Celorepublikové sdružení uživatel ů psychiatrické pé č e.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Služby pro rodiny v ČR výzvy a perspektivy
Advertisements

Označení hasičů na přilbách
Objevujeme „Nový svět“ pro uživatele psychiatrické péče
FARNÍ CHARITA Karlovy Vary
Budoucnost z pohledu uživatelů psychiatrické péče
ONKOLOGICKÉ SESTRY PŘÍKLADEM PRO ONKOLOGY?
Státní statistická služba za oblast kultury
Ekologický seminá ř (7.ro č ník + 6.A) Hledání bod ů Kolumba (
Michal TICHÝ, Martin ZEMAN Krajská zdravotní, a.s.; Č R UJEP Ústí nad Labem; Č R FZaSP TU Trnava; SR PILOTNÍ PROJEKT ADAPTACE BRITSKÉ METODIKY „MUST“ DO.
DOMOV A CENTRUM AKTIVITY, p.o.
KINANTROPOLOGIE Sport Sciences doc. PhDr. Blahoslav KOMEŠTÍK, CSc:
Název projektu: U č ení pro ž ivot Reg. č íslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Č íslo šablony: III / 2 Název sady A: Ve ř ejná správa – obecná č ást.
Choroby člověka a jejich prevence Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské nám ě stí 7 Šablona: III/2 – Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT Název.
Možnosti práce u dlouhodobých uživatelů psychiatrické péče Uživatelé zaměstnávájí uživatele o.s.KOLUMBUS.
Finanční možností svépomocných skupin
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Životní zkušenosti se stigmatem a diskriminací. Dagmar Zomerská a Jaroslav Hodbo ď Stigma a diskriminace osob s duševním onemocněním.
Název projektu:Učení pro život Reg. číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo šablony:V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí.
N ORMÁLNÍ JE NEKOU Ř IT Ž ALOUDÍKOVÁ, I., H RUBÁ, D. P D F A LF MU BRNO Výchova ke zdravému životnímu stylu a nekuřáctví na I.stupni ZŠ.
Konference UNIV 2K 1. a Ing. Petr Richter ředitel školy VOŠ, SPŠ a OA Čáslav Přemysla Otakara II. 938 VOŠ, SPŠ a OA Čáslav.
Předmět: Občanská nauka Ročník: 2. Téma: Člověk a právo
Ing. Vojt ě ch Miler Zkušenosti a zhodnocení projektu Regionálního centra podpory sociálního podnikání.
CO MI MOJE PRÁCE DÁVÁ, CO MI BERE, PROČ JI VLASTNĚ DĚLÁM? 11.října 2014 „Péče o pacienty a sebe sama“
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Škola: St ř ední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
+ REPORT Z VÝZKUMU A ANALÝZY POT Ř EB LLP-2012-LV-KA4-KA4MP.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
DEMOKRACIE Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády Milevsko
 Škola: St ř ední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Pavel Novák - zástupce komunitních služeb RE: FORMA, na které záleží
Projekt EU – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Hlavním cílem DZ je možnost aktivního zapojení d ě tí a mládeže do zlepšování života ve m ě st ě Litom ěř ice a okolí. Dalšími p ř ínosy jsou: ZZázemí.
Partnerství m ě st Brno a Rennes. Partnerství m ě st Brno a Rennes : od r Prvotní motivace: „napravit Mnichov“ V letech 1990 – 2000 d ů raz kladen.
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
2014 / 2015 Hospodaření Kateřina Hrdličková - Matýsek Fiscus.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Lucie Bankovská Motlová
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Mgr. Břetislav Košťál, DiS. ambasador projektu "Na vlastní kůži" Deinstitucionalizace a reforma péče o duševní zdraví v ČR Konference Na vlastní kůži 19.4.
Spolupráce NNO, škol a měst/obcí aneb globální témata a aktivní občanství jako běžná součást vzdělávání na všech úrovních.
Důležitost propojování sociální a zdravotní péče pro duševně nemocné- jak by měl vypadat úspěšný systém začleňování osob s psychiatrickou diagnózou MUDr.Lenka.
Vytvoření sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Fokus.
- vše pro úspěšný nábor nových řidičů 1 REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA ÚSTECKÝ KRAJ v oblasti autodopravy, výchovy a vzdělávání.
Ú ř ad vlády Č R Tereza Kunertová 2013 Evropský rok občanů.
Grantový projekt OP VK oblast podpory 1.3 DVPP škol a školských zařízení Mozaika nových inspirací pro pedagogy mateřské školy CZ.1.07/1.3.02/
Sociální služby ve zdravotnických zařízeních ústavní péče.
WHO - HPH Autum School 2011 in the Czech Republic Národní síť nemocnic podporujících zdraví v ČR Společný projekt MZČR a WHO 2010 – 2011 Milena Kalvachova.
DO PODAT P Ř IHLÁŠKU NA SŠ  2 p ř ihlášky na dv ě SŠ  2 p ř ihlášky na 1 SŠ - dva obory – vzor vypln ě né p ř.
Koordina č ní skupina Rodiny, d ě ti a mládež Zámek "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “ 3. Komunitní.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Katedra podnikové strategie Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku.
Dobrovolnické centrum 1. Základní údaje Dobrovolnické centrum Oblastní nemocnice Příbram, a.s., vzniklo 1. prosince V centru máme v průměru kolem.
(pro jednání výboru pro zdravotnictví)
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Hlavní město praha a integrace cizinců
Moravskoslezský kraj – využití areálu Bílá
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_14F Škola:
Program celoživotního učení Comenius
ETIKA Jana HOROVÁ.
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
AktuálnĚ z odpadů a oběhového hospodářství z pohledu MŽP
Ing. Stanislava Správková
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Koordinátor podpory na našem venkově
„Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v Moravskoslezském kraji II“, reg. č. CZ.1.04/3.1.00/A ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Ostrava.
Transkript prezentace:

Celorepublikové sdružení uživatel ů psychiatrické pé č e

Proč KOLUMBUS?

Cíle sdružení Zvýšeni kvality pé č e v psychiatrických lé č ebnách a postupná deinstitucionalizace psychiatrické pe č e. Rozvoj komunitnÍ pé č e a služeb pro osoby s duševní poruchou. Vytvo ř eni a p ř ijetí komplexního zákona o duševním zdraví. Zajišt ě ni efektivní právní pomoci lidem s duševní poruchou, a to zejména v ř ízení o detenci a v ř ízení o úprav ě zp ů sobilosti k právním úkon ů m. Boj proti stigma, p ř edsudk ů m a nev ě domosti týkající se psychických poruch skrze výstavy a aukce výtvarných d ě l uživatel ů psychiatrické pé č e.

Sdružení KOLUMBUS usiluje o: Zlepšení pé č e v psychiatrických lé č ebnách Rozvoj komunitní pé č e a služeb pro duševn ě nemocné P ř ijetí komplexního zákona o duševním zdraví Ochranu a zajišt ě ní právní pomoci duševn ě nemocným zejména právního zastoupení p ř ed soudy v ř ízení o nedobrovolném umíst ě ní do lé č ebny a zp ů sobilosti k právním úkon ů m Zlepšení kvality života ob č an ů s duševním onemocn ě ním

Aktivity o.s. KOLUMBUS  Pacientští d ů v ě rníci (advokáti) – informa č ní a právní podpora uživatel ů psychiatrické pé č e.  Pacient pomáhá pacientovi – rozvoj pacientských dobrovolnických aktivit v psychiatrických lé č ebnách.  Edukace pacient ů hospitalizovaných v psychiatrických lé č ebnách.  Konference v Senátu Parlamentu Č R na téma: Pé č e o osoby s duševní poruchou v Č R vzhledem k Úmluv ě OSN o právech osob se zdravotním postižením  MISE pro duševní zdraví – prosazování zájm ů a práv osob duševním onemocn ě ním v navrhovaných zákonech a vyhláškách prost ř ednictví poslanc ů a senátor ů parlamentu Č R.  Psychiatrická bu ň ka - doprovody hospitalizovaných pacient ů a em o č ní podpora uživatel ů psychiatrické pé č e (PL Bohnice a PL Brno- Č ernovice).

Aktivity o.s. KOLUMBUS Jak ( ne) komunikovat s psychiatrickým pacientem – p ř íklady dobré praxe. „Sv ě t um ě ní za okny“ – výstavy výtvarných d ě l duševn ě nemocných (Praha, Ústí nad Labem, Pardubice, Olomouc, Brno, Litom ěř ice, Janovice nad Úhlavou). Rehabilita č ní pobyty pro osoby s duševní poruchou organizované samotnými uživateli psychiatrické pé č e (Štítary u Vranovské p ř ehrady). Eduka č ní p ř ednášky o duševním zdraví pro studenty st ř edních a vysokých škol. Kurzy práce na PC pro zdravotn ě postižené osoby (Praha).

Aktivity o.s. KOLUMBUS Komunitní plánování – zapojení uživatel ů psychiatrické pé č e do procesu komunitních plán ů obcí a kraj ů. Biblio-kurýr – dobrovolníci navšt ě vují pravideln ě uzav ř ená jednotlivá odd ě lení psychiatrické lé č ebny v PL Brno – Č ernovice, kde zprost ř edovávají a donáší knihy a č asopisy z centrální ústavní knihovny a nakupují nové tituly. „Napni plachty, popluj s námi „ - doprovod pacient ů p ř ed a po ukon č ení hospitalizace do svého místa bydlišt ě, na ú ř ady a instituce, dále k ambulantním léka řů m, do prvního zam ě stnání po hospitalizaci apod. Zapojení dobrovolník ů z osob s duševním onemocn ě ním, p ř íbuzných a student ů

P ř edání ceny za inovaci víde ň ské nadace Unruhe Socialmarie 2011

GOOD PRACTICE AWARDS 2014 P ř íklady dobré praxe GAMIAN - Europe

ODOS Bratislava

Aktivní ú č ast na konferencích a seminá ř ích týkajících se psychiatrie a pé č e o duševní zdraví v Č R i zahrani č í.

Gamian 2008 Izrael

Kurzy práce na PC pro uživatele psychiatrické pé č e

Po ř ádání výstav výtvarných d ě l

Terapeutická komunita Mýto u Rokycan

Realizace svépomocných volno č asových aktivit pro uživatele psychiatrické pé č e

Rehabilita č ní a školících pobyt ů pro uživatele psychiatrické pé č e

Záv ě r prezentace D ě kuji za pozornost Jan Jaroš o.s.KOLUMBUS

Kontakty Ob č anské sdružení Kolumbus Na Moráni Praha 2 – Nové M ě sto Telefon: ,