Tomáš Jeřábek, Praha UK PedF KITTV, 2013

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZAHNUTÉ OLED TELEVIZE.
Advertisements

Počítačová grafika.
Jak vzniká mobilní stránka Seznamu
Jak si vybrat notebook? Veronika Nýdrlová Listopad 2008 Didaktická technologie 1.
Počítač Počítač je v informatice elektronické zařízení, které zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Počítač je zpravidla ovládán uživatelem,
Periferní zařízení počítače
Vstupní a výstupní zařízení
Vstupní zařízení světelné pero klávesnice myš a trackball
Multimédia – digitální animace Bohumil Bareš.  animovaný GIF  princip: sekvence obrázků s určitou změnou  omezený počet barev -> kvalita  omezené.
 Taggmanager.cz je nový způsob komunikace umožňující jednoduché propojení mobilního telefonu se speciálním webovým obsahem vyvíjený pod záštitou ministerstva.
Passport PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Informace o studiu na KITTV 2011/2012
je hardware, kterým počítač pořizuje data.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
VY_III/2_INOVACE_22_Počítač
Miloslav Mazanec © 2013 Počítačová grafika.
Výstupy z GIS Pojmy a typy výstupů, aneb pro koho, co a jak Ing. Jiří Fejfar, Ph.D.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
NaviTerier Navigační systém pro zrakově postižené.
Druhy Počítačů.
Poznámky pro výuku Předmět: informatika Autor: Mgr. Jana Horáčková
Počítačová grafika.
Zdroje dat, měření, konverze
Vývoj aplikace pro mobilní sběr dat Zpracovatel: Vladimír Havlík Vedoucí práce: Ing. Jan Stankovič Ph.D.
Úvod do nových médií a komunikace Ing. Jiří Kysela Katedra informačních technologií - Fakulta elektrotechniky.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Získáváme fotografie pro práci Odkud a jak…. Kde se používá počítačová grafika tiskoviny – časopisy, noviny, knihy, letáky reklama – billboardy, propagační.
Vyhledávání českých regionů a měst uživateli Google autor bakalářské práce: Markéta Návratová vedoucí bakalářské práce: doc. Dr. Ing. Jiří Horák BAKALÁŘSKÁ.
Jak poznávám a vnímám Pavel Šuranský.
Subjekt Speciální ZŠ a MŠ Adresa
Základní pojmy v informatice
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Monitory.
Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící.
VY_32_INOVACE_E3-01 MONITOR AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU: PERIFERIE POČÍTAČE – MONITOR Časová.
GRAFIKA.
Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz Základy práce s počítačem.
Výstupní elektronické zařízení Výstupní elektronické zařízení Slouží k zobrazování textových a grafických informací Slouží k zobrazování textových a grafických.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Diplomová práce Valašské muzeum v přírodě - virtuálně vedoucí: doc. Ing. Petr Rapant CSc. kontakt: konzultant VMP : Jaroslav Polášek.
Zvuková karta rozšiřující karta (v provedení ISA nebo PCI) do sběrnice základní desky zajišťující zvukový vstup a výstup někdy bývá přímo integrována na.
Bezpečnost běžných spotřebičů Komprimace dat a kryptologie Jitka Procházková.
Počítač a příslušenství
Klávesnice nejrozšířenější vstupní zařízení počítače
VY_32_INOVACE_CH Opěrná soustava AUTOR : Mgr. Jana Krajinová VYTVOŘENO : říjen 2011 STRUČNÁ ANOTACE : Laboratorní práce. Téma: Opěrná soustava. Zkoumání.
Tomáš Baťa Periferní zařízení počítače. Definice Periferní zařízení počítače jsou nástroje, které nejsou nutné k provozu počítače ale zpříjemňují a zefektivňují.
Aplikace vývojových technik Augmented Reality hra Bronislav Ryba, Štěpán Mračko.
Vytvoření dokumentu bylo financováno ze zdrojů Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.32/ Počítačová.
HARDWARE.
Galoisova tělesa Bakalářská práce , Brno Připravil: Martin Horák.
Geografické informační systémy pojetí, definice, součásti
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Monitor Číslo DUM: III/2/VT/2/1/11 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Grafické systémy II. Ing. Tomáš Neumann Interní doktorand kat. 340 Vizualizace, tvorba animací.
© KAM po Česku.  200 ks oboustranných materiálů (A3)  50 ks oboustranných materiálu (A4)  200 ks vizitek IC  2 samolepky s QR kódem  200 ks lístkových.
Z čeho se skládá počítač. Opakujeme: Informatika Informatika se zabývá zpracováváním informací.
Mobilní telefony a tablety
SKLADBA PC 18 OP VK VYT 2.18 Tablety
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
QR kódy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Návrh turistického informačního systému v centru Českých Budějovic
PC Vstupní periferie.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Monitor
eLogika nad platformou Android
GRAFIKA.
Moderní didaktické technologie a zdroje informací
Psychické procesy - vnímání
Augmentovaná realita Michal Černý.
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
Nové webové mapové aplikace ČGS RNDr. Vít Štrupl, PhD. Nesuchyně 4. 4
Transkript prezentace:

Tomáš Jeřábek, Praha UK PedF KITTV, 2013

Co je rozšířená realita? nahlížená / vnímaná skutečná realita 2D a 3D grafika zvuky textové informace obrazy, zvuky a prostor, které vnímáme ve skutečné realitě počítačem generovaná data rozšířená realita virtuální realita

Co je rozšířená realita?

Možnosti zobrazení magické zrcadlo magické okno zařízení zobrazuje vše (R+V) projekce na plátno, monitor přenosné mobilní zařízení – tablet, „chytrý telefon“ display umístěný na hlavě – helma, brýle zařízení zobrazuje pouze počítačem vygenerovaná data (V) pevný systém s polopropustným displejem

Display "chytrého telefonu" Typy zobrazení Běžný stolní monitor Display "chytrého telefonu"

Typy zobrazení Polopropustné zobrazovací zařízení Display umístěný na hlavě

Polopropustný display umístěný na hlavě Typy zobrazení Polopropustný display umístěný na hlavě

Přidaná počítačem generovaná data textové informace jednoduchá grafika

Přidaná počítačem generovaná data 2D a 3D obrazy

Typy řídících informací pro systém rozšířené reality do reality přidané speciální značky a artefakty QR kódy, grafické značky parametry uživatele či systému poloha a pozice uživatele (GPS, kompas, gravimetrické údaje) informace získané analýzou obrazu analýza tvarů a barev v obraze gesta a pohyb

Rozpoznání a lokalizace objektů v reálném prostředí QR kód, obrazové značky Rozpoznání obrazu (barva, tvar, velikost)

Rozpoznání a lokalizace objektů v reálném prostředí Pohyby a gesta Poloha a pozice (GPS + kompas) http://www.youtube.com/watch? v=1QkBIxGjcMY http://www.youtube.com/watch?v=M0wGFR1pt-Q

Možnosti využití ve vzdělávání popis (jednoduché textové informace) vizualizace skryté části reality (orgány lidského těla) vizualizace neexistujících prvků v realitě (historické budovy a lokality) instrukce

Aktivity KITTV v oblasti rozšířené reality ve vzdělávání inovace předmětů v rámci bakalářských i magisterských studií výzkumná činnost publikační činnost výzkumný projekt realizovaný na základní škole

Možnosti využití rozšířené reality z pohledu učitelů z praxe Jaké spatřujete obecné možnosti využití rozšířené reality ve vzdělávání? Jaké konkrétní příklady využití rozšířené reality ve vzdělávání Vás napadají? http://kraken.pedf.cuni.cz/vyzkum-ar

Děkuji za pozornost