Prezentace (hodnocení dle zadaných podmínek hodnocení prezentace učitelem) 40´ Práce ve skupinách 30´ Seznámení s tématem 10´

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Památky Unesco Česká republika.
Advertisements

VY_32_INOVACE_ICT2.5_3-50 Anotace
Elektronická učebnice - I
Prezentace 40´ Práce ve skupinách 30´ Seznámení s tématem 10´
Prezentace (hodnocení dle zadaných podmínek hodnocení prezentace učitelem) 40´ Práce ve skupinách 30´ Seznámení s tématem 10´
Památky UNESCO v České republice 4. ročník
ISAD Cíl: • sjednotit archeologická data vytvořená v projektech výzkumu a vývoje na ústředním pracovišti NPÚ • vytvořit aplikaci na internetu pro komplexní.
CESTOVNÍ RUCH A REKREACE
Světové organizace.
Památky UNESCO v ČR V České republice je do Seznamu
VY_52_INOVACE_ZE.9.40 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
Význam organizace INSEA pro další vzdělávání v oboru výtvarná výchova
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VY_32_INOVACE_DEJEPIS2_13 Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor
PŘÍRODNÍ A KULTURNÍ BOHATSTVÍ
ČESKÉ DĚDICTVÍ UNESCO Jan Janeček.
SLUŽBY Nevýrobní složka hospodářství. Nejdynamičtěji se rozvíjející sektor hospodářství (za 10 let vzrostl o 15% podíl na HDP na 55%). Maloobchod, peněžnictví,
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_19
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu: VY_32_INOVACE_86.
Rozsáhlé oblasti se specifickým historickým vývojem, během kterého se vyvinuly charakteristické kulturní znaky obyvatelstva. SVĚTOVÉ.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Kulturní dědictví Monotematický den. UNESCO Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) byla ustavena v roce UNESCO plní úkoly v oblasti.
Památky UNESCO v ČR Praha – historické jádro, Vyšehrad.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA ROTHOVÁ Název:VY_32_INOVACE_659_OBRÁZKOVÝ KVÍZ Téma: POZNÁVÁNÍ LOKALIT.
Památky UNESCO v České republice
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Krajinou Vysočiny, ZŠ Stonařov
Památky UNESCO v ČR Jiří Novák
ČR – PAMÁTKY UNESCO K/41, M/01
CESTOVNÍ RUCH 2. Přednáška Vymezení, základní pojmy a podmínky CR
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Třebíč,
Kulturní památky UNESCO České republiky – 1. část
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Český Krumlov,
MÍSTO,KDE ŽIJI JE VSETÍN
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, UNESCO,
44.1 Kraj Vysočina – poznáš jeho dominanty?
REGIONÁLNÍ ANALÝZA CESTOVNÍ RUCH
Některé památky Unesco Mgr. Petra Polášková. Seznam otázek: Otázka č. 1 Otázka č.2 Otázka č. 3 Otázka č. 4 Otázka č. 5.
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
Kulturní památky UNESCO České republiky - 2. část

Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Marketingové aktivity sdružení České dědictví UNESCO.
Anglický název: United Nations Organization Český název: Organizace spojených národů.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_19-02 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
VY_32_INOVACE_Vac_III_12 Památky UNESCO v ČR Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název:
Sídla ČR B. Hofmanová. Opakování pojmů: 1.Připomeň a vysvětli pojmy: obec, sídlo, město, vesnice, velkoměsto 2.Co rozumíš pod pojmy: urbanizace, suburbanizace,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_19-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
UNESCO „…války se rodí v mysli lidí, je třeba v mysli lidí vybudovat obranu míru…“ Úryvek z preambule Ústavy UNESCO Radka Bordes, vedoucí tajemnice ČK.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_25_ZEMĚPIS
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_19-02
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Nemovité kulturní památky na území obcí Jihomoravského kraje
UNESCO Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_02_UNESCO.
Předmět:Vlastivěda Ročník: IV. Tematický celek: Česká republika
Udržitelný turismus v kontextu poznávání regionů ČR
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
VY_52_INOVACE_01_02_kraj Vysočina 2
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_17_VLASTIVĚDA
Transkript prezentace:

Prezentace (hodnocení dle zadaných podmínek hodnocení prezentace učitelem) 40´ Práce ve skupinách 30´ Seznámení s tématem 10´

Slovácký verbuňk

1945 vzdělávání, přírodní vědy, humanitní a sociální vědy, kultura a komunikace Paříž

Zakládající člen Pro zprostředkování styku _ Česká komise pro UNESCO Stálá mise při UNESCO

Na tomto seznamu se nacházejí nejrůznější budovy, jezera, hory, národní parky a města. Nejrůznější kulturní a přírodní památky po celém světě, které byly pro svou unikátnost vybrány organizací UNESCO a přijaty na tzv. „seznam světového dědictví“.

NÁRODNÍ PAMÁTKOVÝ ÚSTAV Památka musí představovat mistrovské dílo lidského tvůrčího génia

Vykazovat významnou vzájemnou výměnu lidských hodnot během určitého časového období nebo v určité kulturní oblasti světa. Být nositelem jedinečného nebo alespoň výjimečného svědectví o kulturních tradicích nebo civilizaci dosud existující nebo zaniklé. Být vynikajícím příkladem určitého typu budovy nebo architektonického či technologického souboru nebo krajiny, jež ilustruje určité významné období historie lidstva.

Být vynikajícím příkladem tradičního lidského osídlení nebo využívání půdy, typického pro určitou kulturu či kultury, a to zvláště v případě, kdy by tyto prvky mohly být narušeny v důsledku vzniku nevratných změn. Být přímo či hmatatelně spojena s událostmi nebo živými tradicemi, myšlenkami či vírou, uměleckými a literárními výtvory výjimečného celosvětového významu.

Napiš informace o památce do pracovního listu a se skupinou prezentuj tyto památky (časová dotace je 5´)! Název památky Lokalita Od kdy je památkou UNESCO Proč je památkou UNESCO

Žďár nad Sázavou Praha Telč Olomouc Litomyšl Třebíč Kutná Hora Lednice Kroměříž Holašovice Č.Krumlov Brno

Virtuální prohlídky Brno Český Krumlov Holašovice Kroměříž Kutná Hora Lednicko - valtický areál Litomyšl Olomouc Praha Telč Třebíč Žďár nad Sázavou

Masopust Slovácký verbuňk Sokolnictví

Praha Telč Olomouc Litomyšl Třebíč Kutná Hora Lednice Kroměříž Holašovice Č.Krumlov Brno Žďár nad Sázavou

Obrázky: Unesco Dostupné z: NPÚ Dostupné z: Masopust Dostupné z: Slovácký verbuňk Dostupné z: Sokolnictví: Dostupné z: Použité zdroje: České dědictví UNESCO Dostupné z: Unesco Dostupné z: pece/zakony-mezinarodni-dokumenty/mezinarodni-dokumenty/unesco /