Začátky České ženské lobby Marie Boháčová (Unie katolických žen)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Advertisements

Strategie vývoje České ženské lobby (ČŽL)
Komunitární program PROGRESS
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Markéta Kadlecová: Evropské sítě NNO Evropské sítě NNO Zapojení českých sítí do nich Markéta Kadlecová Síťování nejen genderových NNO 24. ledna 2008.
Program činnosti Komise sportu žen ČOV na období
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKU ČR Mezinárodní spolupráce AIP ČR a SVTP ČR v rámci programu INGO Pavel Švejda řešitel.
Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP na AMU Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP Zpřístupňování eVŠKP na AMU specifika a problémy.
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Olomouc CPVŠK Zpráva o činnosti za rok 2006 Odborná komise pro otázky elektronického zpřístupňování.
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Chci ovlivnit rozhodování EU… Seminář v Evropském domě František Čakrt, Parlamentní institut Národní parlamenty v rozhodovacím procesu EU Úvod Co přinesla.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Seminář pro žadatele o finanční podporu z CIP EQUAL Dodatečná výzva pro Akci 3 CIP.
Genderové rozpočtování v právním řádu ČR a EU JUDr.Kristýna Outlá Tomáš Křivka Liberec.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Strategie vývoje České ženské lobby (ČŽL) Selma Muhič Dizdarevič Katedra studií občanské společnosti Fakulta humanitních studií UK pro Fórum 50%
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
Česká ženská lobby duben leden 2008 Lenka Bennerová, Fórum 50 %
VY_32_INOVACE_29-06 DUM 6 PRÁVO EU.
IMI systém - informační systém vnitřního trhu model realizace v ČR © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Miluše Horská KOALICE NEVLÁDEK PARDUBICKA, o.s. Historie.
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
Technologické platformy a dopravní výzkum
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Praha
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
„Evropská charta za rovnost žen a mužů na úrovni života ve městech a obcích“ Aktivity a projekty Fóra 50 % Marcela Adamusová , Praha.
VY_32_INOVACE_ Smlouva o EU je platná od Je zavedeno „evropské občanství“ Přináší „kritéria konvergence“ – ekonomické sblížení 1.Stabilita.
Asociace výzkumných organizací EUREKA evropská spolupráce v oblasti aplikovaného a průmyslového výzkumu a vývoje Ing. Václav Neumajer výkonný předseda.
PROPAGACE PRÁCE SEKTOROVÉ RADY, JEJÍCH VÝSTUPŮ A CELÉ ZAKÁZKY NSK2.
Nemoforum jako zdroj legislativních námětů v oblasti informací o území Růžena Zimová Nemoforum / Stavební fakulta ČVUT Konference ISSS, , Hradec.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Příprava předsednictví České republiky v Radě EU (zapojení podnikatelského sektoru) Leden 2008 Příprava předsednictví České republiky v Radě EU (zapojení.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Obchodní politika EU a její přínos pro české firmy Ing. Jan Walter Ministerstvo průmyslu a obchodu © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Praktické rady a zkušenosti jak vytvořit RP, jak připravit program RP Eva Bosáková Národní kancelář EQUAL.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Národní fytosanitární workshop EUPHRESCO / ERA-Net Příležitosti k mezinárodní spolupráci s EFSA v oblasti bezpečnosti potravin Ministerstvo zemědělství.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví v Radě Evropské unie Eurocentrum Praha 4. prosince 2008.
Zapojení se do "evropských" procesů a diskusí o sociálním začleňování Sociální inkluze ve světle současného vývoje a nového programovacího období Seminář.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
Společná obchodní politika EU
EVROPSKÁ UNIE.
Evropská občanská iniciativa
Společná obchodní politika EU (CCP) – právní rámec VŠFS seminář 2015.
Praxe mezinárodního práva soukromého JUDr. Simona Trávníčková.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s. Seminář Inovační potenciál ČR Pavel Švejda Praha, 8. září 2016.
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
AKTUÁLNÍ PRIORITY ČESKÉ REPUBLIKY V OBLASTI BOJE PROTI TERORISMU Ivan Langer ministr vnitra.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
Praha, 30. září 2014 Setkání představenstva s vedoucími představiteli členských společností ČLFA Přínosy členství v Eurofinas.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR PS URROU, 3. června 2010.
Stop násilí ve vztazích
Příprava společného IDS Prahy a Středočeského kraje
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
Komise LRV a LRV 14. prosince 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Státní zdravotní ústav Praha Centrum podpory veřejného zdraví
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
DTM Kraje Vysočina.
Transkript prezentace:

Začátky České ženské lobby Marie Boháčová (Unie katolických žen)

Začátky České ženské lobby před vznikem ČŽL ženské NNO spolupracovaly ad hoc na různých akcích, ad hoc také vznikaly různé sítě (např. Koordona, Asociace pro rovné příležitosti) v rámci přístupových jednání o vstupu do EU se ČR začala zabývat otázkami RP petice Českého svazu žen, Unie katolických žen a Gender Studies (tato iniciativa byla jedním ze zdrojů vzniku Rady vlády pro rovné příležitosti (2001)

Začátky České ženské lobby bezprostředně před vstupem ČR do EU ženské organizace osloveny European Women´s Lobby, zda se také zapojí pod záštitou poslankyně Anny Čurdové byly učiněny první právní kroky k nějakému spojení (uzavření smlouvy o spolupráci), aby se ČŽL mohla stát národní koordinací EWL) zakládající organizace: Český svaz žen, Unie katolických žen, Gender Studies, APM, Soroptimist Int., HAM (postupně přistupovaly další...) první dva roky poskytoval prostory ČSŽ, koordinační funkci měla UKŽ

Začátky České ženské lobby zapojování do činnosti European Women´s Lobby “Joint project” - prevence a potírání obchodu se ženami mezinárodní seminář (Černínský palác, srovnání švédských a holandských legislativního modelu potírání obchodu se ženami) propagační leták (MHD Praha) – mistrovství světa ve fotbale (měsíc) výstupy na zasedání EWL: motions (rezoluce) zasedání EWL v Praze (2006) – příprava, koordinace

Kampaň proti obchodování se ženami

Začátky České ženské lobby - snahy o podání projektu na síťování se potkaly s projektem o. s. Fórum 50 %... Děkuji za pozornost!