Synthesia, a.s. od opět pod tímto názvem

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
PRŮZKUM NA TÉMA: „Dopady finanční krize“ eficia .
Představení společnosti
Trendy finančních produktů ČLFA
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
1 Sdružení EPS ČR Pěnový polystyren (EPS) pro stavebnictví Ing. František Vörös konzultant Sdružení EPS ČR reprezentant Plastics Europe ČR
Prezentace pro studenty a absolventy vysokých škol Prosím o odpověď do pátku na můj . ZEMĚDĚLSKÁ DIVIZE SKUPINY.
Nauka o podniku Seminář 6..
Prezentace pro Forum 2013, SME Union
Rozhodovací matice.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
NEJLEPŠÍ KVALITOU PENĚZ JE JEJICH KVANTITA Aktivní správa peněžních prostředků ATLANTIK AM Akciové trhy
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Ing. Petr Očko, Ph.D. ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje
Siemens PLM Software © Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. All rights reserved Využití CAM Express pro řízení obráběcích strojů a.
Dynamické rozvozní úlohy
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Zápis čísla v desítkové soustavě
Kdo chce být milionářem ?
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 2
Anvis AVT s.r.o. Vsetín.
Potraviny na trhu v ČR. DPH na potraviny v ČR a okolních státech ČR v roce 2007 = 5% ČR v roce 2013 = 15% Polsko = 5% Litva = 5% Francie = 5,5 % Nizozemsko.
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: sociální podnikání Příklady z Rakouska a Polska Praha
Zábavná matematika.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Mapa zájmu - plány.
V rámci všech serverů společnosti Aliaweb, spol. s r.o. oslovíte přes uživatelů Kurzy.cz finanční portál pro laiky i odborníky, tj. investice a.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Letokruhy Projekt žáků Střední lesnické školy a střední odborné školy sociální ve Šluknově.
Internetový obchod v ČR 2005 / 2006 Konference SAEC, , Bratislava Josef Suchánek APEK - Asociace pro elektronickou komerci.
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK
Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Prezentace EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy Květen 2007.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
AUSTRÁLIE Hospodářství
Tokio poloha Souřadnice: Nadmořská výška: 0 m n. m. Stát: Japonsko
Seminář KOMTERM, 21. duben 2010 Dipl. - Ing. Roman Baláž, MBA Generální ředitel SPP CZ, a.s. 1 Bezpečnost dodávek – nevyhnutná podmínka zákazníka.
Startegie a perspektivy trhu s biopalivy v ČR Česká zemědělská universita, Praha, listopad Česká asociace petrolejářského průmyslu a obchodu.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 24. března 2014.
Novinka „HELUZ FAMILY 2in1
1 Střední škola technická a gastronomická Blansko škola moderních technologií 65 roků od založení školy.
1 SCHP ČR a REACH Seminář – Kongresové centrum Praha 5. října 2006 RESPONSIBLE CARE Ladislav Novák.
Pojišťování exportu do rizikových teritorií Hana Hikelová
JISTOTA VÝKONNOST VSTŘÍCNOST ORIENTACE NA BUDOUCNOST
Obchodník, výrobce a distributor elektrické energie
Konsolidace hutnictví ve světě - cesta ke stabilizaci ?
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
MAJETEK PODNIKU září 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070106
Kurzy.cz finanční portál pro laiky i odborníky, tj. investice a osobní finance pro každého cílová skupina 56% mužů, 44% ženy 25% ve věku let, 24%
1 Kvalita prověřená časem. 2 PŘEDPOKLÁDANÝ VÝVOJ OCELÁŘSTVÍ V MSK Jan Lasota člen představenstva a náměstek výrobního ředitele.
Přednost početních operací
KONTROLNÍ PRÁCE.
Ruská federace x WTO a OECD
Porovnání výroby a prodejů vozidel ve světě
Agenturní zaměstnávání v číslech ve světě a v České republice
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Chemický průmysl Pardubického kraje
Zpráva o vlivu na životní prostředí 2010 zpracoval Odbor Životního prostředí, Synthesia a.s Červen 2011.
Transkript prezentace:

Synthesia, a.s. od 1.4.2006 opět pod tímto názvem

Kde nás najdete

Klíčová fakta SYNTHESIA je největší výrobce kvalifikované chemie s více než osmdesátiletou tradicí Vyrábíme více než 1000 produktů a exportujeme do 54 zemí celého světa Základní výrobní program je rozdělen do tří SBU (Strategických obchodních jednotek) Organická chemie Nitrocelulóza Pigmenty a barviva Celková rozloha průmyslového areálu je 7.5 km2, z toho Synthesia zaujímá 4.4 km2 Počet zaměstnanců: 2 316 Obrat 2005: 120 mil. EUR export 70% (z toho 60 % EU) tuzemsko 30%

Historie založení akciové společnosti „Československá akciová továrna na látky výbušné“ v Semtíně (1934 - přejmenování na EXPLOSIA) 1920 založení přidružené společnosti Synthesia a.s. – produkce anorganických surovin nezbytných pro výrobu výbušnin 1928 1939 zahájení výstavby závodu na výrobu barviv a léčiv v Pardubicích - Rybitví 1942 založení závodu na výrobu plastických hmot UMA 1958 sloučení závodů v Semtíně a Rybitví za vzniku VCHZ Synthesia n.p. Pardubice - Semtín 1998 vznik ALIACHEM a. s. (Synthesia členem skupiny) 2003 vznik Strategických obchodních jednotek (SBU) 2004 fůze se společností Ostacolor, a.s. 2006 změna obchodního názvu na Synthesia, a.s.

Organizační struktura

Prodeje dle segmentů 2005

Informace o produktech Synthesia, a.s. SYNTHESIA Nitrocelulóza Organická chemie Pigmenty a barviva Nitrocelulóza vojenská & dynamitová Nitrocelulóza průmyslová Oxycelulóza Anorganické kyseliny & soli Rozpouštědla Zakázkové syntézy Polotovary Pesticidy Farmacie Pigmenty Barviva Opticky zjasňující prostředky

SBU Nitrocelulóza Jediný výrobce nitrocelulózy v České republice a jeden z předních výrobců na celém světě Dlouholeté zkušenosti s technologií kontinuální nitrace celulózy odkyselování nitrocelulózy (MEISSNER) regenerace odpadních kyselin (SCHOTT) výroby HNO3 98% (MAGNAC-PLINKE) výroby HNO3 53% (střednětlaká ŠKODA ZVU) výroby H2SO4 (dvoustupňová, kontaktní) Počet zaměstnanců - celkem: 522 výroba: 429 obchod: 21 technický servis: 56 VÚOS – výzkum a vývoj Nitrocelulóza: 5 Administrativa a ostatní:

SBU Organická chemie Největší český výrobce produktů kvalifikované chemie v České republice Zkušenost se speciálními technologiemi fosgenace ve vodném a rozpouštědlovém prostředí hydrogenace chlorsulfonace Počet zaměstnanců celkem: 553 + 45 výroba: 449 obchod: 20 technický servis: 73 VUOS – výzkum a vývoj Organická chemie: 45 administrativa a ostatní: 11

SBU Pigmenty a barviva Přední středoevropský výrobce barviv a organických pigmentů Jediný výrobce HPP ve východní Evropě Dlouholeté zkušenosti s prodejem na vyspělých trzích, v západní a východní Evropě a USA Zkušenosti se speciálními technologiemi: fosgenace rozpouštědlové technologie Podíl prodejů - 50% pigmenty : 50% barviva Člen ETAD Počet zaměstnanců celkem: 472 + 30 výroba: 360 obchod: 29 technický servis: 59 VÚOS – výzkum a vývoj Pigmenty a barviva: 30 administrativa a ostatní: 24

Od roku 2004 je nová legislativa EU náplní porad TOP-menežmentu REACH Od roku 2004 je nová legislativa EU pravidelnou náplní porad TOP-menežmentu

REACH Od roku 2005 je nová legislativa EU náplní práce pracovní skupiny pro REACH vedené technickým ředitelem

LÁTKY (výrobky + dovoz) Tonážní hladina (t/r) Počet OCH PaB NCL REACH LÁTKY (výrobky + dovoz) Tonážní hladina (t/r) Počet OCH PaB NCL 1 – 10 89 11 78 - 10 – 100 73 23 50 - 100 – 1000 25 17 2 6 > 1000 8 2 - 6

REACH Meziprodukty Meziprodukty přepravované < 1000 t 91 1000 a více 5 Meziprodukty isolované, spotřebované na místě  1 t 57

REACH Odhad nákladů odhad max. 0,5 mld Kč Postupně je trvale aktualizována potřeba zdrojů a kapacit odhad max. 0,5 mld Kč (budou-li potvrzeny nižší nároky na meziprodukty, tak cca 300 - 400 mil. Kč)

REACH V současnosti intenzívní optimalizace portfolia s využitím všech možností, které REACH umožňuje (optimalizace dodavatelů surovin, rozdělení výrob na „tažné“, možné a útlumové, inventura testů a příprava na nové)

studie vlivu na zaměstnanost REACH studie vlivu na zaměstnanost ZAMRAČENO 1767 BOUŘE 5821 HURIKÁN 14600 (ztráty pracovních míst za 11 let)

studie vlivu na náklady MPSV REACH studie vlivu na náklady MPSV ZAMRAČENO 1,943 mld Kč BOUŘE 6,403 mld Kč HURIKÁN 16.060 mld Kč (náklady na nezaměstnané za 11 let)

studie vlivu na ztráty na produkci zpracovatelského průmyslu REACH studie vlivu na ztráty na produkci zpracovatelského průmyslu ZAMRAČENO 4,246 mld Kč BOUŘE 13,692 mld Kč HURIKÁN 33,272 mld Kč (ročně po plně zavedeném REACH)

REACH POLEMIKA zdravotní benefity se nám jeví nadhodnocené, argumentace nepřesvědčivá byrokratické, centralistické likvidační pro SME další posílení expanze Číny a Indie

váš spolehlivý partner Synthesia, a.s. váš spolehlivý partner