁLNÍ SLUŽBY ABSENCE KOMUNITNÍHO PLÁNU PRO ORP KUTNÁ HORA –Vytvoření komunitního plánu sociálních služeb ORP KH –Realizace společné propagace NEÚPLNÉ POKRYTÍ PÉČÍ O SENIORY –Kvantifikování zájmu obcí o osvětu v sociální oblasti a vytipování vhodných jednotlivců pro tuto aktivitu –Zaškolení a využití pracovníků v kýžených sociálních aktivitách –Vytipování spádových obcí a realizace odloučených pracovišť poskytovatelů soc. sl.

ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ NEDOSTATEČNÉ TŘÍDĚNÍ A VYUŽITÍ BIOODPADŮ –Vymezení uceleného regionu schopného nasytit potenciální kompostárnu/ bioplynovou stanici –Stanovení konkrétního způsobu nakládání s bioodpadem VYSOKÉ VÝDAJE ZA SEPARACI ODPADU –Rozbor hospodaření obcí při nakládání se separovaným odpadem –Prověření možnosti alternativního nakládání se separovaným odpadem

REKREACE A CESTOVNÍ RUCH NEDOSTATEČNÁ PROPAGACE (CYKLO)TURISTIKY –Vydání cykloturistického průvodce –Spolupráce na tvorbě mapy Kutná Hora a okolí 1: (KČT) NEKOORDINOVANÁ PROPAGACE AKTIVIT NA KUTNOHORSKU –Spuštění internetové verze kalendáře akcí s možností vyhledávání –Zavedení systému jednotných plakátů s programem akcí na každý měsíc pro celé Kutnohorsko

PRŮŘEZOVÉ TÉMA ADMINISTRATIVNÍ PODPORA MALÝCH OBCÍ –2. nejčastěji zmiňované téma k meziobecní spolupráci –SMO+členové pracovní skupiny „Servis samosprávám“ → Záznamník (právní podpora, ekonomická agenda, dotační management, veřejné zakázky, IT podpora, technická a stavební podpora, rozvoj obce) –zapojit se může každá obec –podmínkou pro zapojení do 3letého pilotního projektu SMO (právník, ekonom, projektový manažer, IT specialista, 2 admin. pracovníci, specialista na veřejné zakázky) – 3 roky financovaný odborný tým

Facebooková stránka: Meziobecní spolupráce ORP Kutná Hora

DĚKUJEME ZA POZORNOST PROSTOR PRO VAŠE OTÁZKY

Řídící výbor rady vlády ČR pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území Harmonizace administrativního členění státu Revize a úprava funkce územně členěných měst Optimalizace systému veřejnoprávních smluv Úprava a optimalizace systému financování přeneseného výkonu státní správy Snížení rizika platební neschopnosti územní samosprávy Rozvoj meziobecní spolupráce Pracovní výbor