Problematika státního vlastnictví farmářské půdy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JAK PŘEŽÍT NA DIVOKÉM ZÁPADĚ
Advertisements

Nedostatek pitné vody Autoři : Vošterová, Nováková, Petrák.
NEROVNOMĚRNOST ŽIVOTA NA ZEMI
Konference nejen Rezidencích 07. Potřeba vlastnit vs. výhoda nájmu Podpora vlastnického bydlení (americký sen) Rodinné kořeny 45 let, 2x stěhování, 60.
Komunikace s uživateli knihoven s mentálním postižením Eva Cerniňáková Městská knihovna v Praze.
Migrace a územní mobilita
Ekologie očima Sekaninky. Náš obvod je na západní straně od všech továren, chemiček a podobně a jelikož u nás převládá jihozápadní vítr, tak veškeré.
NEJVĚTŠÍ PŘEHRADY SVĚTA
Projekt: Učíme se podnikat - rozvoj kompetencí k podnikání u žáků v počátečním vzdělávání, reg.č.: CZ.1.07/1.1.38/ Modul: Účetnictví a daně Téma:
Zdravé stravování Přírodověda 5. ROČNÍK.
Český Internet po (uši v?) krizi Marek Antoš. snímek |datum |dokument | 1. Internetové prostředí 2.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 6. ročník Anotace: Deník Anny Frankové informace o životě.
Nedostatek potravy Jakub Průdek Kateřina Pužejová Adéla Chloubová
Český jazyk 4.ročník Skloňování podstatných jmen rodu středního a ženského (interaktivní tabule)
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Cambridge.
Japonsko po 1945.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_62_INOVACE_A1 – 31.
Vypracoval: Jaromír Tlustoš
Předmět: Zeměpis EU peníze školám
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:9. ročník – Člověk a společnost – Dějepis – Studená válka autor VM:Ing. Slánská.
Austrálie Queensland Brisbane 2005/2006.
Přelidnění Lucie Krumphanzlová, Kateřina Melounová, Jorika Maňáková, Kateřina Rosická.
Předčasné ukončení zemědělské činnosti Nařízení vlády 69/2005
Vietnam.
VY_32_INOVACE_26-02 Světová populace
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Kanada.
STÁT forma organizace lidské společnosti, která se vyznačuje sdružením obyvatel určitého území v právní celek suverenita, svrchovanost je výrazem státní.
Integrovaná střední škola,Slaný
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Léta prosperity v ČSR v počátku 20. let 20. století.
NIZOZEMSKO Nikola Burkoňová.
GEOGRAFIE OBYVATELSTVA
Hladomor VY_32_INOVACE_ 06 Hladomor.
Indie.
Pásková jednotka Páskové jednotky pracují na magnetickém principu podobně jako diskety nebo pevné disky. Rozdíl je pouze v tom, že se záznam provádí na.
VENEZUELA Veronika Jeřábková.
Rusko Jižní Korea Japonsko Severní Korea Japonské moře Tichý oceán
Seniorské bydlení. Seniorské bydlení v ČR Dostatečná kapacita Neefektivní rozmístění Pořadník: 15 % využitelnost Mezinárodní smlouva s Německem.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.60 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_248_Zemědělská výroba AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
GLOBÁLNÍ PROBLÉMY SVĚTA ZNEČIŠTĚNÍ HYDROSFÉRY
Přelidnění naší planety
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_15_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Ing. Pavla.
Zelená revoluce Název školy
Studijní info.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Demografický vývoj v Číně po 2.SV Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Ее. Ева Енисей Екатеринбург Европа Европеец еврей.
Elektronická Zdravotní Knížka: využití v medicínské praxi Praha, , Michal Dvořák, Tomáš Staněk.
Mezinárodní měnový fond
Pojištění pro případ škod způsobených krádeží či loupeží
Mimoevropské regiony – Východní Asie – Čína 1 Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
GEOGRAFIE SVĚTOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ
我们明天罢工. Honda Auto Parts Manufacturing Foshan, Guangdong Automatická převodovka – 80% Management – Japonci → omezená komunikace 1800 zaměstnanců – Stálí.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_63_18 Název materiáluVýchodní.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Petra Brůzlová NÁZEV:Život v Sovětském svazu mezi 1. a 2. světovou.
ENERGIE.
ČESKOSLOVENSKO
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
První republika – Zajistit hranice republiky
Otázky související s daněmi z pozemků a staveb
ROZKVĚT ANTICKÉHO ŘECKA
VY_32_INOVACE_06_Vývoj v Sovětském svazu
ČESKOSLOVENSKÁ REPUBLIKA MEZI VÁLKAMI
Transkript prezentace:

Problematika státního vlastnictví farmářské půdy Adéla Boráňová Alena Chrápavá Sociální problémy Číny

Potřeba reformy → větší produktivita Pod vládou komunismu farmář vlastní produkty, ale ne půdu Kolektivní vlastnictví půdy státem – zemědělci mají zaručeno užívání půdy po 30 let 680 miliónů farmářů v Číně Nemají půdu = nemají záruku pro získání půjčky

20 % světové populace, ale jen 7 % orné půdy Půda je prodávána developerům = výhodnější než zemědělství Strach lidí z reforem (minulost) 50. léta smrt více než 20 milionů (hladomor)

„Půda pro rolníky“ Korupce úředníků Incidenty mezi rolníky a státem Prodávání pozemků bez dokumentů městským obyvatelům Strach vlády z vystěhování nájemníků z neautorizovaných pozemků „Půda pro rolníky“

Vesnice Xiaogang, Anhui 1978 - vesnice bývá sužována přírodními katastrofami Rozhodnutí místních pro tajnou smlouvu o rozdělení půdy Vzor pro další vesnice 1980 - vláda se rozhodla pro dlouhodobé půjčky farmářům – domácnosti se stala základní jednotkou agrikultury Vesnice Xiaogang, Anhui

http://www. irishtimes http://www.irishtimes.com/business/economy/world/china- must-rethink-land-ownership-if-it-is-to-feed-its-people- 1.535779 http://www.jstor.org/discover/10.2307/3694126?uid=373785 6&uid=2&uid=4&sid=21101974269921 http://www.chinadaily.com.cn/bizchina/2012- 08/06/content_15646171.htm http://www.bjreview.cn/EN/En-2005/05-40-e/china-3.htm http://www.economist.com/node/10696084 http://www.china.org.cn/business/2012- 08/06/content_26140674.htm http://www.irucz.ru/cz/zpravy/1-/116-sns/11600-/-/313- zemedelstvi/13198-zmeni-se-v-cine-podminky-highlight- dru%C5%BEstevn/ Zdroje