Pojďte s námi zpět do školních lavic

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Množiny Přirozená čísla Celá čísla Racionální čísla Komplexní čísla
Advertisements

Přijímací zkoušky na SŠ MATEMATIKA Připravil PhDr. Ivo Horáček, PhD.
Transformátory (Učebnice strana 42 – 44)
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 4
GEOMETRICKÉ TVARY v rozsahu učiva 1. stupně ZŠ
Projekt Moderní škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Základní škola Velké Přílepy, okr. Praha-západ, Pražská 38, Velké.
74.1 Sčítání a odčítání zlomků se stejným jmenovatelem
9 CELÁ ČÍSLA
GEOMETRICKÉ TVARY v rozsahu učiva 1. stupně ZŠ
Elektronická učebnice - I
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Kdo chce být milionářem ?
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ DO 20 S PŘECHODEM DESÍTKY
Úpravy algebraických výrazů
Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (26. – 34. úloha) IX. označení digitálního.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školním roce 2012/2013 pro 9. ročník (36. – 44. úloha) IV. označení digitálního.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Počítáme s celými čísly
Hra na zapamatování Informace o hře Vytvořil: Jakub Hrubý 6.A
73.1 Zaokrouhlování desetinných čísel
Úprava RVP ZV 2013 Matematika

Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ8_12 Sada DUM Český jazyk 8 Předmět Český jazyk Název materiálu Číslovky (jak správně píšeme číslovky).
Odčítání v druhé desítce bez přechodu
Lineární rovnice – 1. část
Znalostio zlomcích.
PRAVIDLA HRY aneb Jaké si to uděláme, takové to budeme mít
12. ROVNOMĚRNĚ ZPOMALENÝ PŘÍMOČARÝ POHYB
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
POMĚR Prezentace je zaměřená na výklad a procvičení slovních úloh na poměr. Autor: Mgr. Věra Benáková, 2. ZŠ Dobříš 7 : 4 1 : : :
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.04 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici zájmen a jejich dělení. Žáci si hravou formou procvičí pravidla pro psaní zájmena.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_578_VZTAHY_MEZI_ČÍSLY Téma: OPAKOVÁNÍ VZTAHŮ.
* Třetí odmocnina Matematika – 8. ročník *
MIROSLAV PYTLÍK KATEŘINA KŘIVÁNKOVÁ PETRA SOCHŮRKOVÁ TEREZA VYHNALOVÁ
* Číselné výrazy Matematika – 8. ročník *
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_Čj8-číslovky.
Hravá matematika. Seřaď čísla od nejmenšího k největšímu 99, 15, 100, 58, 85, 56, 44, 31, 2, 94, 26, 5 23, 0, 55, 89, 77, 14, 65, 50, 41, 69, 17, 8 55,
10.1 Čtverec D C D C a D C Vrcholy čtverce A , B , C , D
Slovní úlohy se zlomky - řešte následující slovní úlohy samostatně
Matematická olympiáda 2009/10
Slovní úlohy Dělitelnost
Racionální čísla.
MATEMATICKÝ KVÍZ – ČÍSELNÉ OBORY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Linková. Dostupné z Metodického portálu
PŮDA 10 cm půdy se vytváří 100 let.
Algoritmizace a programování Aritmetické, Relační a Logické operátory, Knihovny.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě.
Zápis slovních úloh VY_32_INOVACE_28_Zapis_slovnich_uloh Matematika - 3. ročník Veronika Biskupová, Základní škola a Mateřská škola Jivina Vytvořeno v.
T ŘI ZPŮSOBY ŘEŠENÍ SLOVNÍ ÚLOHY Úvodní úloha ke kapitole Slovní úlohy řešené pomocí lineárních rovnic Mgr. Hana Přichystalová.
2.1 Zápisy výrazů Mgr. Petra Toboříková. součet druhé mocniny čísla zvětšeného o jedna  součet  Jak přepsat větu do matematických symbolů? Součet druhé.
Matematika a její aplikace 3. až 5. ročník Téma: Geometrické útvary Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
SČÍTÁNÍ, ODČÍTÁNÍ NÁSOBENÍ A DĚLENÍ DESETINNÝCH ČÍSEL
VY_32_Inovace_ Podstatná jména Český jazyk 9. ročník
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Výpočty ve statistice – test k procvičení
Číslo v digitálním archivu školy
VY_32_Inovace_ Numerace do 100 Matematika 2.ročník
Jméno autora výukového materiálu
Dělitelnost přirozených čísel
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Výpočty celku a části celku zadané zlomkem
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
VY_32_INOVACE_Sib_II_06 Početní úkony
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_MATEMATIKA 3. ROČNÍK ZŠ TÉMA:
RACIONÁLNÍ ČÍSLA.
ČÍSELNÉ VÝRAZY = výrazy, v nichž se vyskytují pouze čísla a početní operace mezi nimi. Hodnotu číselného výrazu určíme, provedeme-li všechny početní.
SČÍTÁNÍ, ODČÍTÁNÍ NÁSOBENÍ A DĚLENÍ DESETINNÝCH ČÍSEL
M-Ji-CU053-Slovni_ulohy_se_zlomky
Transkript prezentace:

Pojďte s námi zpět do školních lavic KVÍZ Pojďte s námi zpět do školních lavic

PŘÍRODOVĚDA Kde se těží černé a hnědé uhlí? Každoročně sklízíme z polí, přesněji z hnědozemě a černozemě. Naše milá Maruška běhá ke 12 chlapíkům a prosí o trochu teplíčka. V dolech zvaných povrchových neb v hlubinných už zlata a diamantů není. 2. Jaké spotřebiče mají největší odběr el.energie? Manželka myčka. Bílá elektronika Mobilní telefony

3. Rozdělte druhy půd do 4 skupin? hlinitá, plastovitá, kamenitá, jílovitá Kamencovitá, jílovcovitá, hlíníkatá, pískovaná Hlinitá, písčitá, kamenitá, jílovitá 4. Kolik stupňů Celsia má Slunce na povrchu a uvnitř? Na povrchu 8000- uvnitř 12 000 Na povrchu 7000 – uvnitř 120 500 Na povrchu 6000 – uvnitř 15 000 000

VLASTIVĚDA Kolik měl J. A. Komenský dětí ? Pět Žádné Dvanáct 2. Kdo vymyslel lodní šroub? V. Šroubek J. Ressl B. Lodivod 3. Kolik měl Karel IV. manželek? Čtyři Deset Patnáct 4. Kdy se narodil Karel IV.? Roku 1214 Roku 1415 Roku 1316

MATEMATIKA 1. Doplňte znaménka větší, menší, rovno. ½ 2/4 3/6 12/6 ½ 2/4 3/6 12/6 5/10 ½ 2. Který zápis je správný. Množina A sjednocena s množinou B, je to stejné jako A+B Množina A průnik množina B, je to stejné jako A:B Množina A sjednocena s množinou B, je stejné A-B

3. Jak se z geometrického hlediska sestrojí střed úsečky? Odhadem od oka Pravítkem Pomocí kružítka 3. Pomožte nám správně seřadit následující zadání. Sčítání = rozdíl Násobení = součet Odčítání = podíl Dělení = součin

ČESKÝ JAZYK Která vyjmenovaná slova dříve psaná mezi ostatní tam dnes již nenajdete? Bydžov, Bystrouška Babyka, Bystrozraký Zbyněk, Zbytek, Babyka 2. Kterou pádovou otázkou se ptáme na tento podmět – Na vládu se nelze spolehnout. 2.pádem 6.pádem 4.pádem

3. Ve kterých případech napíšeme předpony s;se. Při změně stavu Při směru dohromady Při směru nahoru 4. Které slovo v následující větě je napsáno špatně – Tvářili se, jakoby o tom neslyšeli. Tvářili Jakoby Neslyšeli

JAK JSME NA TOM S VĚDOMOSTMI I PO 100 LETECH ??? TESTÍK JAK JSME NA TOM S VĚDOMOSTMI I PO 100 LETECH ???

PŘÍRODOVĚDA Kde se těží černé a hnědé uhlí? Jaké spotřebiče mají největší odběr elektrické energii? Rozdělte druhy půdy do 4.skupin? Kolik stupňů má Slunce uvnitř a kolik na povrchu?

VLASTIVĚDA Kolik měl J.A. Komenský dětí? Kdo vymyslel lodní šroub? Kolik měl Karel IV. manželek? Kdy se narodil Karel IV. ?

MATEMATIKA Na pekáči bylo 28 buchet. Maminka zabalila Pepovi na výlet ½ buchet. Kolik buchet Pepa dostal? Tatínek ještě 4 buchty snědl. Vyjádřete zlomkem, jakou část buchet tatínek snědl a kolik jich zůstalo na pekáči? Na farmě chovají stejné množství králíků a slepic. Po dvoře pobíhá 468 nohou. Kolik mají na farmě králíků a slepic?

4. Narýsujte v osové souměrnosti: 3. Dokážete zjistit, jak dlouhá je Petrova cesta do školy? Nejprve musí Petr ujít 350 m na autobusovou zastávku. Odtud jede autobusem 2 km na místo, kde přestupuje na tramvaj. Tramvají pokračuje dalších 970 m. Ze zastávky tramvaje ke dveřím školy musí ujít 1 500 dm. Výsledek určete v kilometrech a metrech. 4. Narýsujte v osové souměrnosti: a) b)

ČESKÝ JAZYK Vyberte ze všech vyjmenovaných slov ta, která mají ve svém názvu zvíře + vymyslete k nim slova příbuzná. K uvedeným slovům napište věty tak, aby mělo slova ve větě vždy jiný význam. Slova – list, kohoutek, pramen. Pomocí některých vyjmenovaných slov vymyslete co nejvtipnější větu. K uvedeným slovům napište slovo nadřazené: švédské stoly, spaní, hulvátské chování, vulgarita, bída obyvatel…