Oblast: Jižní Evropa Malta

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_18 Asie - Japonsko
Advertisements

Itálie.
SLOVINSKO.
Norsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Finská republika je severská země v severovýchodní Evropě
Estonsko Estonská republika.
Oblast: Západní Evropa Belgie
Malta By Zbyněk Zbránek. Vlajka Informace Hlavní město:VallettaHlavní město:VallettaHlavní městoVallettaHlavní městoValletta Rozloha:316 km² (218. na.
Island (Islandská republika)
SEVERNÍ EVROPA Více ZDE.
JIŽNÍ EVROPA STŘEDOMOŘSKÉ ZEMĚ.
Evropské regiony- Jižní Evropa - Řecko
BELGIE.
Lucembursko Jan Dařílek VIII.B 7.12.
Oblast: Jižní Evropa Řecko
Maledivy Martin Hroch.
ITALSKÁ REPUBLIKA HOSPODÁŘSTVÍ.
Korsika.
Oblast: Západní Evropa Andorra
Island.
Malta Maltská republika
SLOVINSKO.
Maledivy Martin Hroch.
LITVA.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
MALTA Repubblika ta‘ Malta
KANADA.
Socioekonomická sféra
Malta.
DÁNSKO.
Nejmocnější státy Evropy
Itálie Portugalsko Jižní Evropa Španélsko Recko.
Hungary Maďarsko Magyarorszag.
Chorvatsko Země s českým mořem Ostrov Dugi Otok.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Indie Tadž Mahál hinduismus.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Státy Evropy2 Ověření ve výuce: Třída:
Západní Evropa – Velká Británie, Irsko VY_32_INOVACE_18_ZEMĚPIS_západní Evropa – Velká Británie, Irsko Dětský domov, Základní škola, Střední škola Duchcov,
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Zlepšení podmínek pro vzdělávání na MGO Název školy Matiční gymnázium Ostrava,
Č í slo projektuCZ.1.07/1.5.00/ N á zev š kolyGymn á zium, Soběslav, Dr. Edvarda Bene š e 449/II K ó d materi á luVY_32_INOVACE_63_08 N á zev materi.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_023_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_280_Slovinsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Libanon
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Hana Hilscherová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Itálie AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_15_Z8_Skála
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Irsko Open presentation.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NOVÝ ZÉLAND Rozloha: km2 Počet obyvatel: 4 mil.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Kanada.
Řecko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt čCZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_343.
POLSKO. POLSKO CHARAKTERISTIKA hlavní město: Varšava rozloha: cca km2 počet obyvatel: jazyky: polština náboženství: katolické (89.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Kuvajt
Malta Učivo 8. ročníku Název školy
Transkript prezentace:

Oblast: Jižní Evropa Malta Kontinent : Evropa Oblast: Jižní Evropa Malta

Malta stát jižní Evropy – Středozemní moře

Malta

Základní informace Hlavní město: Valletta Rozloha: 316 km² Nejvyšší bod: Ta' Dmejrek (253 m n. m.) Počet obyvatel: 408,333 Jazyk: maltština, angličtina Náboženství: římskokatolické 98 % Státní zřízení: parlamentní republika Měna: euro (EUR) Fotogalerie: https://picasaweb.google.com/115794455162813137308/1013042011Malta#

Dingli - Ta'Dmejrek

Malta ostrovní stát ve Středozemním moři ostrovy jsou oblíbeným turistickým cílem skládá se z následujících obydlených ostrovů: Malta, 246 km² Gozo (Ghawdex), 67 km² (kolem 30 000 obyvatel) Comino (Kemmuna), 3 km² (obydlen především během turistické sezóny) klimatické prostředí je typické pro tuto oblast Středozemního moře: mírné, vlhké zimní období a horké léto s prakticky žádnými vodními srážkami. parlamentní republika Hospodářství Malty je ovlivněno skutečností, že souostroví nemá žádné přírodní zdroje, mimo to pak v důsledku mizivé vegetace trpí i nedostatkem spodní vody (lesní porost byl vymýcen již za dob Féničanů). zemědělství, především rostlinná výroba, se soustřeďuje hlavně na poněkud zelenější ostrov Gozo, část rybího masa, ale i mnoho ostatních masných výrobků se proto dováží. Průmyslová výroba, která vyrábí z velké části i pro vývoz, se soustřeďuje především na strojírenské výrobky, elektroniku, stavbu a opravu lodí

Malta Malta se může chlubit dějinami v trvání téměř 7200 let. Po stále ještě záhadné periodě megalitických chrámů se na ostrově vystřídali v 13. stol. Féničané, pak Kartágo, Řím, Byzanc, Arabové, Normani, vládci Aragonie a Kastilie. V roce 1530 jí získal křesťanský vojenský (Maltézský) řád Johanitů, kteří měli původně chránit Evropu před vpádem Osmánců. V roce 1798 ji obsadil Napoleon, ale již o dva roky později padla do područí Britů Bývalá britská kolonie Malta získala nezávislost 21. září 1964 a 13. prosince 1974 se prohlásila nezávislou republikou, zůstala však i nadále členem Britského společenství národů (Commonwealth of Nations). Malta je velice bohatá na historické památky. Tři z nich se nacházejí na listině Kulturního dědictví organizace UNESCO: hlavní město Valletta jako celek, megalitické chrámy na Maltě a Gozu

Malta - Valetta

Gozo - Victoria

Malta - Popeye's Village

Mosta Rotunda Santa Marija Assunta

Rotunda Santa Marija Assunta

Úkoly: Na mapě najdi všechny ostrovy Malty. Zjisti vzdušnou vzdálenost mezi ostrovy od centrálního ostrova. Navrhni další možnosti přepravy obyvatelstva mezi ostrovy. Zjisti další informace o řádu Maltézských rytířů.